anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

clarificare 5G+ pe abonament Smart incheiat in decembrie 2024

mihaibv88
Junior entuziast

Salut,

In decembrie 2024 am incheiat un abonament Smart. Cand intru in aplicatia MyOrange, Abonamente si Optiuni, Abonamentul meu imi arata 5G+.

Din ce inteleg abonamentul Smart in prezent nu mai ofera 5G+ ci doar 5G dar asta se va intampla abia din decembrie. Acum, din ce inteleg/vad, ar trebui sa am 5G+.

mihaibv88_0-1788785026502.png

Cu toate astea, cand fac un test de viteza pe speedtest, abia trec de 400 Mbps. Locuiesc in Brasov si semnalul 5G este afisat full. Cel mai mult am avut selectand serverul bocu dar nu am ajuns la cei 1.5 Gbps.

mihaibv88_0-1788785716782.png

Am primit chiar astazi SMS in care sunt informat ca de acum am acoperire 5G+ in Brasov si imprejurimi.

mihaibv88_1-1788785260089.png

Telefonul meu este un Pixel 8 Pro deci este mai mult decat capabil.

Care sa fie baiul?

21 Răspunsuri 21

alterego
Cunoscător certificat

Am primit și eu același mesaj și sunt probleme cu vitezele... e cu mult sub ceea ce era înainte pe 5G... nu știu de ce... eu la Meșotă prindeam pe telefon aproape 1.000 Mbps (970 Mbps a fost maximul).

Vio73
#StarMember

Salutare!

Ai dat un restart la telefon, ai testat în mai multe zone? Poate fi și de la faptul că sunt mult mai mulți utilizatori!

Dar cel mai bine este să întrebi chiar la Orange dacă ai profilul cum trebuie!

Baftă!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

alterego
Cunoscător certificat

@Vio73 profilul se actualizează de obicei imediat după un restart dacă au survenit modificări... eu îmi închid noaptea telefonul și dacă lucrările s-au terminat vineri așa cum estimau trebuie să am actualizat profilul doar că sunt blocat pe 4G și am o viteză maximă de 14 Mbps...

Ia atunci legătura cu suportul, mă gândesc că te pot  ajuta cumva. 

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

alterego
Cunoscător certificat

@Vio73 am mai avut problema aceasta sau asemănătoare în urmă cu 4 - 5 ani... pe Yoxo 5G rachetă, pe abonament planor, la relații clienți totul era setat corect pe contul meu... abia după câteva zile și-a dat drumul. Probabil așa va fi și acum, fiind mulți utilizatori ia ceva timp să se propage în telefoane toate schimbările.

MihaiC99
Campion certificat

Salutare!

Ai verificat pe harta de acoperire ce viteze se pot obține teoretic in zona ta?

https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/harta/ 

Personal, am și eu abonamentul Smart, încheiat în decembrie 2025, cu acces la 5G+. Pot confirma că se pot obține viteze 5G+, însă pentru asta trebuie să existe acoperire pe banda n78.

da, am verificat acum, sunt intr-un hexagon portocaliu cu un semn "vazut" in el.

alterego
Cunoscător certificat

@MihaiC99 exact cum spui N78 doar că la mine stă numai pe N1... **beep** și am viteze de 40 - 60 Mbps pe router 5G față de 300 Mbps înainte de această revoluție...

unde anume pot vedea informatia referitoare la banda?

alterego
Cunoscător certificat

Eu sunt pe router, pe telefoane habar nu am cum... bănuiesc că există vreo aplicație...

De exemplu pe telefoanele Samsung poți afla rapid din service mode tastand *#0011#

11318.jpg

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

MihaiC99
Campion certificat

Eu folosesc aplicația mobilă Netmonster.

18121.jpg

18123.jpg

18125.jpg

18117.jpg

Radutuby
#StarMember

Salutare!

Vitezele sunt influențate și de „load-ul” site-ului la care ești conectat. Poți încerca același test, de exemplu, dimineața, când încărcarea rețelei este mai redusă. De asemenea, poți verifica, folosind un instrument de monitorizare precum CellMapper sau NetMonitor, la ce bandă este conectat telefonul.

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

alterego
Cunoscător certificat

Am restartat router-ul, tot pe N1, tot 40 - 60 Mbps