anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Limitare viteaza 5G Abonament V.S. yoxo

Heavyd
Explorator

Hello all,

Am vazut prin diferite forumuri ca orange ar limita intentionat viteza abonamentelor?

De exemplu in acelasi locatie conectat la acelasi antena telefon pe Yoxo downlodeaza cu 1000 Mbps si abonamentul normal este limitat la 400-500 Mbps.

Si intradevar oriunde as face speedtest in Timisoara unde este N87 nu trec de 400-500 Mbps.

A mai observat cineva acest lucru?

28 Răspunsuri 28

MihaiC99
Campion

Salutare!

Verifică ce viteze sunt incluse în abonamentul tău. Unele abonamente oferă acces doar la viteze 5G standard (până la 500 Mbps), în timp ce altele permit viteze 5G+ (1500+ Mbps). Reține că abonamentele Fun și Fun Plus au vitezele limitate, de regulă până la aproximativ 500 Mbps. In schimb abonamentele Smart/ Smart plus nu sunt limitate din punct de vedere al vitezei.

https://www.orange.ro/blackfriday/#abonamente 

Eu am smart+ si conform brosuri din contract am pana la 1,5 Gbps

Problema este ca daca sun acuma la serviciul clienti o sa fiu luat de ei la misto gen Asa functioneaza reteaua plimba ursul.

Pana in august aveam probleme grave cu 5G-ul ca mi se conecta la N87 dar niciun B additional nu aveam si aveam viteza de download de 0,3 - 0,8 Mbps, de intodeauna cand am sunat am fost luat la misto si imi transmiteau asa functioneaza puneti telefonul pe 4G.......... (de atuncea aceasta problema s-a rezolvat ca in septembrie reteaua in timisoara a fost pus la punct)

Salutare!

"Ursul nu se plimba", doar ca sunt limitari intre cele doua tipuri de semlal (de fapt, unul cumuleaza mai multe antene, adica face CA, celalalt nu. Cam asta ar fi diferenta principala intre 5G si 5G+, similar cu diferenta de viteza dintre 4G si 4G+). 

In viata reala... putem fi amandoi in acelasi loc, unul cu 5G si altul cu 5G+ activat si sa receptionam aceeasi viteza (3-400Mbps sau mai putin). Depinde pe unde te aflii cand ai nevoie de viteza mai mare. Daca stii ca nu ai in zonele prin care mergi semnal 5G+ (sau chiar 5G)... nu stiu cat te ajuta receptia unui semnal sau altul.

Dacă pe Yoxo prinde 1000 Mbps, atunci ar trebui să prindă și cu abonamentul Smart plus Orange. Bineînțeles, în aceași locație 

In mod normal da. Singurele diferente sunt date de acel + de la semnal (acea agregare, CA). Nu am vazut sa se faca diferente intre servicii in alte moduri (adica abonatii sa abia prioritate fata de cartelisti sau Yoxo sau alte variatii pe tema asta).

Stiu cum sta treaba cu 5G, in locatie unde sunt acuma trebuie sa am 5G+

Am 5CA dar viteza cam mica

Ma gandesc ca ar fi doua probleme:

• ori abonamentul nu permite 5G+ (e Fun sau e o eroare pe cont)
  • ori telefonul nu gestioneaza corect CA pentru a beneficia de acel plus de antene la care se conecteaza (o eroare de configurare ma gandesc sau un bug la sistemul de operare)

Ai incercat sa pui cartela in alt telefon (care sa stie 5G+)? Nu de alta, dar sa eliminam telefonul din ecuatie.

Ar mai fi varianta ca in zona unde esti sa fie lucrari asupra antenelor si receptia sa sufere.

Am eSim sa mut simul stanga dreapta ii mai greu,   Eu zic ca am eliminat problema de telefon ca pe Pixel6 aveam acelasi viteza + pe pixel6 google blocheaza 5G Roamingul. Pe P10 merge la fel si roamingul merge 🙂

Zilnic testez viteza decand au facut upgrade in timisoara si nu se schimba nimica

În mod normal, ar trebui să ai aceleași viteze ca în Yoxo, deoarece ambele folosesc aceeași rețea. E bine să faci teste de viteză atât cu Yoxo, cât și cu Orange, în aceleași locații și în același interval orar, iar apoi să transmiți rezultatele către serviciul clienți Orange, prin chat.

Eu nu am avut vitezele limitate niciodată indiferent că am fost pe abonament sau prepay. Probabil o problema legata de cont sau SIM.

3385.jpg

In screenshot este viteza maxima obținută (doar în anumite zone). In general vitezele sunt mai mici în jur de 50 - 300 Mbps.

Din pacate nu am cum sa testezi personal nu am abonament Yoxo si nu cunosc pe nimeni.... Probleme de sim as exclude, Am facut Upgrade de la Pixel 6 pe Pixel 10, pe ambele telefoane am acelasi viteza, si folosesc eSim si datorita faptului ca la migrare pentru ORO nu merge esim transfer am generat un eSIM nou

Atunci astea sunt vitezele disponibile in locația în care te afli. Ai informat eronat spunând că cu Yoxo ai obținut viteze de 1000 Mbps în aceași locație.

Daca vrei sa testezi Yoxo, avem topic cu coduri de reducere (prima luna). Daca nu te descurci sa gasesti in comunitate (desi ma indoiesc), iti trimit un cod in privat. 

De mentionat este faptul ca telefoanele din Romania nu permit eSim dual standby, dual sim fizic dual standby sau sim fizic+eSim standby, deci va trebui sa astepti sa vina cartela fizica.

SUPERYOXO este codul ce îți oferă prima luna gratis la Yoxo. Nu e nevoie de mesaj privat.🙂

@Pololică si @MihaiC99 ms de ajutor.

Hai ca incerc sa contactez serviciul clienti pentru ca inainte aveam chiar abonament cu 5G si imediat de 1 an am facut upgrade la Smart+ care ii 5G+ si nu cumva fi ramas o setare pe 5G 🙂