la 28-12-2022 11:25 AM
Salutare, am urmatoarea situatie:
1. Am router ZTE MF255
2. Cartela Orange cu pinul scos si activata pe telefon mobil
3. Cartela in telefon se conecteaza cu 4G, merge cu minim 20mb download si upload la net
4. Cand pun cartela in router si ii fac setarile manuale la net astfel: retea Automata preia ok Orange, la setarile de profil de internet pun: autentificare PAP, apn name: net, proxy dhcp automat, user si parola las gol
Se conecteaza DAR nu se conecteaza in 4G, merge maxim hdps+ si fluctueaza.
semnal constant -63dbm (foarte bun)
Ce trebuie sa fac ca sa ma conectez pe router cu aceleasi setari ca si pe telefon?
la 28-12-2022 02:43 PM
Am mai avansat cu 2 setari noi la router. Am primit o informatie cum ca se poate tranzactiona netul si in roaming national.
Atasat o imagine cu o setare din router care mi-a spus un tip care decodeaza routere sa o incerc.
Am pus bifa dupa ce am activat conection mode manual apoi pe automat si am putut bifa.
A doua setare diferita la APN autentification mode am lasat none.
Acum intrebare, desi semnalul este mult mai puternic decat pe telefon in router down si up este 15 mb.
In telefon aceeasi cartela merge cu 24 mb.
Sunt intrigat de scaderea asta de viteza de pe un dispozitiv pe altul. Pare ca nu ar avea corelare cu puterea semnalului care este mai buna pe router cu yagi montat.
la 28-12-2022 03:13 PM
update 🙂
pare ca routerul fara antena SME, yagi are puterea semnalului mai mica, -78 (-66 dbm cu antena externa sme)
DAR viteza de internet la test down si up este mai mare.
Asta inseamna ca se conecteaza la alte turnuri cum face si telefonul mobil?
Pentru ca cu yagi pus pe directia turnului am putere semnal dar nu merge downloadul si uploadul la fel de repede.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor