anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Se poate configura un Huawei HG8247W5 ca acces point?

Tioncar
Începător

Buna ziua! Se poate configura un Huawei HG8247W5 ca acces point? Vreau sa extind reteaua wi-fi si am un astfel de router si vreau sa il folosesc daca e posibil. Multumesc!

1 Soluţie acceptată‚

Da este posibil, sau cum a menționat și @FLo1 cel mai bine cumperi un router gen mercusys și îl pui în mod AP.

„Less noise. Better signal.”

Vizualizare soluţie în postul original

4 Răspunsuri 4

Radutuby
#StarMember

Salutare, da teoretic se poate. 

Tot ce trebuie să faci este să îi setezi dhcp -ul pe off iar în portul LAN te conectezi la ONT-ul principal.

Succes.

FLo1
#StarMember

Salut @Tioncar. Ai cumva routerul deja? Dacă da, verifică dacă la partea inițială (de început) a configurării ai opțiunea de alegere a funcționării routerului ca AP. Din câte am observat în documentația acestuia este prevăzut (ca orice echipament de tip GPON) să primească semnalul pe FO și să transmită mai departe în funcție de serviciul ales Wifi / LAN / Telefonie / TV.Îți recomand pentru AP un router simplu, care sigur nu are configurare specifică unui GPON și care poate ușor să fie configurat. De exemplu, la un router TP-LINK ai avea un astfel de meniu:Screenshot 2026-03-08 203910.png

Aprecierea unui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni!

Tioncar
Începător

Va multumesc pentru raspunsuri! Am incercat si dhcp off, si alt ip, dar din pacate nu il pot face functional ca AP. Posibil ca routerul sa fie functional doar ca ONT?

Da este posibil, sau cum a menționat și @FLo1 cel mai bine cumperi un router gen mercusys și îl pui în mod AP.