la 30-10-2025 08:23 AM
Sunt proaspăt client Orange, am trecut la faimosul abonament Fiber 2300. Ce pot să zic, nu am probleme cu vitezele, totul se mișcă excelent. Din păcate, echipamentul e cam varză. Mă rog, eu vin de pe echipament Ubiquiti și ZTE-ul pare din 2000. Dar nu interfața contează, ci faptul că am un server local, pe care rulez UnRaid, 3 mașini virtuale + Docker.
Pentru Plex și remote access vreau să fac port forwarding. Am făcut asta din interfața ZTE 6605R, dar pare că nu funcționează. Tot nu pot să-l accesez din afara LAN-ului.
Serverul e conectat într-un switch 2.5G, care e conectat în portul (LAN 1) al ONT-ului. Cum pot să procedez?
În interfața routerului pare că am doar așa: Pe pagina WAN: Connection Status
1_INTERNET_TR069_R_VID_35
Type: IP
2_VOIP_TR069_R_VID_37
3_INTERNET_B_VID_35
Ce e de făcut ca să poată funcționa port forwarding?
la 30-10-2025 09:24 AM
Salut!
Am observat că în prezent conexiunea ta are doar adresă IPv6, fără IPv4 activ. Pentru ca port forwarding-ul să funcționeze corect, este necesar să ai o adresă IPv4 publică (reală), nu una aflată în spatele CGNAT.
Îți recomand să contactezi suportul tehnic Orange și să le soliciți activarea unui IPv4 public pe ONT.
Succes!
la 30-10-2025 09:24 AM
Salut!
Am observat că în prezent conexiunea ta are doar adresă IPv6, fără IPv4 activ. Pentru ca port forwarding-ul să funcționeze corect, este necesar să ai o adresă IPv4 publică (reală), nu una aflată în spatele CGNAT.
Îți recomand să contactezi suportul tehnic Orange și să le soliciți activarea unui IPv4 public pe ONT.
Succes!
la 30-10-2025 09:27 AM
La asta m-am gandit si eu, doar ca la conexiunea numarul 2, scrie VoIP, si aici m-a indus in eroare, de ce as avea conexiune VoIP doar pe internet fix + televiziune. Intr-adevar doar acolo gasesc campul IPv4, care apare OFF.
Referitor la datele postate, la conexiunea nr. 3, apare Bridge Connection, inseamna ca echipamentul meu e in mod bridge? Nu am solicitat asta, am doar echipament ZTE de la Orange.
la 30-10-2025 09:35 AM
Nu este în bridge încă. Când echipamentul este în bridge el nu mai poate fi accesat în mod normal.
la 30-10-2025 10:40 AM
Multumesc! Am rezolvat in 2 minute in call center, am IPv4/IPv6 acum,
la 30-10-2025 08:51 PM
Din moment ce nu vorbesc limba română, am avut doar opțiunea IP-ului FIX, contra cost, pentru că nici serviciul clienți din România, nici cel din Ungaria nu m-au putut ajuta să obțin un IP public gratuit!
Deci chestia asta de 2 minute mi-a luat 5 zile!
+
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor