la 03-08-2026 05:05 PM
Buna ziua tuturor,
de fapt intr-o alta postare am gasit ce ma intereseaza si este scris foarte clar. Ma intreb atunci, de ce colegii de la tehnic, spun ca nu este posibil?!
Situatia mea este urmatoarea: am un TV Samsung OLED de 65 zoli, destul de nout as zice, deoarece are max. 5 ani. Are slot pentru carduri Ci+ si tuner pentru satelit. Antena pentru receptie o am deja si este orientata pe Hellas 2 - ma rog 39 de grade est - si functioneza. Ce ma intereseaza este daca pot cumpara doar pachetul de receptie prin satelit (cel de 80 RON/luna), impreuna cu cardul necesar si modulul CI+, asa cum se arata si pe site. Deci nu doresc receiverul de la Orange, vreau sa bag cardul direct in TV. De la tehnic mi se spune, ca nu functioneaza decat prin fibra optica. Ceea ce nu cred ca este adevarat! Altfel nu ar functiona nici varianta actuala, la care tot asa nu am abonament dublu (cablu si satelit).
Stiu ca Orange nu doreste sa dea abonamente in afara tarii, dar daca abonamentul este facut pe o persoana fizica din Romania, pe o adresa din Romania, persona care trimite cardul mai departe, de ce sa piratez posturile prin ce stiu eu ce solutie IPTV, cand eu vreau sa fiu corect si sa platesc un abonament?
Va multumesc pentru amabilitate si pentru raspunsul dat. O zi buna!
03-08-2026 05:19 PM - editat 03-08-2026 06:43 PM
Salutare!
Din păcate, Orange nu oferă această posibilitate de accesare a serviciului fara reciver. Acest lucru reiese și din broșura de tarife și servicii.
"Pentru recepționarea și decodarea semnalului transmis de la satelit și pentru a putea viziona canalele TV pe ecranul televizorului ai nevoie de echipamentul HD DTH. Acesta include: kitul antenă, cablu coaxial, receiver (STB) și TV card."
Cei de la tehnic nu au nici un motiv sa te inducă in eroare.
03-08-2026 05:25 PM - editat 03-08-2026 05:27 PM
Salutare!
Cu echipamentul clientului nu merge, dar card ci+ poți primi. Sunt destui care aveau card ci+.
Ai detalii despre acest lucru aici:
https://share.google/PuPQcKxK03x7axi65
Ceri instalarea serviciului la o adresă din țară , cu ci+.
Eu știam persoane care au, dar au trecut între timp pe fibră.
Dacă este pe site, trebuie să se poată!
03-08-2026 06:38 PM - editat 03-08-2026 06:41 PM
Salut, dacă mergi pe acestă pagină https://www.orange.ro/love/echipamente/
La întrebări frecvente găsești această informație:
Cum pot conecta modulul CI+ HD la televizor?
"Tot ce trebuie să faci este să atașezi cardul TV în modulul CI+ și să-l introduci în fanta specială a televizorului DVB-S2. Pentru mai multe informații, accesează ghidul de utilizare a modulului CI+ HD aici."
Nu văd de ce nu ar fi posibil cât timp poți opta pentru CAM CI+ în loc de receiver.
Nu funcționează cardul primit în alt modul CI+, dar împreună vor funcționa în al tău televizor, dacă televizorul este compatibil cu specificațiile evident.
Scrie și pe modul cât și pe card "pentru serviciul Orange Home TV prin satelit".
Nu am idee de unde se informează poporul.
la 04-08-2026 09:25 AM
Salutare!
Echipamentul trebuie imperecheat pentru a decoda semnalul. Pentru a folosi acel CI+, televizorul trebuie aiba decodor DVB-S2, altfel va fi nevoie de un STB care sa preia decodarea.
Legat de antena de receptie: degeaba achizitionezi una daca nu ai acces prin CI+.
Legat de deschiderea abonamentului: trebuie sa fi intr-o zona in care nu exista fibra (ca adresa din Romania) pentru a deschide un astfel de abonament. Teoretic, poti receptiona aparatura, dar poti refuza instalarea (adica doar sa primesti antena si cardul CI+), dar unde stai acum, in afara Romaniei, trebuie sa ai vizibilitate la satelitul prin care retransmite Orange.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor