la 07-10-2026 12:20 PM
Hello all!
Vreau să cumpăr un telefon nou (pentru soacră) și am un buget de maximum 2.500 lei.
Și aici sunt curios ce anume ați prioritiza pentru o experiență cât mai bună în utilizarea de zi cu zi procesorul, memoria RAM sau viteza stocării flash?
Ați merge pe un procesor mai puternic cu 8 GB RAM și stocare rapidă sau pe 12/16 GB RAM, dar cu un procesor ceva mai modest?
Nu ma interesează neapărat brand-ul dar nici nu doresc modele de genul Futachi , shaolin sau cubot 🙂
Aștept cu interes părerile voastre.
Mulțumesc
„GSM spans the air, fiber drives the speed, Ohm’s Law sets the ground.”
la 07-10-2026 12:24 PM
Buna @Radutuby. Conform specificațiilor tale s-ar încadra Honor Magic8 lite, Honor 600 lite, Oppo A6 Pro. Sunt bune și la configurație, dar și accesibile ca preț.
la 07-10-2026 12:37 PM
Are două, un Huawei P20 Pro și un Redmi Note, dar sincer nu știu modelul la cel din urmă, însă la acestea bateria este afectată (nu mai ține).
la 07-10-2026 01:01 PM
Vezi poate te gâdilă un Poco M8 Pro.
https://m.gsmarena.com/poco_m8_pro-review-2918.php
Se găsește varianta de 12GB RAM pe la 2000 de lei din câte am văzut.
la 07-10-2026 12:37 PM
Salut!
Cum aș prioritiza eu
1. Procesorul + optimizarea sistemului
2. Stocarea rapidă
3. 8 GB RAM 12 GB RAM, doar dacă diferența de preț e mică
4. 16 GB RAM — aproape complet inutil pentru ce ai descris tu.
8 GB RAM sunt suficienți pentru utilizare normală în 2026. Ce contează este ca telefonul să nu folosească agresiv memoria virtuală și să aibă suficientă putere de procesare pentru animații, aplicații, cameră etc.
Sugestii:
Samsung Galaxy A57 5G – 8 GB RAM / 256 GB — 2.299,99 lei la Altex, cea mai buna opțiune din punctul meu de vedere....
Altex Motorola Edge 70 Fusion – 12 GB RAM / 256 GB — 2.099,99 lei, pentru autonomie/fluiditate
Altex HONOR 400 5G – 8 GB RAM / 512 GB — fara preț Altex, aici spațiul de stocare contează foarte mult, și are o super cameră
Samsung Galaxy A37 5G – 8 GB RAM / 256 GB — 1.819,99 lei
Altex Samsung Galaxy A56 5G – 8 GB RAM / 256 GB — fara preț Altex
la 07-10-2026 12:59 PM
Eu de când am dat de Honor, nu îl las... De oricare ar fi. Am devenit fan Honor, aproape iremediabil...
la 07-10-2026 01:01 PM
Da, te cred, pentru că, din câte am înțeles, au moștenit în mare parte calitatea Huawei.
la 07-10-2026 01:09 PM
Bune și variantele tale. Dacă are abonament de la Orange poate face doar prelungire și cere un preț mai mic si telefonul dacă este mai accesibil la preț, să-l iei din Altex. Așa economisești din albele părți.
la 07-10-2026 12:40 PM
Iarăși un aspect de analizat ar fi BATERIA. Posibil să deranjeze mai puțin dimensiunea bateriei decât să trebuiască să-l încarce zilnic sau chiar de două ori pe zi. La aspectele acestea, Samsung-ul este cam mare consumator de energie, deci bateria este un minus. Poate trebuie văzut inclusiv dacă telefonul vine sau nu cu încărcător inclus (unul separat posibil să nu fie ceea ce trebuie). Despre căști... poate nu e cazul, deci nu comentez. Ca baterie, un Honnor, Xiaomi, OPPO, pot fi promițătoare. Rămâne doar de ales modelul. 🙂
la 07-10-2026 01:04 PM
Telefoanele de la Xiaomi sunt foarte bune. Un telefon cu baterie mare și încărcare rapidă poți găsi în linkul de mai jos:
la 07-10-2026 02:47 PM
Da, Xiaomi sunt foarte bune; probabil va fi următorul meu telefon când își va încheia cariera Samsung-ul personal. Momentan înclin balanța înspre Honor, dar vedem ce alege și soacra din ce am pus în wishlist. Mulțumesc.
la 07-10-2026 02:55 PM
Din păcate nu toate modelele Xiaomi beneficiază de eSim. Sunt modele premium care nu au. Știu că ești în echipa eSim.
la 07-10-2026 03:02 PM
Nu cred că o să mai cumpăr telefoane high-end decât dacă le pot achiziționa foarte avantajos; probabil o să mă învârt și eu în jurul gamei mid-range. Iar, de exemplu, redmi Note 17 Pro Max de la Xiaomi văd că are și eSIM.
07-10-2026 03:19 PM - editat 07-10-2026 03:21 PM
Motorola Edge 70 Pro ? https://www.gsmarena.com/motorola_edge_70_pro-review-2978.php
La evomag e fix pe bugetul tău 😁
Oferă printre cele mai "curate" versiuni de Android.
la 07-10-2026 02:28 PM
IOS de la flip daca nu vrei batai de cap
la 07-10-2026 02:42 PM
Ehe 🙂 iPhone și iOS, din punct de vedere al stabilității, sunt de top; folosesc și în prezent ca telefon de serviciu iPhone, doar că, ea având doar Android, nu cred că va fi prea dornică să schimbe tabăra. Mulțumesc oricum.
07-10-2026 03:53 PM - editat 07-10-2026 03:56 PM
Salut,
Am avut si eu de luat un telefon secundar pentru mine, in urma cu un an. Dupa lupte seculare care au durat doua saptamani, am avut asa:
- iPhone de pe flip - exclus. Si-a luat fie-mea, cu optiune de baterie inlocuita. Au pus o baterie aftermarket cu chip separat. In urma unei lovituri, a trebuit sa il duc la reparat si am descoperit cum fusese inlocuita bateria. Multumesc, dar nu mai iau de acolo.
- Samsung Galaxy A - am ajuns la concluzia ca e prea scump pentru ce ofera, iar ecranul e prea mare. Initial am comandat ceva cu varianta 4G, dar l-am returnat in mai putin de o zi.
- Motorola Edge 30 - mi-a placut, l-am luat de pe emag, am dat 630 lei pe el si se misca excelent. Caracteristicile sunt bune, suporta 5G, il folosesc in continuare, nu mai stiu daca l-am luat resigilat sau la promotie, dar sunt mai mult decat multumit de el. Bonus: avea si husa de silicon si folie de plastic. Inca le folosesc. Bateria ma tine 2-3 zile, camera e decenta (nu exceleaza pe intuneric, dar altfel a depasit asteptarile), microfonul si speakerul sunt chiar bune. 🤩
Daca ar trebui sa iau acum, as lua tot Motorola, nou sau resigilat, undeva pe la 1000 lei. Era sa uit: vine fara bloatware. Partea unde nu exceleaza e cea de update-uri, unde pare ca nu mai are actualizari de un an.
Tot asa am ajuns si la tabletele Lenovo... pe la 1200 lei cu tot ce vreau + SIM versus MULT mai mult pentru iPad.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor