anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Viteza Internet Fix

Lorandd10
Junior entuziast

Buna,

Am o problema cu viteaza de internet de la orange. Am abonamentul de 2.3G internet fix. Dar cand testez cu speed test media e de 1.1G la download si 0.5 upload. Rar ajung la viteze de download la 1.3G.

Routerul de la orange e ZTE F6600R. Routerul a fost configurat in bridge mode.

Mod de testare 1 : Speed test prin routerul Unifi. ( Model Gatway Fiber). Connect prin port de 2.5G la ambele routere.

Mod de testare 2: Din routerul Unifi ( Gatway Fiber) am conectat un AP ( Wifi 7 cu port 2.5 G) si cu un smartphone S24 Ultra nu pot trece de 400MB download chiar daca stau la maxim 1 metru de AP ( Wifi 7).

Stiu ca vitezele nu sunt garantate, dar imi pare prea putin pentru conectarea directa prin cablu ca viteza abea sa treaca de 1G.

1. As vrea sa stiu daca se poate face ceva configurare sau testare de la departamentul tehnic pentru viteza de internet ?

2.Cum pot sti cu certitudine ca routerul Orange a fost corect pus in bridge mod? Am mai vazut aici in comunitate diferite probleme la configurarea bridge mode.

Multumesc,

Lorand

6 Răspunsuri 6

Radutuby
Cunoscător

Salut!

Ca să verifici dacă ONT-ul ZTE este în modul bridge, este suficient să vezi dacă routerul tău primește un IP public (de exemplu: 90.95.48.99).

Referitor la vitezele obținute pe Wi-Fi și cablu, îți recomand să faci testele dimineața, când rețeaua este mai puțin aglomerată. Chiar și rețelele de fibră optică pot fi aglomerate în anumite intervale ale zilei.

O altă idee ar fi să încerci testele pe diferite canale Wi-Fi, deoarece schimbarea canalelor poate aduce rezultate surprinzător de bune.

Dacă după aceste verificări tot nu ești mulțumit de performanță, îți sugerez să contactezi departamentul tehnic și să le explici situația. Sunt sigur că există soluții care te pot ajuta.

Mult succes!

Salut,

Multumesc pentru informatie.

Din cate vad routerul meu are IP cu 192.168.xxx.xxx deci atunci nu sa facut setarea la bridge cum trebuie? 

Sa stiu sa insist la echipa tehnica cand vorbesc cu ei telefonic.

Viteza de internet l-am testat in diferite intervale orare, dar rezultatul ramane la fel - 1.1G 

Am observat ulterior că ONT-ul actual zte f6600r pe care il deții nu suportă viteze mai mari de 1 Gbps, deoarece, din câte știu, nu are port Ethernet de 2.5 Gbps. Îți sugerez sa soliciți înlocuirea lui cu modelul ZTE F6605R, care este compatibil cu abonamentul de 2300 Mbps.

Am scris eu gresit modelul. Am F6605R.

Mersi de ajutor!

Lorandd10
Junior entuziast

Am apelat la suportul tehnic orange. In system apare ca am bridge facut.

Problema cu configurarea bridge a rămas.  Ip a rămas 192.168.xxx.xxx . Au mentionat ca dau problema mai departe si o sa revina cineva la mine.Doar nu am primit nr de sesizare sau ticket. 

Lorandd10
Junior entuziast

Dupa cateva zile am fost sunat de la departamentul tehnic orange. Au reconfigurat routerul in modul bridge si am IP public sub forma 90.xx.xx.xx. @Radutuby  a avut dreptate cu IP-ul public.

Problema a ramas cu viteza de internet care pe cablu nu trece de 1.3GB. Indiferent de modul de testare sau ora la care testez reteaua. 

Cred ca o sa fac maine o noua sesizare la orange.