Pai uite, daca as vrea sa evit spamarea intregii comunitati pe un thread, cand as putea sa iau persoana respectiva in privat sa-i explic mai pe larg si mai eficient un anume lucru, ar fi util sa pot face asta usor.
De asemenea, daca e o discutie la care nu esti "subscris", fie pentru ca te-ai desubscris, fie pentru ca e o discutie noua, si apare ceva ce te-ar putea interesa, din cauza ca nu stii de acel lucru, n-o sa poti reactiona in niciun fel. Si atunci cineva poate sa-ti dea un mesaj privat, sa-ti zica: "hey, uite ce a aparut in comunitate. Ce zici? Interesant? Te bagi?". Pentru ca, pe parcurs, incepem sa invatam cam ce gusturi are fiecare, din felul in care posteaza. Si atunci ar fi util sa poti sa ajuti pe cineva in felul asta, printr-un mesaj rapid, fara sa spamezi aiurea comunitatea printr-o mentiune cu "@". :)) Daca toti ar incepe sa mentioneze pe unul si pe altul pe thread, s-ar creea un spam de numa' numa'. :))
Nu stiu, mi se pare un feature de comunicare eficienta care cred ca ar fi util.
De asemenea, poate unii oameni nu se simt foarte comfortabil sa posteze direct pe forum. Exista intotdeuna teama aia de a fi judecat de ceilalti pentru felul in care scrii, felul in care gandesti etc. Nu e cazul la mine. Dar sunt sigur ca exista persoane care poate nu posteaza ceva, de teama sa nu li se "sara in cap".
Plus ca daca vrei sa te destinzi un pic, sa ai o conversatie mai relaxata, in care sa nu mai trebuiasca sa te gandesti ca daca folosesti anumite cuvinte, chiar daca nu sunt intr-un context jignitor, pur si simplu e acelasi cuvant folosit intr-un context perfect ok (chestie pe care oricine o poate determina foarte usor din context), mesajul iti va fi blocat pana cand se uita un moderator peste el. Nu stiu, chestii de genul asta. 🙂
Vei avea intotdeauna optiunea de a lua legatura cu un moderator, daca lucrurile o iau razna. Dar pentru majoritatea userilor, nu cred ca o sa fie nevoie. Din cate am putut eu sa-mi dau seama, comunitatea asta e formata in mare parte din oameni educati si cu bun simt. Deci nu prevad ca o sa fie prea multe conflicte in PM. :))
Plus ca daca un moderator vrea sa ia legatura cu un membru in privat, ar putea sa faca lucrul asta mai rapid printr-un PM (care eventual sa apara direct in aplicatia My Orange, sa poti raspunde rapid). Asta evident daca implementam Comunitatea direct in My Orange cum am propus mai sus.
De-aia zic. Cred ca ar fi un feature misto de avut in general. Acuma, use case-ul meu se poate sa difere foarte mult de al altora. Se poate ca altii sa vina cu alte idei (poate mai bune) in care un feature de genul asta sa poata fi util.
Daca vrei, presupun ca am putea sa deschidem un poll (apropos, comunitatea suporta polls? Daca nu, ar fi util de adaugat si asta). Si le putem cere parerea membrilor. Ca asa, eu unul am propus din punctul meu de vedere. Dar poate sunt useri care ar vrea asa ceva, si care nu si-au exprimat dorinta explicit in sensul asta.