anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Fix net 4g nelimitat-ul cat de nelimitat este?

Mopsicut
Începător
Bună dimineața.
Sunt într-o dilemă și poate cineva de aici are mai multă experiență și mă poate ajuta.
Locuiesc la o adresă unde în momentul în care m-am mutat, puteam să instalez internet fix doar de la DIGI varianta bussines. Drept urmare am fost nevoiți să stăm 2 ani pe un abonament de firmă la costuri foarte mari. Contractul este gata, dansii vor să-mi ofere 3 luni gratuite sa il prelungesc, dar costurile sunt peste 100 ron/luna si mă gandesc la alternative.
Orange au opțiunea Fix Net 4G 10 si in promoție trafic nelimitat pe toată perioada abonamentului dacă se activează pana pe 9.11
Întrebarea este următoarea. Nelimitatul acesta este nelimitat? Să știu dacă mă încumet. Acasă, folosim internetul pentru 2 laptopuri, 2 telefoane, 1 tv cu netflix si youtube.
Am verificat deja conexiunea și viteza este acceptabilă pentru ceea ce avem noi nevoie. Să fac acest pas?
Mulțumesc anticipat!
1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
Salutare! Da, eu am așa ceva de mulți ani, dar de vreo 2 ani este chiar nelimitat pe bune. Și pot să-ți spun că folosesc un ruter Huawei 525 și sunt foarte mulțumit! Vitezele sunt decente și își face treaba chiar și când sunt pene de curent, pentru că îl am conectat la un UPS. Important este să verifici înainte dacă semnalul este bun în zona respectivă și să ceri un ruter capabil, adică Huawei 535. Dacă îl nimerești și necostumizat (eu așa l-am primit la ultima prelungire), e super! Succes! P. S. Cam așa este la mine și îl folosesc la tot ce-mi trebuie în casa mea de la țară.

Vizualizare soluţie în postul original

12 Răspunsuri 12

Vio73
#StarMember
Salutare! Da, eu am așa ceva de mulți ani, dar de vreo 2 ani este chiar nelimitat pe bune. Și pot să-ți spun că folosesc un ruter Huawei 525 și sunt foarte mulțumit! Vitezele sunt decente și își face treaba chiar și când sunt pene de curent, pentru că îl am conectat la un UPS. Important este să verifici înainte dacă semnalul este bun în zona respectivă și să ceri un ruter capabil, adică Huawei 535. Dacă îl nimerești și necostumizat (eu așa l-am primit la ultima prelungire), e super! Succes! P. S. Cam așa este la mine și îl folosesc la tot ce-mi trebuie în casa mea de la țară.

Neaplicabil
Sunt multe necunoscute în joc... recomandarea mea este să comanzi online, să testezi la fața locului și dacă nu e ceea ce ai nevoie ai 14 zile ca să returnezi și să închei contractul. De nelimitat este nelimitat ca trafic dar ca viteză depinde de zonă, de gradul de acoperire a rețelei... eventual verifică și situația CA (carrier aggregation) la adresa unde se dorește instalarea și ce benzi poate gestiona router-ul respectiv. Și poți lua în considerare o antenă exterioară pentru un câștig în plus la semnal...

arsradu
#StarMember
Mergi pe fibra, sau cel putin cablu. De unde vrei tu, dar NU net 4G. Net-ul "fix" 4G ti-l poti face si singura cu telefonul pe post de hotspot, ca sa vezi cam cum stai cu viteza si cu acoperirea. Pentru ca acel modem 4G pe care il vei primi, va face exact acelasi lucru pe care il face si telefonul. Plus ca s-ar putea sa-l faca chiar mai pr*st decat telefonul. Cat despre trafic, este limitat la 200GB pe 4G, conform site-ului Orange: https://www.orange.ro/love/client-orange-fix-net-4g-10/. Si in continuare depinzi de acoperirea din zona respectiva. Deci, daca tu n-ai decat 3G pe telefon, aia vei avea si pe modem. Daca crezi ce te poti incadra in cei 200GB pe luna cu cele doua laptop-uri, 2 telefoane, si un TV cu Netflix si YouTube, go for it. Eu zic ca e foarte putin pentru toate astea. Plus ca, la 150Mb/s cat scoate router-ul ala maxim pe WiFi, n-o sa faca fata sa le ai pe toate simultan. Ce se intampla dupa acei 200GB? N-am reusit sa gasesc nicio informatie in sensul asta pe pagina Orange-ului. Probabil scade viteza la 128kb/s. Adica...da, este "nelimitat" ca trafic, dar la 128kb/s e ca si cand ti l-ar inchide de tot. Asta e limita in general la abonamentele de genul asta. Stii ce poti sa faci cu 128kb/s? Nimic. Parerea mea este sa mai cauti. Apropos, de ce nu-ti pot face cei de la Digi un abonament normal, pentru persoane fizice, daca tot au infrastructura in zona?
Client Orange

Neaplicabil
@arsradu trebuie să te contrazic un pic prin punctele esențiale: e un pic nelimitat https://www.orange.ro/abonamente/orange-net-4g/ Apoi îți spun din experiență personală că un modem de 100 euro este cu mult sub orice telefon atunci când faci hotspot și aceasta din nenumărate motive hardware și software. Viteza internetului poate fi limitată hardware și software... uite, de exemplu, eu eram nemulțumit că plăteam 1Gbps la Digi și nu prindeam viteza aceasta... am făcut sesizare mi-au spus că e în regulă, că e best efort services, etc. Aceasta până am dat peste un tehnician care știa meserie și l-am întrebat de sănătate: a scos gadgetul din buzunar mi-a testat conexiunea și era maximă. A umblat prin setările ONT-ului și prin laptop și acum zboară netul (aceasta la birou că acasă tot pe uscat cu internet de pe telefonul mobil).

arsradu
#StarMember
Net-ul 4G depinde de multe chestii. Semnal in principal. Si, dupa parerea mea, nu este o solutie pentru cineva cu multe device-uri conectate in acelasi timp la router. Plus ca, routerul ala atata scoate. Max 150Mb/s. Aia e o limitare hardware. Wireless N. E foarte putin. Asta ca sa nu mai zic ca site-ul Orange e cat se poate de confusing. Intr-o parte scrie clar 200GB, in alta "nelimitat 4G". O fi promotional, nu zic nu. Dar in continuare depinzi de chestiile de mai sus.
Client Orange

Neaplicabil
@arsradu 100 Mbps sunt suficienți pentru office... eu mi-am făcut treaba cu 40 Mbps școală online 2 copii cu video-streaming și 2 adulți remote work. Acum nu știu ce nevoie are omul, el singur poate analiza nevoile și poate testa așa cum am zis în primul comentariu.

arsradu
#StarMember
Da, sugestia ta e cu siguranta buna, cu testarea serviciului, si incheierea contractului, in caz ca nu e ce trebuie. E o sugestie foarte buna. :) Eu ziceam doar ca genul asta de internet il poti testa si fara sa trebuiasca sa semnezi un contract, folosind telefonul ca modem. Poate n-o fi chiar acelasi lucru, dar nu cred ca va fi foarte departe de rezultatele obtinute cu echipamentul Orange-ului. Sigur, trebuie testat si vazut. Dar, ca idee, intre fibra si net 4G...fibra bate de la distanta orice net 4G, oricat de nelimitat ar fi el. Si, nu stiu, poate e doar parerea mea, dar eu cand aud "nelimitat", inteleg "asterisc, nota de subsol, limitat la...". Poate ma insel. Si as vrea sa ma insel. Dar de obicei, cand ceva e prea bun ca sa fie adevarat, de cele mai multe ori nu e.
Client Orange

Vio73
#StarMember
Netul este nelimitat pe bune, vă spune cineva care are acest net, deci nu din auzite. Important este să vezi dacă rețeaua este în regulă în zona respectivă. Nu poți face hotspot tot timpul pe telefon, pentru că e cam aiurea să ții telefonul in postura aia mereu, pentru că bateria va fi pa in scurt timp. Poți lua în schimb un abonament Smart nelimitat 15, cu ruterul B 535, pe care îl poți folosi și în alte locații.

arsradu
#StarMember
Vio, daca ai testat deja chestia asta, ai trecut de cei 200GB inclusi, si nu ti-a scazut viteza, atunci e imbucurator. 🙂 Eu stiu doar ca, in general, conexiunile de genul asta sunt limitate undeva, pentru a nu crapa reteaua. Daca nu e cazul aici, ma bucur! :) Ideea cu telefonul pe post de hotspot WiFi evident ca nu era de lunga durata. :))) Adica, nu sa stai permanent cu telefonul in priza. Ca functionalitate, da, e acelasi lucru. Dar sugestia era doar pentru test, ca sa-si poata face o idee cu privire la acoperirea din zona si viteza pe care ar putea s-o aiba.
Client Orange

Vio73
#StarMember
Îl folosesc în mod curent și am trecut și de 500 GB , deci nu e limitat. Se poate testa și cu telefonul și se poate lua și un abonament online, cu drept de retur in 14 zile, dacă nu e in regulă. Dar cred că dacă pe telefon este în regulă semnalul, e in regulă și cu acest dispozitiv/abonament.

arsradu
#StarMember
Ah, e ok atunci. Doar intr-adevar testat pentru acoperire. Mersi frumos! 🙂
Client Orange

Vio73
#StarMember
Cu plăcere, @arsradu!