la 04-09-2026 02:56 PM
Salut,
Mă simt destul de frustrat, deoarece am încercat să portez un număr PrePaid din rețeaua Vodafone la Orange PrePay, pe oferta în ediție limitată de 3 €, însă am fost refuzat atât într-un Orange Shop, cât și în două magazine partenere Orange din Baia Mare, în urmă cu aproximativ o săptămână.
Prima dată am mers într-un magazin Orange Partener, unde le-am explicat clar angajaților că am un număr PrePaid Vodafone pe care doresc să îl portez la Orange PrePay, beneficiind de oferta limitată de 3 €. Deși erau doi angajați care se ocupau de un singur client, mi-au spus că mă vor ajuta după ce termină cu doamna din fața mea. Menționez că nu am încercat să mă bag în față, însă m-au întrebat cu ce mă pot auta și le-am spus.
După ce mi-a venit rândul, am început procedura și am constatat că, de fapt, ei începuseră să îmi facă abonament. Mi-am cerut scuze și am spus că probabil este o confuzie: eu doresc cartela PrePay în ediție limitată, de 3 €, despre care reprezentanții Orange de pe pagina oficială de Facebook îmi confirmaseră că poate fi activată inclusiv prin portare.
Angajatul cu care am discutat a încercat apoi să mă convingă că această ofertă nu există și că mă poate ajuta doar cu un abonament, ceea ce eu nu doresc. Am plecat din acel magazin, mai ales că angajații nici măcar nu cunoșteau detaliile ofertei, deși aceasta există deja pe piață de mai bine de o lună.
Am mers apoi la un alt magazin Orange Partener, sperând că acolo voi putea rezolva situația. Angajații din cel de-al doilea magazin au fost mult mai amabili și au avut bunăvoința să consulte informațiile interne. Au găsit într-adevăr oferta și au confirmat că se poate activa și prin portare. Problema a fost că mi-au spus că sistemul lor le permitea să efectueze portarea doar cu oferta de 5 €, nu și cu cea în ediție limitată de 3 €.
În cele din urmă, am decis să merg la un Orange Shop. Nici angajatul de acolo nu știa nimic despre oferta respectivă. I-am arătat postarea Orange de pe Instagram, iar răspunsul lui a fost că aceea ar fi o ofertă disponibilă doar pentru comenzile online și că mă poate porta doar la 5 euro. În acel moment m-am frustrat și mai tare și am plecat. Precizez că nu m-am certat cu niciunul dintre angajați și nu am avut un comportament nepotrivit, însă întreaga experiență mi s-a părut extrem de enervantă.
Inițial am renunțat, însă ulterior am făcut o sesizare pe pagina oficială a Orange pe Facebook. Mi s-a răspuns că magazinele respective nu ar fi avut stoc. Problema este că, în primul magazin partener și în Orange Shop, angajații nici măcar nu cunoșteau detaliile acestei oferte și nici nu au încercat să se informeze. În urma sesizării, am înțeles că cel de-al doilea magazin partener la care am fost a comandat aceste cartele în ediție limitată.
Prin urmare, săptămâna viitoare, după salariu, intenționez să merg din nou acolo pentru a solicita portarea a două numere PrePaid, ambele pe oferta PrePay în ediție limitată de 3 €.
Problema și teama mea sunt că mă voi lovi din nou de aceeași situație: oferta există, portarea pe această ofertă este permisă, există și cartelele necesare, însă în sistemul magazinului să nu apară posibilitatea efectuării portării direct pe oferta de 3 €. Eu nu doresc numere noi, ci doresc în mod expres să îmi păstrez numerele actuale prin portare.
Reprezentanții Orange de pe Facebook mi-au spus pur și simplu să merg în magazin și să solicit portarea, însă am rămas cu impresia că problema întâmpinată efectiv în magazine — faptul că unii angajați nu cunosc oferta, iar în celălalt caz sistemul nu permitea selectarea acesteia la portare — nu a fost tratată cu prea mult interes.
Întrebarea mea este: unde mă pot adresa concret dacă merg din nou în magazin și mă lovesc de același refuz sau de aceeași imposibilitate tehnică de a face portarea pe oferta de 3 €? Cineva in tot Orange-ul trebuie să le poata arăta acelor angajați cum se poate face portarea cu oferta aceasta sau să le acorde permisiunile necesare din punct de vedere tehnic.
Mi se pare foarte obositor și de-a dreptul enervant să fiu trimis dintr-un magazin în altul pentru o ofertă despre care Orange confirmă că este disponibilă inclusiv pentru portare atât la Shop cât și la magazinele partenere.
la 04-09-2026 03:22 PM
Salut, Bogdan! Bun venit în Comunitate!
Îmi pare rău pentru experiența pe care ne-ai descris-o și îți mulțumim că ai împărtășit-o aici cu noi. Oferta este valabilă în orice magazin Orange, cu condiția ca stocul să fie disponibil. Îți recomandăm să te întorci săptămâna viitoare într-un Orange shop și sperăm ca stocul să fie reînnoit până atunci. Te așteptăm să revii cu vești bune.
la 04-09-2026 03:35 PM
Asa voi face, in caz ca nu se rezolva situatia revin aici. Sper sa ma poata ajuta cineva, pentru ca mi se pare ridicol pentru 3E sa imi bat capul atata. :))
la 04-09-2026 03:31 PM
Salutare!
Trebuia să-i întrebi dacă, în cazul în care vii cu cartelele de 3 euro, te pot ajuta cu portarea. Ai fi putut comanda cartelele online, iar apoi să mergi cu ele în magazin pentru a finaliza procesul.
Eu am folosit propriile cartele SIM de 5 euro pe care le aveam la acea vreme, fără să le achiziționez din magazinul respectiv.
la 04-09-2026 03:34 PM
Cartelele comandate online sunt cu numar nou, pentru portare se folosesc alt tip de cartele. Nu vreau sa dau banii degeaba si sa ma trezesc ca nu se poate. Este o gestiune care se poate face in magazin. In orice caz, exista si varianta eSIM, la care nu ai nevoie de stock, ci de buna vointa. Dar din pacate in magazin se urmareste doar contractarea de abonamente.
04-09-2026 03:37 PM - editat 04-09-2026 03:45 PM
De aceea ți-am spus să întrebi. Sunt aceleași cartele. Le-am activat în fața consultantului ( Orange Shop).
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor