anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Neclaritati oferta: Fibra 2000 - 1800 Mbps / 940 Mbps viteză maximă de download/upload

Cheater
Junior entuziast
Am vazut ca a aparut un nou abonament si incercam sa deslusesc in ce consta mai exact noua oferta pentru a putea evalua utilitatea acestuia, pe site este total neclar, asa ca las aici intrebarile mele, poate cineva stie sa raspunda;
1. Se poate atinge aceasta viteza, pe rand download/upload, sau simultan (adica si up si down in acelasi timp)?
2. Acum am un hg8247w5, tinand cont ce acest echipament, nu are porturi LAN ce suporta mai mult de 1Gbps, presupun ca voi primi un dispizitiv ce vine cu lan de 2.5Gbps, nu? Are cineva o fisa tehnica a unui 'nou device'? (nu exista intermediar intre porturile de 1Gbps si 2.5Gbps)
3. Daca presupunem ca Orange nu are un device cu porturi LAN mai mari de 1Gbps, tinand cont ca folosesc routerul in bridge, abonamentul Fibra 2000 devine inutil.
Pentru a putea scoate mai mult din router, routerul de la Orange, poate avea configurate 2 porturi de lan in bond in care sa se faca bridge-ul cu FTTH-ul?
Astfel as putea sa duc 2 cabluri din 2 porturi in routerul meu, si de asemenea sa configurez multi-wan-ul intr-o interfata bond+bridge, si as putea sa obtin 2Gbps chiar daca routerul orange are maxim 1Gbps/port.
Thx,
1 Soluţie acceptată‚

Salut, Cheater! Iti multumim pentru postare! Venim cu cateva clarificari in care vrem sa punctam urmatoarele aspete: 1. Latimea de banda este de 1800 Mbps, ceea ce inseamna cumularea traficului la o unitate de timp, atat download, cat si upload, cu mentiunea ca viteza de upload nu poate depasi 940 Mbps. De exemplu, daca se face trafic de 940 Mbps pe upload, atunci simultan se poate face download pana la maximum 860 Mbps (1800 - 940). 2. Dispozitivele noi vor avea porturile LAN limitate tot la 1Gbps, iar avantajul fata de modelul hg8247w5 consta in tehnologia Wi-Fi 6. 3. Referitor la folosirea modului bridge, intr-adevar, acesta e livrat doar pe portul GE LAN-1. Astfel, banda e limitata de portul fizic la 1Gbps duplex, fiind permis un profil de 1Gbps download / 1Gbps upload. Nu recomandam optiunea de “bridge-mode” deoarece agregarea a doua porturi GE intr-un pachet nu este o solutie tehnica viabila si de aceea, in aceasta situatie, nu putem oferi garantii legate de functionalitatea serviciului de internet. Functionalitatea serviciului de internet este, in acest caz, asadar, strict dependenta de capabilitatile si configuratia dispozitivului pe care il conectezi in port.

Vizualizare soluţie în postul original

96 Răspunsuri 96

eu am conectate 2 device-uri pe fiecare port lan de net la fibra 2000 si cand le dau test simultan cumulat nu depasesc 940mbps. la fel si la un test wifi/LAN simultan. deci nu poti trage sa zicem 1gb pe wifi si un 1gb pe lan. avantajul e doar ca la fibra 2000 ai la upload viteza mare de 940mbps, mai mare decat la alti operatori care au circa 800mbps sau 25mbps upload. la abonament fibra 1000 ai circa 500mbps la upload.

Salutare!

Eu prind cam așa acum, pe wifi. Am telefon Xiaomi 12 T pro:

https://www.speedtest.net/my-result/a/9102929037

super, cu ce router? eu nu prind pe wifi downoload mai mare de 500 si upload cam 900. am incercat si cu un galaxy s23 ultra si tot nu scot mai mult nici pe 5ghz.

Același ZTE!

eu pe abonament Fibra 2000 cu router ZTE F6600R pe speedtest scot 940mbps download/940mbps upload pe lan. pe Wifi 6 scot in jur de 500mbps download si 900mbps upload. ceva e pe dos. teoretic ar trebui sa pot atinge si pe download 900mb macar pe download pe wifi 6 cu un s23 ultra. dar a reusit cineva sa sara de 950mbps downoload pe lan sau wifi?

NuamID
Junior
Salutare tuturor, intreb si eu la va trebuie 2 Gbps ? cand aproape orice device avem prin casa nu ''stie'' mai mult de 1G.

Cheater
Junior entuziast
@NuamID, imi imaginez ca cine este interesat de mai mult, are echipamente capabile de mai mult de 1Gb/s. La ce e util, apoi, asta cred ca este o chestie foarte subiectiva, ce nu cred ca are sens sa o dezbatem aici, cred ca cine are o utilitate clara este interesat.

