10-03-2026 09:17 AM - editat 10-03-2026 09:26 AM
Salutare,
Vin către comunitate cu o situație cel puțin bizară legată de pachetul Fibra 2300. Dețin acest abonament de aproximativ un an și, conform ofertei și Fișei de Sinteză, acesta include un sistem Wi-Fi Mesh și echipamente capabile să susțină viteza de 2.1 Gbps - e vorba de ZTE F6605R.
Recent, am solicitat instalarea sistemului Mesh și am fost refuzat de către suportul clienți cu un argument incredibil: „trebuia să faceți cererea în termen de maximum 14 zile de la semnarea contractului, acum este prea târziu”.
Am verificat cu atenție toate documentele contractuale:
Fișa de Sinteză: Menționează clar că beneficiile (inclusiv instalarea) sunt oferite pe toată perioada contractuală.
Termenul de 14 zile: Apare doar în contextul dreptului legal de retragere din contract, nicidecum ca o dată limită pentru a primi echipamentele incluse în abonamentul pe care îl plătesc integral lună de lună.
Mai mult, în acest moment sunt limitat tehnic. Plătesc pentru 2300 Mbps, dar fără ONT-ul cu port de 2.5 Gbps este imposibil să ating viteza din contract pe dispozitivele mele. Am un server personal acasă.
Întrebările mele pentru moderatori sau pentru cei care au mai trecut prin asta:
Unde scrie în contract că echipamentul hardware inclus „expiră” dacă nu e cerut în 14 zile?
Cum poate Orange să încaseze tariful întreg pentru Fibra 2300 dacă refuză să furnizeze echipamentul necesar pentru a atinge acea viteză?
Sper să găsesc o rezolvare aici înainte de a merge către ANPC, deoarece consider că este o nerespectare flagrantă a ofertei comerciale.
Cod Abonat: 0811443886
Va multumesc,
Laurentiu
la 10-03-2026 09:35 AM
Salut, Laurențiu!
Îți confirmăm că situația ta este în atenția colegilor noștri de la departamentul tehnic spre verificare. Îți recomandăm să aștepți răspunsul lor legat de soluționare și te așteptăm să revii cu vești bune în Comunitate să ne spui cum s-a rezolvat.
la 10-03-2026 09:38 AM
Muțumesc pentru răspuns! Revin cu follow-up.
la 10-03-2026 10:22 AM
Salut Laurens,
Esti intr-o situatie foarte ciudata. Cand am contractat acest pachet, nici eu nu am primit echipamentul pentru Wi-Fi Mesh pe motivul ca nu era in stoc. L-am cerut cu vreo luna mai tarziu si a venit un tehnician si la instalat. Nu inteleg de ce un operator de la serviciu clienti a inventat faza cu 14 zile - nu face sens.
Sper ca problema va fi rezolvata cat mai curand!
la 16-03-2026 10:27 AM
@Laurens, s-a rezolvat situația?
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor