anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

clarificare 5G+ pe abonament Smart incheiat in decembrie 2024

mihaibv88
Junior entuziast

Salut,

In decembrie 2024 am incheiat un abonament Smart. Cand intru in aplicatia MyOrange, Abonamente si Optiuni, Abonamentul meu imi arata 5G+.

Din ce inteleg abonamentul Smart in prezent nu mai ofera 5G+ ci doar 5G dar asta se va intampla abia din decembrie. Acum, din ce inteleg/vad, ar trebui sa am 5G+.

mihaibv88_0-1788785026502.png

Cu toate astea, cand fac un test de viteza pe speedtest, abia trec de 400 Mbps. Locuiesc in Brasov si semnalul 5G este afisat full. Cel mai mult am avut selectand serverul bocu dar nu am ajuns la cei 1.5 Gbps.

mihaibv88_0-1788785716782.png

Am primit chiar astazi SMS in care sunt informat ca de acum am acoperire 5G+ in Brasov si imprejurimi.

mihaibv88_1-1788785260089.png

Telefonul meu este un Pixel 8 Pro deci este mai mult decat capabil.

Care sa fie baiul?

21 Răspunsuri 21

Razvan
#StarMember

Iar pe iPhone accesezi field test *3001#12345#*.

Salutare! Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție ca să fie de ajutor și altuia altă dată în aceeași situație.

mihaibv88
Junior entuziast

Ok, pot confirma ca sunt pe banda N78. Undeva jos in acel string urias apare mBand=78.

(Pentru cine mai e interesat cum se ajunge aici pe un Pixel, intrati in aplicatia Phone si tastati *#*#4636#*#* fara a apasa Apel, se va intra automat in acest ecran)

mihaibv88_0-1788788736875.png

Doar de proba, cand il trec in mod 4G, se schimba acel mBand din 78 in altceva, de exemplu 28:

mihaibv88_1-1788789251721.png

Da, este normal, pentru ca B28 este o banda LTE.

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

Bun dar acel 78 banuiesc ca va fi indiferent ca voi avea 5G sau 5G+. Cum se diferentiaza cele doua daca viteza, in mod evident, nu este suficient de relevanta?

Viteza mea curenta este sub 500 Mbps deci as putea trage concluzia ca sunt pe 5G, nu 5G+ cum scrie in abonamentul meu.

5G+ este doar o denumire comercială pentru zonele unde există acoperire cu bandă de 3500 MHz (N78). Dacă există o limită de viteză, va fi fie din cauza tipului de abonament, fie din cauza altor factori cum ar fi congestia, nivelul de semnal, obstacole etc.

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

mihaibv88
Junior entuziast

Pentru a exclude o problema legata de abonament, am activat si un e-sim de test 5G+

https://www.orange.ro/testeaza-5g-plus

inca nu am observat diferente notabile acasa dar voi continua testarea in mai multe zone ale orasului, chiar sunt curios daca pe e-sim-ul de test voi inregistra valori mai bune.

MihaiC99
Campion certificat

Având în vedere că pe upload ai atins viteze de 142 Mbps, este clar că nu ai vitezele limitate. Aceasta este capacitatea rețelei în zona ta în acest moment. Vei obține aceleași viteze atât cu eSIM-ul de test, cât și cu abonamentul Smart.