anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bridge Mode HG658 V2 - probleme

PuercoZilla
Junior
Salutare.
De ceva vreme, ma lovesc de o problema. Nimeni de la Orange nu ma poate ajuta cu absolut nici o informatie.
Cred ca se stie ca acest router prost, nu prea merge in Bridge.
Daca a reusit cineva sa-l faca...as aprecia foarte mult.
A fost pus in modul bridge de catre operator.(cica), dar el face tot double NAT. Are acelasi meniu.
Am spus...in momentul cand el este in modul Brigde, nu ar trebui sa mai functioneze pe el nici un serviciu, gen DHCP etc... Ar trebui sa functioneze doar ca un "media convertor" ADSL-to-ETH.
Ei bine... ca e pus in bridge sau nu.... nu exista nici o diferenta.
19 Răspunsuri 19

mokuskam
Începător
Salut .Vad ca sunt multi care se pricep mai bine ca mine.M ar interesa daca internetul fix are IP static sau dinamic,adica poate sa merge ceva servere ,sa se faca port forward.Nu ma pricep bine,baiatul meu se ocupa,si la operatorul unde suntem acum la fiecare restartare de router,pana de curent se schimba IP de obicei intr unul de 100,,,,care este cu CGN.De aceea as vrea sa schimb ceva

Vio73
#StarMember
Are IP dinamic. Numai dacă ceri, probabil că vei primi contracost.

X7
Junior
Salut, Am exact aceeasi problemă cu Orange, nu vor sub nicio formă să ma pună în legătura cu IT, habar nu au ce înseamnă double NAT sau IP dinamic. Îmi tot spun ca routerul e în mod bridge, dar acest lucuru nu se întâmplă pentru ca routerul meu Asus ramane cu acelasi ip local (nu ia ip public). Mă voi adresa ANPC, e ridicol să trateze așa clienții.

PuercoZilla
Junior
sa te uiti in setarile routerului orange. eu l-am facut acum 2 ani si nu mai imi aduc aminte foarte bine..., oricum.. vezi ca ramane DHCP-ul enabled, chiar daca e in bridge. da-i disable.

X7
Junior
Până la urmă am rezolvat. La acest model, modul "bridge" nu înseamnă că intră într-un mod blackbox. El operează în continuare și poate fi accesat. Pentru cine mai caută pe viitor: 1. solicitare la Orange pentru trecut in modul bridge. 2. se foloseste wizard-ul de conectare la internet din interfata lui si se alege ultima optiune, cea care spune "I already have a modem / router" 3. Se dezactiveaza firewall etc si orice alte optiuni care ar putea afecta traficul: port forwarding, DMZ etc 4. Foarte important: se dezactiveaza DHCP server si se sterg si toate rezervările de adrese 5. Roterul personal se conecteaza intre portul wan de pe el si portul lan 1 de pe echipamentul Orange 6. Routerul personal se configureaza astfel incat WAN ip sa fie automatic / dinamic. 7. Repornire ambele routere. Optional: se poate lasa activ modulul wifi pentru acess si mentenanta (modul wifi se poate dezactiva / activa de la butonul fizic de pe lateral) Ar trebui ca dupa restart in routerul personal sa apara ip de WAN de la Orange in loc de ip de NAT. Bonus: routerul Huawei nu mai inecarca sa insereaze propriul certificat pe conexiunile SSL si nu genereaza erori de securitate la navigarea pe internet. Toate cele de mai sus au fost aflate sapand inclusiv pe acest forum (multumesc PuercoZilla), fara nici un fel de ajutor de la relatii clienti Orange care REFUZA sa te puna in legatura cu cineva de la tehnic.