Am reusit sa instalez antena (https://www.dipolnet.ro/antena_yagi_gsm_atk_20_20_elementi_10m_rf240_sma__A7027.htm). Am obtinut astfel o mai buna stabilizare a semnalului, lucru de apreciat. Cineva aici spunea ca nu sunt in zona de acoperire, dat fiind faptul ca un deal se interpune si nu "vad" antena de emisie. Asa este. Undele directe ma ocolesc si de aceea si masuratorile realizate aveau rezultate diferite. Distanta nu e mare, dar acel deal, situat intre mine si releu, imi pricinuia batai de cap. Din mai multe verificari, am ajuns la solutia sa indrept antena nu direct catre locul unde este amplasata antena ci mai catre stanga - cum ma uit eu - astfel ca antena "extrage" din fascicolul care practic se scurge pe langa deal. Viteza nu este cine stie ce, chiar daca e in 4G. Cu un telefon, pe Speedtest, in zona de vizibilitate a releului - practic urcand pe acel deal - obtineam un 35 Mbps download si 15 la upload. In zona unde am facut pozele, viteza era mai mica si oscilanta. Cu antena, la download am 25 Mbps si 11 la upload. E suficient, dat fiind zona deluroasa si daca mai adaug ca am trafic nelimitat, per ansamblu, pentru o zona rurala, e ok. Va multumesc ca mi-ati acordat din timpul dvs pentru sfaturi si recomandari care, iata, m-au condus la o solutie pana la urma cu rezultate multumitoare. In imagini, se poate vedea antena instalata, iar in fotografia cu sageata rosie am ilustrat directia spre care am indreptat antena. Releul GSM e undeva, dupa dealul din fata, pe un altul ceva mai inalt, dar mai indepartat si mai spre dreapta, cum privim imaginea. E limpede ca dealul din fata se comporta ca un scut, deviind undele, si atunci antena "prinde" reflexiile acestora, venite mai dinspre stanga. Va salut si numai bine!