anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Neclaritati port forwarding (fibra de 2.5GBPS cu GPON F6605R de la ZTE)

PixelNomad
Începător

Am fibra de 2.5GBPS cu GPON F6605R de la ZTE. Am citit mai multe thread-uri de aici si inca nu sunt lamurit. Am sunat astazi la call center la Orange si dupa ce am fost repartizat la departamentul tehnic mi s-a spus ca "nu va putem ajuta cu port forwarding si nu suntem responsabili de asa ceva, este o problema personala" ceea ce mi se pare absurd, nu l-am cerut sa mi-l faca el, i-am cerut sa-mi explice de ce nu imi merge port forwardingul pe IP-ul public. Am citit ca trebuie cumparat ip static (suprataxa de 2.06E la abonament) ceea ce mi se pare o prostie tinand cont ca e un downgrade intr-un fel de la ip-ul "dynamic" deja existent. In pagina de status al GPONului IPv4-ul este in Bridge Mode, ceea ce ma face sa cred ca este trecut prin CGNAT (ceea ce spune mai multa lume pe forum).

Intrebarea mea sta in felul urmator: pot sa fac si eu port forwarding fara sa am IP STATIC?

La Digi era totul simplu si usor, ba chiar aveau si DNS la propia discretie pe site. Mi se pare absurd sa nu poti face port forwarding.

Pe local imi merge port forwardingul, din afara internetului local nu pot accesa niciun port.

2 Răspunsuri 2

PixelNomad
Începător

Am trimis mesaj in aplicatia My Orange. Raspunsul a fost acelasi. Mi se pare absurd sa trebuiasca sa renunt la ipul dinamic pt a face port forwarding.

razvanth21
Junior entuziast

Poti face PF avand ONT-ul in bridge si sa folosesti alt router. Prin ZTE nu cred ca e posibil fara IP fix.