anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Extindere retea fibra

vladluca
Junior

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de modul in care se desfasoara procesul de extindere a retelei de fibra optica. Am fost sunat la inceputul lunii August de un consultant de la Orange care imi spunea ca serviciile mele de internet fix 4G si televiziune prin satelit urmeaza sa fie inlocuite cu servicii fixe prin fibra optica deoarece pana in luna Septembrie urmeaza sa se extinda reteaua de fibra in zona in care locuiesc. Dupa 2 zile sunt sunat din nou de acelasi consultant care imi spune ca defapt exista retea pe strada si in cel mai scurt timp urmeaza sa vina o echipa sa faca instalarea. Dupa alte 2 zile vine un tehnician care imi spune ca nu are cum sa faca instalarea deoarece pe strada nu sunt stalpi si nici retea subterana si cel mai apropiat punt de distributie e la vreo 200 de metri (lucruri pe care le stiam in principiu, dar totusi am sperat.). Din cate stiu eu pe strada exista subteran o magistrala de fibra, dar fara sapaturi nu se poate face instalarea. A trecut luna Septembrie si reteaua nu s-a extins dar eu sunt sunat lunar de consultanti care imi spun ca se poate face instalarea si ca o sa-mi trimita o echipa pt. asta. Pe site daca verific adresa imi apar serviciile prin fibra ca fiind disponibile. E clar ca undeva in sistemele de la Orange ceva informatie lipseste. Poate cineva sa ma ajute cu o opinie. Am sanse totusi la fibra, care sunt criteriile dupa care se fac extinderile de retea. Pot face eu ceva in privinta asta sau doar sa astept?

Multumesc!

6 Răspunsuri 6

Vio73
#StarMember

Salutare!

Din păcate, sunt și unii consultanți care doresc să fure startul și se cam grăbesc să prindă potențiali clienți. Ei sunt de la anumite firme partenere, dar au probabil ceva informații. Din păcate, nu în toate cazurile de confirmă că vor fi disponibile serviciile de fibră optică destul de repede. Am și un cunoscut care are problema aceasta de ceva vreme și nu s-a concretizat nimic, din păcate.

Eventual, pentru un răspuns oficial, cere informații din aplicația My Orange-Altele ( cele 3 puncte din dreapta jos)- Contact și feedback-Scrie-ne și apoi transfer operator.

Baftă!

vladluca
Junior

Interesant este ca si pe https://www.orange.ro/verifica-acoperirea apar serviciile prin fibra ca fiind disponibile pentru adresa mea, in urma cu cateva luni nu erau.

RafaHelper
#StarMember

Salut @vladluca

Din păcate nu exista transparenta in procesul de extindere rețea fibra optica. Astfel, așa cum ai menționat si tu, se creează aceste sincope intre informațiile disponibile in sistem si realitate. 
Acum ca sa iți răspund si la întrebări:
- exista șanse sa ai fibra? Da, dar in acest moment nu iți poate garanta nimeni când si cum.
- care sunt criteriile? Nu stim, nu exista informații clare si transparente in acest proces. Unii zic ca ajuta daca faci o cerere comuna(mai multe persoane) către Orange de a instala fibra in zona ta, in realitate nu exista dovezi ca aceasta metoda funcționează. 
- poți face tu ceva? Da, in primul rand ar trebuie sa le comunici situația din teren si sa ceri o actualizare de informații in sistem astfel încât sa nu mai fi sunat sau sa nu mai primești informații eronate. Poți încerca si varianta cu cererea comuna sau te lași in voia sortii si aștepți pana vezi cu ochii tai ca fibra a ajuns la tine. 
Toate cele bune!

DanielaH
Moderator

Salut, @vladluca! Bun venit în Comunitate!

Ne poți oferi, te rog, codul de abonat să verificăm și noi cu colegii?

Buna @DanielaH, codul de abonat este: 0869812552

Mulțumesc pentru răspuns. Ne poți trimite în mesaj privat și adresa la care se dorește instalarea serviciilor?