la 18-01-2026 09:30 AM
bună ziua ,
am fost la abonament pe PFA la vodafone și am trecut azi pe cartela … tot la vodafone
doresc să fac cerere de portare la orange astfel încât să păstrez numărul de telefon și să beneficiez de oferta de portare .
intrebarea mea este daca trebuie sa mai aștept , sau pot face cererea deja… fiind la cartela începând de azi …
Multumesc anticipat ,
la 18-01-2026 10:56 AM
Salutare!
Daca ai trecut deja pe SIM prepay Vodafone poți face portarea către Orange oricând vrei fara nici o problema. De asemenea vei beneficia de oferta de portarea.
la 18-01-2026 10:55 AM
Salutare!
Legal, poti oricand sa faci portare. O "vechime" minima nu stiu sa fie necesara pentru portare. In urma cu mai multi ani (7-8 cred) se "vorbea in targ" de minim 3 luni de utilizare inainte de a putea fi acceptata (ce ma nedumirea era urmatoarea chestie: noul operator de unde stia vechimea de activitate cartelei/numarului, iar vechiul operator ce motiv avea de refuz daca ANCOM obliga la libera plecare, conditia minima fiind doar ca numarul sa fie activ).
Acum, intrebarea este alta: vrei ca numarul sa ajunga tot pe PFA la Orange sau pe PF? Daca vrei sa fie tot pe PFA, trecerea numarului pe prepaid nu era necesara (practic ai "anonimizat" utilizatorul legal).
la 18-01-2026 10:57 AM
vreau să ajungă pe PF , nu am reușit să fă portarea de pe Pfa vodafone pe pf orange …
încerc să fac portarea zilele acestea , să vedem dacă e ok și funcționează ..
la 18-01-2026 11:00 AM
Cererea de portare către Orange poate fi depusă imediat, deoarece numărul este deja pe cartelă prepay Vodafone, nefiind necesară o perioadă de așteptare.
la 18-01-2026 11:12 AM
Poti face oricand portarea. Ori pe prepaid, ori pe abonament (pe abonament pofi face si online daca nu vrei telefon cu pret redus).
Totusi, prin vara, o oarecare parte din cei care veneau din Vodafone cu numerele au avut ceva problema o zi sau doua cu mesajele (SMS-urile) primite. Nu am inteles de ce doar de la Vodafone (nu si Digi sau Telekom) si doar pentru 1-2 zile. Cred ca doar la unul sau doi a fost ceva punctual, dar la restul s-a reolvat de la sine. Nu stiu sa-ti spun unu procent (ma indoiesc sa fie prea multi), dar au fost erori tehnice care tineau mai mult de partea de rutare a numarului. Era o chestie de "refresh" privind noul operator al numarului.
la 18-01-2026 11:28 AM
Eu m-am portat de la Vodafone prepay fara nici o problema. Fara sa aștept o perioada de timp și fără să întâmpin nici o problema.
la 18-01-2026 10:56 AM
Salutare!
Daca ai trecut deja pe SIM prepay Vodafone poți face portarea către Orange oricând vrei fara nici o problema. De asemenea vei beneficia de oferta de portarea.
la 18-01-2026 12:04 PM
pot păstra sim ul de la vodafone sau trebuie să mi trimită orange alt sim?
18-01-2026 12:06 PM - editat 18-01-2026 12:12 PM
Portarea se face cu un număr provizoriu. Dacă realizezi portarea online, vei primi cartela SIM prin curier în 2–3 zile lucrătoare.
În magazin primești SIM-ul provizoriu pe loc, însă este necesar să verifici dacă oferta dorită este disponibilă și în magazinele fizice.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor