anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Se poate opri internetul dupa terminarea traficului?

DANNY
Junior entuziast
Am fost astazi la Orange si i am rugat sa imi seteze si mie dupa ce termin traficul de internet din abonament sa nu intru pe suprataxa. Au spus ca nu pot face asta. Nu mi se pare normal. Voi ce spuneti?
27 Răspunsuri 27

Vio73
#StarMember
La Samsung merge!

FaraUnID
Campion certificat
La nivel teoretic se poate implementa si treaba asta cu restrictionarea accesului dupa consumarea pachetului de date din abonament, sau macar activarea Cost Control, dar fiecare operator are propria strategie de business. Aplicatiile acestea terte de contorizare a traficului de internet sunt cu titlu pur informativ. Conteaza doar ce inregistreaza contorul oficial Orange. Este adevarat ca modele de telefoane ce permit setarea unei limite de date lunare si a unui interval de facturare, iar in momentul in care atingi acea limita te deconecteaza de le internet.

delfinas
#StarMember
Eu știu că primești SMS atunci când te apropii de consumarea traficului. Poți seta și din telefon sa fii avertizat sau chiar să ți se oprească netul când ajungi la limita setată de tine.Asta e avantajul abonamentului, că poți depăși creditul și perioada limită. Poate fi și un dezavantaj, dar unul asumat și responsabil. Orange nu are interes să ți le limiteze, e fix treaba ta sa ai grijă cum folosești resursele.

Vio73
#StarMember
Părerea mea este că ar trebui implementat cost controlul.

Ascary
Campion certificat
Este implementat dar nu la toate abonamentele

Romeo_
Senior certificat
Din cate stiu eu exista posibilitatea stoparii apelurilor la serviciile cu suprataxa dar la net nu am auzit inca...poate este doar pt unele abonamente business

FaraUnID
Campion certificat
Initiatorul se refera sa taxarea traficului suplimentar de internet si la posibilitatea restrictionarii accesului la internet dupa consumarea pachetului de date din abonament pentru a evita costul suplimentar, nu la serviciile premium, cu suprataxa!

DANNY
Junior entuziast
Ma gandeam ca se poate la orice abonament. Eu am un abonament mare la ei si ma gandeam ca daca le cer acest lucru il pot face. Ma gandesc daca mai continui la orange sau schimb reteaua. Ne le cer ceva imposibil decat sa opreasca internetul dupa ce termin traficul din abonament

FaraUnID
Campion certificat
Aplicatia CRM - ERP pe care o utilizeaza Orange permite configurarea oricarui tip de abonament sau optiune in orice combinatie, doar ca ma repet, fiecare operator are propria strategie de business.

Arsaluis
Junior entuziast
Nu stiu daca este tocmai legal sau moral asta. Cata vreme tu beneficiezi de un abonament esti liber sa folosesti resursele incluse si cele optionale dupa bunul tau plac. Dar acum mai toate telefoanele au optiunea de a contoriza si a inchide utilizarea datelor mobile dupa ce se atinge limita pe care tu singur o setezi.

Vio73
#StarMember
Foarte bine subliniat! După ce atingi limită maximă, ți se pune ,,stop" și nu mai intri pe consum suplimentar.

Anca07
#StarMember
Buna Danny. Gasesti aici un subiect pe acest topic cu foarte multe raspunsuri bune. Vezi daca te ajuta in demersul tau. Spor. https://comunitate.orange.ro/questions/2033477-setez-limita-datele-mobile-android

Neaplicabil
Se poate opri internetul la depășirea traficului astfel intri la setări cauți secțiunea rețele - rețea mobila îți setezi limita de net și perioada lunara de pe ce data ți se aloca internetul și când se termina luna. Îți atașez niște printuri.