anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sanatate baterie iphone 15

mireym
Junior

Buna. Am achizitionat un iphone 15 nou. Ce sugestii aveti pt durabilitatea bateriei?

1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember

Salutare!

Recomandarile sunt generale:

• nu tine telefonul la temperaturi extreme (teoretic, in manualul pe care nimeni nu-l citeste, ar trebui sa ai un interval de temperaturi. Incearca sa-l utilizezi in temperaturile respective)
  • incarca-l rezonabil, adica evita sa te joci (sau ceva care sa suprasolicite procesorul) in timp ce-l incarci. Motivul este de natura fizico-chimica: caldura nu face bine bateriei (se produc reactii chimice mai rapide si vor duce la uzura prematura)
  • evita sa folosesti telefonul in medii umede mult timp (la fel ca la punctul anterior, din motive fizico-chimice, vei avea oxidari prin telefon care dauneaza). Ca sa-ti dau un exemplu (extrem, ce-i drept): masinile de langa ape mari (mari/oceane) si aflate mai spre poli (nord sau sud) vor rugini mai repede decat cele din medii mai uscate si aride.
  • activeaza incarcarea inteligenta si lasa-l sa "te invete". Daca il incarci pe timp de noapte, nu se va incarca pana la 100% in 2-3 ore si pe urma sa stea cu bateria plina degeaba. Se va incarca pana la 80% apoi va sta pana cu o ora inainte sa te trezesti (de asta ziceam ca va fi nevoie de ceva timp sa te invete la ce ora te trezesti).
  • nu-l tine in setar. Bateria se uzeaza chiar daca nu este incarcata.

Eu am un telefon de aproape 3 ani (2 ani si 9 luni) si inca ma tine minim doua zile de utilizare medie. La inceput ma tinea aproape 3. Matematic, ma poate tine 72 de ore de la 100% pana la 0% dar in noaptea dintre a doua si a treia zi il pun la incarcat.

Mai sunt si altele, dar va depinde de tine cum ai grija de el.

Vizualizare soluţie în postul original

4 Răspunsuri 4

Klaudiurad
Junior

Încearcă să limitezi încărcarea până pe la maxim 90 și nu-l lăsa să se descarce complet

Pololică
#StarMember

Salutare!

Recomandarile sunt generale:

• nu tine telefonul la temperaturi extreme (teoretic, in manualul pe care nimeni nu-l citeste, ar trebui sa ai un interval de temperaturi. Incearca sa-l utilizezi in temperaturile respective)
  • incarca-l rezonabil, adica evita sa te joci (sau ceva care sa suprasolicite procesorul) in timp ce-l incarci. Motivul este de natura fizico-chimica: caldura nu face bine bateriei (se produc reactii chimice mai rapide si vor duce la uzura prematura)
  • evita sa folosesti telefonul in medii umede mult timp (la fel ca la punctul anterior, din motive fizico-chimice, vei avea oxidari prin telefon care dauneaza). Ca sa-ti dau un exemplu (extrem, ce-i drept): masinile de langa ape mari (mari/oceane) si aflate mai spre poli (nord sau sud) vor rugini mai repede decat cele din medii mai uscate si aride.
  • activeaza incarcarea inteligenta si lasa-l sa "te invete". Daca il incarci pe timp de noapte, nu se va incarca pana la 100% in 2-3 ore si pe urma sa stea cu bateria plina degeaba. Se va incarca pana la 80% apoi va sta pana cu o ora inainte sa te trezesti (de asta ziceam ca va fi nevoie de ceva timp sa te invete la ce ora te trezesti).
  • nu-l tine in setar. Bateria se uzeaza chiar daca nu este incarcata.

Eu am un telefon de aproape 3 ani (2 ani si 9 luni) si inca ma tine minim doua zile de utilizare medie. La inceput ma tinea aproape 3. Matematic, ma poate tine 72 de ore de la 100% pana la 0% dar in noaptea dintre a doua si a treia zi il pun la incarcat.

Mai sunt si altele, dar va depinde de tine cum ai grija de el.

Vio73
#StarMember & November Problem Solver

Salutare!

Cea mai importantă chestie este să nu-l descarci de tot și nici să nu ajungi cu încărcarea la 100 %.

Apoi, folosește ce aplicații ai nevoie și curăță memoria cache periodic. Nu știu cum este la Iphone, dar eu la android fac periodic așa și chiar dacă nu am ținut telefoane mai mult de 2-3 ani mai niciodată în ultimii ani, acolo unde le-am dat, au funcționat și după 5 ani în regulă bateriile.

Asta mai ține și de noroc și de cum ai grijă de el , mai ales la temperaturile extreme. Adică să nu-l expui prea mult la frig sau la cald (în soare).

Baftă și să-l stăpânești sănătoasă!

Abrashcu
Junior entuziast

Buna,

In primul rand trebuie să folosești încărcătorul original și accesoriile originale.

De obicei modelele noi beneficiază de funcții integrate in soft care au rolul de a proteja bateria și ați permite sa te bucuri de telefon fara ați mai face griji.

Informații suplimentare găsești aici și aici.