la 09-07-2026 08:33 PM
Salut,
Am o întrebare tehnică despre routerul Giga Box / Livebox 7 Essential, înainte de a activa abonamentul Premiere.
Știu că acest router creează trei rețele Wi-Fi separate: 2,4 GHz, 5 GHz și „Wi-Fi 7 Premium" (cu MLO). Vreau să folosesc dispozitive Apple HomeKit — senzori conectați pe rețeaua de 2,4 GHz și telefonul/Apple TV conectate pe alte rețele (5 GHz sau Wi-Fi 7).
Pentru ca aplicația Apple Home să descopere și să controleze corect senzorii, e nevoie ca traficul multicast DNS (mDNS, port UDP 5353) și IGMP să fie relayat/forwardat corect între aceste rețele separate, nu doar în interiorul aceleiași benzi.
Întrebările mele concrete:
Router-ul are activată/configurabilă opțiunea de IGMP Snooping pe interfața de administrare?
Există un mDNS reflector / Bonjour Gateway care face bridging de trafic multicast între cele trei rețele Wi-Fi (2,4 GHz, 5 GHz, Wi-Fi 7 Premium), sau acestea sunt izolate una de alta la nivel de multicast?
Dacă nu există bridging automat, există vreo setare în interfața router-ului prin care pot activa manual acest lucru?
Am avut anterior o problemă similară cu routerul ZTE F6605R, unde senzorii Apple Home conectați pe 2,4 GHz nu erau vizibili din rețeaua de 5 GHz, exact din cauza lipsei de reflectare mDNS între benzi. Vreau să mă asigur că această problemă nu se repetă înainte de a activa un nou abonament pe 24 de luni.
Mulțumesc anticipat pentru clarificări!
la 09-07-2026 09:10 PM
Salutare,
Din ce am observat în interfața acestui ONT, nu există setări pentru IGMP Snooping sau mDNS. Dacă aceste funcții există, ele sunt probabil gestionate automat de firmware și nu pot fi configurate manual. Eu nu am testat HomeKit, așa că nu pot confirma dacă mDNS este relayat între toate benzile Wi-Fi.
la 09-07-2026 11:09 PM
Pe ZTE F6605R cum ai rezolvat?
09-07-2026 11:10 PM - editat 09-07-2026 11:20 PM
Am rezolvat cu rezilierea abonamentului si returul echipamentului 😂 (aici am avut noroc pentru ca eram in primele 14 zile de la instalarea serviciului)
Echipa "tehnica" numai tehnica nu era pentru ca nu au fost capabili sa ofere asistenta in sensul asta.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor