14-11-2024 10:26 PM - editat 14-11-2024 10:30 PM
Buna ziua. Incerc de mai multa vreme sa deschid un cont Yoxo cu eSIM. Sunt cetatean Roman domiciliat in strainatate. Am si pasaport strain si Romanesc. Nu am carte de identitate Romaneasca (nu mi se permite deoarece locuiesc in strainatate).
La pasul in care trebuie sa scanez documentul de identitate, daca incerc pasaportul Romanesc, primesc o eroare "Uf, a aparut o eroare...". Daca incerc pasaportul strain, trece de pasul acesta, dar ma pune sa completez un formular cu CNP, adresa, etc. Numai ca nu pot trece mai departe, pentru ca imi da eroare "Eroare CNP. Te rugam sa introduci CNP-ul din permisul de sedere".
CNP-ul introdus este al meu, 100% corect, nu stiu de ce nu il accepta. Mai precizez ca nu imi cere la nici un pas sa scanez vreun permis de sedere.
Acum 2-3 ani am reusit sa activez un numar, dar intre timp am renuntat la el. Daca-mi aduc bine aminte, am scanat prima data pasaportul strain, apoi mi-a cerut sa scanez permisul de sedere, si am scanat pasaportul Romanesc la acel pas. Insa de data asta nu mai trece prin pasul in care imi cere permisul de sedere.
la 15-11-2024 12:18 PM
15-11-2024 05:05 AM - editat 15-11-2024 05:07 AM
Contact Salutare!
Posibil să fie probleme legate de faptul că nu ai carte de identitate românească, nu știu.
Dacă ai încercat de mai multe ori și nu ai reușit, cred că poți pune o întrebare din secțiunea Contact ( Trimite-ne un mesaj) , din Chat Djingo sau dacă se poate, din messengerul aplicației yoxo . Nu știu exact din care ți se va permite să intri în legătură cu ei, neavând număr de Orange.
Baftă!
la 15-11-2024 07:13 AM
Salutare!
Poti pune o captura de ecran cu eroarea? Fiind CRDS, va fi nevoie de pasaport+permis de sedere introduse in aplicatie.
S-ar putea ca la pasaportul romanesc sa nu fie acceptat deoarece se presupune ca ai si buletin romanesc. Eventual incearca cu pasaportul strain.
la 15-11-2024 10:41 AM
Normal ca daca ai pus pasaport strain, se presupune ca esti rezident temporar in Romania, nu ca esti cetatean roman si atunci sistemul nu te recunoaste, chiar daca e corect CNP -ul tau.
Curiozitatea mea e alta: de ce ai nevoie de un numar romanesc, daca tu ai domiciliul stabil in strainatate?
la 15-11-2024 03:59 PM
Am nevoie de nr Romanesc deoarece calatoresc de 1-2 ori pe an in Romania, si de asemeni pentru a-mi activa aplicatii bancare ce necesita sa-mi trimita SMS pe numar Romanesc.
la 15-11-2024 04:34 PM
Atunci sa-ti cumpere cineva din Romania un SIM de prepay, sa ti-o trimita in strainatate, pe care sa activezi roamingul si sa incarci din cand in cand cu credit, pt ca optiunea de roaming merge doar pt 2-3 luni, apoi numai credit. In plus, daca nu o folosesti in strainatate decat pt ca sa primesti sms-uri, atunci, nu merita sa iei o extraoptiune.
la 15-11-2024 05:04 PM
Multumesc de sugestie. Bineinteles ca stiu de varianta asta, si in cel mai rau caz o sa-mi iau un SIM prepay intr-o luna cand ajung in Ro. Era mult mai convenabil un eSIM pentru ca folosesc un Google Pixel si l-as instala ca al doilea SIM. Altfel trebuie sa-l pun in alt telefon.
la 15-11-2024 05:24 PM
Ai varianta ca la achiziția cartelei prepay, sa ceri într-un magazin Orange sa fie eSim. Din păcate, doar acolo se poate genera.
la 15-11-2024 12:18 PM
la 15-11-2024 04:01 PM
Deci ma incadrez in a doua categorie, unde aplicatia ar trebui sa imi solicite sa incarc pasaport strain si permis de sedere in Ro. Din pacate, nu solicita fotografie dupa permisul de sedere, doar imi cere sa introduc manual datele pe care apoi le refuza.
la 15-11-2024 04:27 PM
Pai tu nu ai permis de sedere romanesc, ala e doar pt cetatenii straini care stau o perioada in Romania.
la 15-11-2024 04:35 PM
In primul rand, nici macar nu imi cere sa scanez permisul de sedere, asta cred ca e problema majora. Imi cere sa introduc datele din el, pe care le refuza. Nu am idee cum arata un permis de sedere pentru cetateni straini, primesc un CNP temporar ? Altfel nu prea face sens de ce ar cere sa introduc CNP ?
Si din ce imi aduc aminte, cand am activat prima data acum 2-3 ani, am scanat prima data pasaportul strain, apoi la pasul cand a cerut permisul de sedere am scanat pasaporul romanesc.
Cu tot respectul, parerea mea e ca aplicatia nu functioneaza corect. Mai precis, merge doar pentru varianta cu carte de identitate.
la 15-11-2024 07:49 PM
Da, cetățenii străini care au rezidenta in România, primesc un CNP, care apare în permisul de ședere temporară.
la 15-11-2024 04:03 PM
O sa incerc sa-i contactez din applicatie, prin optiunea de Messenger.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor