anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Neclaritati oferta: Fibra 2000 - 1800 Mbps / 940 Mbps viteză maximă de download/upload

Cheater
Junior entuziast
Am vazut ca a aparut un nou abonament si incercam sa deslusesc in ce consta mai exact noua oferta pentru a putea evalua utilitatea acestuia, pe site este total neclar, asa ca las aici intrebarile mele, poate cineva stie sa raspunda;
1. Se poate atinge aceasta viteza, pe rand download/upload, sau simultan (adica si up si down in acelasi timp)?
2. Acum am un hg8247w5, tinand cont ce acest echipament, nu are porturi LAN ce suporta mai mult de 1Gbps, presupun ca voi primi un dispizitiv ce vine cu lan de 2.5Gbps, nu? Are cineva o fisa tehnica a unui 'nou device'? (nu exista intermediar intre porturile de 1Gbps si 2.5Gbps)
3. Daca presupunem ca Orange nu are un device cu porturi LAN mai mari de 1Gbps, tinand cont ca folosesc routerul in bridge, abonamentul Fibra 2000 devine inutil.
Pentru a putea scoate mai mult din router, routerul de la Orange, poate avea configurate 2 porturi de lan in bond in care sa se faca bridge-ul cu FTTH-ul?
Astfel as putea sa duc 2 cabluri din 2 porturi in routerul meu, si de asemenea sa configurez multi-wan-ul intr-o interfata bond+bridge, si as putea sa obtin 2Gbps chiar daca routerul orange are maxim 1Gbps/port.
Thx,
1 Soluţie acceptată‚

Salut, Cheater! Iti multumim pentru postare! Venim cu cateva clarificari in care vrem sa punctam urmatoarele aspete: 1. Latimea de banda este de 1800 Mbps, ceea ce inseamna cumularea traficului la o unitate de timp, atat download, cat si upload, cu mentiunea ca viteza de upload nu poate depasi 940 Mbps. De exemplu, daca se face trafic de 940 Mbps pe upload, atunci simultan se poate face download pana la maximum 860 Mbps (1800 - 940). 2. Dispozitivele noi vor avea porturile LAN limitate tot la 1Gbps, iar avantajul fata de modelul hg8247w5 consta in tehnologia Wi-Fi 6. 3. Referitor la folosirea modului bridge, intr-adevar, acesta e livrat doar pe portul GE LAN-1. Astfel, banda e limitata de portul fizic la 1Gbps duplex, fiind permis un profil de 1Gbps download / 1Gbps upload. Nu recomandam optiunea de “bridge-mode” deoarece agregarea a doua porturi GE intr-un pachet nu este o solutie tehnica viabila si de aceea, in aceasta situatie, nu putem oferi garantii legate de functionalitatea serviciului de internet. Functionalitatea serviciului de internet este, in acest caz, asadar, strict dependenta de capabilitatile si configuratia dispozitivului pe care il conectezi in port.

Vizualizare soluţie în postul original

96 Răspunsuri 96

Emanu900
Explorator

Iar astea-s pe Wifi6, 160 Mhz tot cu Samsung S22 Ultra

 

user_18871741
Începător

Eu nu stiu de unde aveti vitezele astea, atasat si eu screen pe load balancing de pe un ASUS RT-AX86U:

E ce gresit la configurare? Modemul lor e HUAWEI OptiXstar HG8147X6

 

user_18871741
Începător
 

 

toate testele sunt din Iasi facute, vad ca nu mi-a luat userul sunt Jinxie007

La mine merge cam așa pe telefon! Eu stau în Pitești și am ont ZTE 6600.

SatoshiNakamoto
Începător

Absolut neadevarata reclama pentru "Fibră 2000". Scrie clar pe site: .../love/client-orange-fibra-2000-si-tv-premium -----> "1800 Mbps viteza download".

Orice om rational intelege ca poti face download cu 1800 si upload cu 940. Nu scrie nicaieri ca 1800 Mbps inseamna suma capacitatilor alocate simultan pentru download si upload. Si nici nu este adevarat. Pe LAN scot ~1900 Mbps mult peste legenda urbana a sumei capacitatilor simultane de download/upload.

Deci investitia mea intr-o placa de retea PCIe 2500/1000/100 cu chipset RTL8125B si cablu CAT8 a fost degeaba. Practici comerciale viclene de tip "snake oil" care te pun la cheltuieli. Faptul ca prind pe WIFI 6 >500 Mbps la 5 Ghz pe mobil nu ma intereseaza. Nu o sa ma chiorasc in ecranul cat o carte de joc a telefonului cand am in casa la dispozitie pe LAN desktopul cu ditamai monitorul de gaming Full HD. Un update de firmware la ONT sau alt router i-ar scapa de furie pe clientii pacaliti si de consecinte juridice pe preacinstitii furnizori de net.