anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Print Server "de casa" folosind un router mai vechi

arsradu
#StarMember

Salut,

Aveti un router mai vechi, cu port USB, si cu care nu mai aveti ce face? Aveti o imprimanta pe USB, fara WiFi, dar pe care ati vrea sa o folositi ca imprimanta WiFi?

Daca da, topicul asta este pentru voi.

Acum ceva timp mi-am achizitionat o imprimanta HP Ink Tank 315. Foarte ok imprimanta daca vrei sa printezi mult si cu costuri minime.

Singura problema e ca acea imprimanta nu stie WiFi. Si, la momentul respectiv, nici nu am luat-o pentru asta. Am luat-o pentru usurinta de umplere a rezervoarelor cu cerneala, costul cernelurilor, faptul ca are si functie de scanner, si faptul ca este compatibila cu MacOS.

Faptul ca nu are WiFi nu a fost un criteriu important la momentul respectiv. Si nici acum nu e. Si cu toate ca se poate folosi foarte bine si asa, intr-o era in care totul e "wireless", si in care exista deja foarte multe imprimante wireless, parca nu vrei sa stai toata ziua cu telefonul sau cu calculatorul conectat la acea imprimanta, si sa printezi doar de acolo. Vrei ca imprimanta sa fie disponibila/accesibila din retea, si...de ce nu...sa printezi si de pe telefon.

Plus ca, daca vor si alti membri ai familiei sa scoata ceva la imprimanta, se produce un ping-pong de fisiere, de pe telefoane, pe mail, prin bluetooth, pe whatsapp, messenger si ce mai are fiecare. Lucru care nu e tocmai eficient. Parca e mai usor cand fiecare are acces direct la imprimanta, si poate sa printeze direct de pe telefon.

Ei bine, lucrul asta se poate, folosind functia Print Server a acelui router si cateva softuri pentru laptop/telefon. Se poate de asemenea si folosind un print server (hardware) dedicat, cum este acesta de exemplu. Daaar...daca nu vrei sa investesti in hardware, pentru ca ai deja, si vrei sa folosesti acel router pentru asta, well, se poate. 🙂

In exemplul asta, se foloseste un Archer C7 de la TP-Link si interfata arata cam asa.

arsradu_0-1681563564319.png

In cazul asta, tot ce trebuie facut este sa conectati imprimanta la router prin USB, sa intrati pe interfata router-ului (192.168.0.x dintr-un browser), sa intrati in sectiunea USB Settings, sa activati functia Print Server (daca nu e deja), sa descarcati USB Printer Controller Utility de pe pagina de suport TP-Link, sa-l instalati, si sa-l configurati conform pasilor de aici.

Cam asta e tot. In momentul asta, ar trebui sa puteti printa de pe wifi-ul acelui router.

In functie de setup-ul fiecaruia, se poate configura reteaua astfel incat sa se poata printa si din alta retea Wifi (locala), atat timp cat ambele comunica intre ele. De exemplu, se poate folosi si intr-o retea cu repeatere WiFi.

Pentru printare de pe telefon (doar Android in cazul asta, intrucat iOS-ul e mai pretentios), se poate folosi aplicatia PrinterShare si functia Nearby WiFi.

Sper sa va ajute. 🙂 Si daca ati reusit un setup similar cu hardware-ul vostru, as fi curios sa stiu ce probleme ati intampinat si cum ati reusit sa le rezolvati.

Din pacate, nu am acces in momentul asta la echipamentele puse la dispozitie de Orange, astfel incat sa pot testa cu un router dintre cele oferite de Orange, dar ideea ar trebui sa fie aceeasi si cu alte echipamente/imprimante.

Client Orange
0 Răspunsuri 0