anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Configurare router Huawei

MariaMarin
Junior
Bună ziua comunitate 
Am nevoie de ajutor ! Abonații care folosesc Router Huawei, aveți setări prestabilite pe router cu parole care nu se șterg la resetarea din fabrica? Exemplu routerul meu are parola pe DDNS portul 80 și parola pe portul 21 serverul de date portul wan inchis și acces limitat la setările routerului, dacă cineva are aceiași problema ca mine îmi poate lasă un mesaj! Va mulțumesc anticipat.
1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember

Salutare!

Daca vobrim de setarile implicite ale routerului primite prin reteaua Orange, vor reveni la cele initiale la resetarea din fabrica (adica cele din momentul instalarii, fara alte configurari). Ai nevoie de clarificari despre ce inseamna resetarea sau ai setari facute si nu stii daca iti vor ramane?

Vizualizare soluţie în postul original

12 Răspunsuri 12

Pololică
#StarMember

Salutare!

Daca vobrim de setarile implicite ale routerului primite prin reteaua Orange, vor reveni la cele initiale la resetarea din fabrica (adica cele din momentul instalarii, fara alte configurari). Ai nevoie de clarificari despre ce inseamna resetarea sau ai setari facute si nu stii daca iti vor ramane?

Am acces limitat la setările routerului și nu am nevoie de port 80 deschis și portul 21 ca eu nu folosesc transfer de date sau RDP iar operatorii orange la orange au spus ca ei nu au cunoștință de acele parole prestabilite !

Ce model ai? Poate gasesc un manual sa vad daca si ce configurari pot fi facute.

Intrebare suplimentara: cunosti aplicatia AILife a celor de la Huawei? O folosesc acasa pentru routerul meu (routerul initial este in mod bridge si am cumparat un Huawei AX2 pentru un control mai apropiat cerintelor mele).

Mulțumesc mult pt răspuns! HG8247W5 ! Nu cunosc aplicația dar moar fi de folos dacă ma ajutați cu minime cunoștințe deși am o vârstă am început sa înțeleg câte ceva di problemele cu care ma comfrunt ! Nu am primit manualul la router sau staul de memorie ca să caut informații!

Scuzați mi greșelile de scriere .vroiam sa zic "stikul de memorie"

Am gasit un site cu manualul:

https://manuals.plus/ro/huawei/huawei-echolife-hg8247-gpon-terminal-router-service-manual

Legat de aplicatia HILife, este aplicatia prin care produsele conectabile Huawei (routere, casti, etc) pot fi controlate si configurate. Totusi, fiind router de operator, s-ar putea ca aplicatia sa nu-l poata opera. Vezi daca te poate ajuta manualul de utilizare.

Ei, acest răspuns este paradoxal cu problema expusă inițial. Este ceva din categoria ”îm trebuie dar nu am nevoie”. 

FLo1
#StarMember

@MariaMarin: Ți se solicită parolă sau de fapt acele porturi sunt blocate? 80 e cel de TCP/IP, iar 21 era utilizat la FTP. Deblocarea se face la solicitarea comunicată către Orange din formularul de contact din MyOrange > Altele > Contact și feedback > Scrie-ne. 

Nu mi se solicita parole ,au deja parole prestabilite ,am încercat resetarea din fabrica de mai multe ori inclusiv prin stergerea manuala și nu se șterg, deasemeni orice telefon introduc în retea întra la control parental și la conectari telefonul arata ca dublura cu doua adrese mac la fel și laptopul 

Personal nu am înțeles nimic, pentru că explicațiile sunt în contradictoriu. ”....routerul meu are parola pe DDNS portul 80 și parola pe portul 21 serverul”, ca ulterior să menționezi că ”Nu mi se solicita parole ,au deja parole prestabilite”. Ideea: Ceva restricționat NU înseamnă ”parolat”. În rest depinde ce vrei să faci pentru că încă nu este clar. Ce trebuie să ai în vedere este că pe un router customizat nu poți face tot ce vrei, respectivul router fiind configurat pentru a funcționa pentru un anumit scenariu.

Am specificat clar ca DDNS este comfigurat cu parola prestabilita și serverul FTP este cu parola prestabilita ,nu am acces la remote descop protocol și este comfigurat pe control parental ,orice încerc sa debifez aceste setări care îmi expune sistemul informatic la accesări de la distanta ,nu reușesc pt ca totul este setări prestabilite doar vroiam sa știu dacă și ceilalți abonați au routerele setate "fortat" în acest mod ,mulțumesc pt răspuns 

Mare parte a porturilor tocmai în acest scop se blochează la majoritatea operatorilor telecom, adică pentru a minimiza posibilitatea accesului involuntar din exterior din lipsă de securizare a rețelei interne (LAN) proprie.