Jinxie
Junior
Eu am un WiFi 6 AX5700 unde am si port wan de 1gb/s si de link agregation 2.5gb/s si modemul a ramas cel vechi de la Telekom, nu ii stiu modelul ca nu sunt in locatie. Ma gandeam sa se faca fara cablu fiind unul langa celalalt, assus sa fie access point si astfel sa obtin viteza. Stie cineva vreo solutie? e pacat de router. Mersi

Emanu900
Explorator
E un fel de semi-teapa oferta Fibra 2000 avand totusi ceva adevar, tehnic vorbind, in ea. Orange Asistentul de pe aici mentioneaza ca viteza de 1800 e de fapt un split adunat intre un Downlink de 900+ Mbps si Uplink tot de 900+, dar asta evident nu face nici o diferenta fata de RDS care ofera fix acelasi lucru (doar ca acestia nu promoveaza 1800 ci ii spun simplu Gigabit simetric in ambele sensuri) -> ne referim strict la partea LAN. Daca se doreste 1800 atinsi si prin LAN atunci o varianta de router atasat ONT-ului Orange ar fi Asus AX86U care poate fi configurat Load Balance LAN1 + LAN2 dinspre ONT-ul Orange LAN1 + LAN 2 si prin portul de 2.5 Gbps utilizatorul isi conecteaza echipamentul cu port 2.5 Gbps la Asus. Bon, daca mergem spre partea radio Wifi6, ONT-ul lor Huawei HG8147X6 duce link de 2401 Mbps in banda de 5Ghz si poate oferi in realitate pana pe la 1200 Mbps in teste de viteza, mai mult ori e blocat din firmware ori atat poate saracu' in sine oferi, naiba stie... dar ideea e ca se poate trece pragul de 1000 in Wifi6 insa nu cu mult. Viteza de 1800 Mbps strict in Downlink se poate atinge doar daca se mai ataseaza ca la acest ONT un router propriu care stie sa faca Load Balance intre 2 conexiuni LAN (atentie, doar Load Balance si NU Link Agregation care nu este suportata actualmente nici de RDS si nici de Orange pt clientii PF). Un astfel de router mai accesibil dpdv al pretului este Asus TUF AX5400 si ofera prin 2 porturi LAN1 si LAN2 din ONT-ul Orange varfuri de viteza de 1800 pe aplicatii speedtest gen nPerf -> screenshot mai jos. Folosesc nPerf pt testare pt ca este superior aplicatiei Speedtest dpdv al numarului de conexini simultane folosite Down/Up -> practic tragi la maxim din ceea ce poate oferi o conexiune daca operatorul tau are legatura buna spre serverul de test respectiv. Deci una peste alta, Orange ofera doar o ciorba reincalzita cu un Up dublu spre 1 Gbps fata de ce oferea pana acum genu 1000/450 -> 1000/1000 pt utilizatorul obisnuit intrucat daca vrei mai mult trebuie sa te implici cu o investitie intr-un router plus cunoasterea setarilor aferente ce trebuiesc facute. 1800 prin Wifi6 Asus TUF AX5400 conectat la ONT Orange in mod Load Balance -> abonament Fibra 2000

În zona noastră nu sunt speranțe se îmbunătățiri decât după licitație, sa vedem vreun N28 și/sau N75 (1500 Mhz SDL, downlink only). Discutabil dacă mai baga cu Huawei pe RAN mai departe sau ii dau jos și trec și Iașului pe Ericsson, întrucât frecventele noi necesita HW nou la stații și posibil sa nu le mai fie rentabil sa cumpere tot de la chinezi echipamente care în 5 ani maxim trebuie sa le zboare. 

De aici derivă 2 chestiuni: după licitație Iașului rămâne cu ce are și acum încă 1/2 ani pt ca upgrade-ul nu se mai face cu chinezii (ceea ce ar fi super nasol) sau se face swap total la suedezi și problema cu 5G-ul se rezva și pe dealurile din jurul orașului.

Revenind la FO ORO/OROC poate se trezesc totuși și aduc ONT-ul acela de-l dau în Franța și prin alte tari banana unde se lauda cu 2.5 Gbps și la noi și terminam cu minciunile și marketingul 2000 promovat cu jumătate de gura/adevăr.

Salut, tu folosești TUF AX5400? Ești sigur că poți să folosești porturi lan pentru load balancer? Nu ești obligat să folosești un WAN port?  Ca și performanță, nu ai probleme?

Foloseam TUF Ax5400 pe portul WAN si unul din celelalte porturi Lan (oricare din ele mergea).

Acum nu mai am nevoie de cand cu ZTE-ul asta.

Emanu900
Explorator
Iar atat poate oferi ONT-ul prin Wifi6

Cheater
Junior entuziast
Suna mai bine decat pana acum, ff bine documentat postul. Ajuta-ma sa inteleg, ONT Orange ce il ai are port de 2.5 Gbps? Daca da, imi fac si eu upgrade.

Emanu900
Explorator
Din pacate nu are, toate LAN-urile sunt pe 1 Gbps -> este fix acelasi ONT care il ofera (sau mai bine spus, il oferea RDS) la abonamentul lor de 1 Gbps. Singura varianta pt LAN sau WIfi6 care sa te treaca de 1000 (strict pe partea de Downlink) este cum am descris anterior. L.E. Acum sa fim seriosi, Orange a 'lansat' gogoasa aceasta de oferta ca raspuns la marketing-ul RDS_ului cu abonamentele de 2.5 si 10 Gbps care si acelea sunt aproape invizibile in tara, doar prin cateva locatii din Bucuresti au reusit pana acum sa upgradeze tehnic reteaua pt a oferi aceste abonamente, iar ORO a dat drumul la un marketing ce acopera toata tara unde ei au Fibra. Aceste viteze de, apropo 2.5 Gbps Downlink si 1000 Uplink teoretic vb, le duc atat RDS cat si ORO, doar ca ORO s-a lamentat in a promova aceasta limitare (hai sa ii spunem ascunsa cumva, daca nu conectezi echipament aditional la ONT) prin maxim 2 LAN-uri folosing acest Huawei limitat la maxim 1000 in loc sa aduca acel Live Box 6 care il promoveaza acum in Franta si care e capabil intr-adevar de 2.5 Gbps, atat pe port LAN 2.5 cat si pe Wifi6.