la 27-04-2025 09:16 PM
Salutare,
Sunt un client relativ nou Orange, am abonamentul de fibra 2300 din 07/2024 si de atunci am avut doar probleme.
Pe langa restul lucrurilor, cel mai important este ca internetul este "blocat" in upstream pentru o perioada de 15-45 minute la o perioada aleatorie, pot fi cateva zile - am avut si saptamani fara probleme (extrem de rar), dar de cele mai multe ori nu trec 2-3 zile si se intampla.
De fiecare data cand s-a intamplat am sunat la Orange, doar ca sa trec prin aceeasi discutie cu un alt operator:
- de ce nu folosesc window
- sa fac ping in 127.0.0.1
- restart router
- activare/dezactivare bridge mode si alte optiuni cu care au ei probleme cu ar fi dual stack etc.
- care e defapt problema?
Pana se ajunge la o persoana cat de cat capabila de la tehnic (din nou, extrem de rar) problema in sine dispare, de cele mai multe ori s-au introdus alte probleme si in final se inchide ca si rezolvata sesizarea.
Nu stiu cum este pentru cei care aveti Orange, insa pentru mine primul hop intr-un traceroute este 90.95.240.3 (atasez un exemplu functional din router catre 1.1.1.1 cu care pare ca au peering direct)
Routerul lor, 192.168.1.1, care m-au fortat sa il scot din bridge pentru ca altfel ei nu se pot conecta pe echipament (si a ramas asa de luni de zile), nu arata nimic in neregula cand apare aceasta problema iar un traceroute se blocheaza in 90.95.240.3 (care raspunde la ping, ceea ce imi arata ca nu am nicio problema sa ma conectez la echipamentul lor local), si din afara Orange se intampla ceva similar, eu avand un IP din clasa 90.84.225.x, pare ca nu am nicio problema sa accesez nimic din clasa respectiva mai putin IP-ul meu care ma si intereseaza pentru perioada respectiva de 15-45 minute.
Sper ca are sens, nu stiu ce sa mai fac, daca nu ar fi aceasta probleme as fi foarte multumit de serviciu insa nu reusesc sa ajung la cineva mai tehnic din Orange care ma poate ajuta, este extrem de frustant sa ajungi sa te cunoasca toti de la suport si sa fi sunat saptamanal de cineva de la tehnic doar pentru a repeta aceeasi discutie, asta este ultima mea speranta inainte de a renunta complet la serviciile lor.
De tinut cont ca la locatia respectiva am cateva abonamente de la diversi provideri inclusiv Digi, care merg si au mers de ani de zile fara probleme, desi au fost si cazuri (in acest timp scurt) de inteles - cum ar fi fibra Orange avariata, pe care o inteleg perfect si nu am ce sa comentez pentru ca s-a rezolvat destul de rapid, aceasta problema este clar ceva din echipamentele lor pentru care nu ni se poate da o explicatie.
Mai trece oare cineva prin ceva asemanator? Sau sunt lucrari constant la mine in zona si se intampla sa nimeresc eu chiar acele perioade in care ei fac mentenanta?
PS: Scuze pentru mesajul lung, am incercat sa explic cat mai in detaliu situatia, nu este foarte tehnica dar asa pare pentru cei de care m-am lovit la suport.
la 28-04-2025 05:57 AM
Salutare!
Probabil este ceva local care îți face probleme! Nu mă pricep la chestii tehnice, dar eu am deja de un an și jumătate abonamentul de 2300 Mbps și nu am avut întreruperi. O scurtă perioadă am avut viteze mai mici, dar după ce au trimis echipa, s-a rezolvat. Mai încearcă prin sesizare scrisă, prin Chat Djingo sau din aplicația My Orange - Altele ( cele 3 puncte din dreapta jos)- Contact și feedback-Scrie-ne și apoi transfer operator. Acolo atașezi și poze cu ceea ce se întâmplă și explici ce se întâmplă din punct de vedere tehnic.
Sper să reușești!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor