anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Comunitatea Orange are haine noi!

NickyS
Community Manager
Community Manager
Salut!
 
A venit și momentul mult așteptat de noi toți. Funcționăm deja pe noua platformă iar "noua" Comunitate Orange este pregătită să va întâmpine cu bucurie.

Cu ce vine nou? O să vă spunem noi câteva lucruri și vă lăsăm pe voi să le descoperiți pe celelalte:
  • mai multe posibilități de editare
  • un design mai prietenos
  • o nouă structură de întrebări  și răspunsuri
  • un nou sistem de gamification și noi niveluri de expertiză
Important! Noua platformă nu permite folosirea spațiului [  ] în crearea usename-ului (numele care este afișat atunci când ești autentificat), a caracterelor speciale, iar numărul maxim de caractere pentru acesta este 15.
 
Vă urăm tuturor bun venit!
119 Răspunsuri 119

TheSpecialist
Maestru

Super ! Așteptăm cu nerăbdare sa descoperim toate noutățile !

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

HOLY SHORTS! Asa mai merge! Daca aveam si un dark mode (s-a propus de multe ori in trecut) era bestial. Dar oricum, diferenta e ca de la cer la pamant. Multumim! Arata foarte bine!

Mai sunt cateva chestii pe care o sa le testez cu timpul, sunt curios daca s-a modificat ceva si acolo, dar pana acum, din ce am testat, e foarte, foarte misto! Felicitari! 😁

Client Orange

@arsradu mulțumim pentru un prim feedback! Ne bucurăm mult că e "mișto". Și nouă ni se pare la fel 😀

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Waw, avem si badge-uri de notificari! Ce tare!!! Iti apare direct in pagina cand se posteaza ceva, daca esti mentionat in raspuns. Si thread-uri. Sa stii si tu ce raspuns corespunde carei postari! Avem si optiuni de formatare a textului! Da, asa da! Sunt chestii pe care le-am cerut (si nu doar eu) de foarte mult timp! In sfarsit ma bucur sa vad ca s-au implementat!

Waw! Suuuperb!! Bravo!

Client Orange

Eu nu țineam neapărat, dar e foarte bine că s-a întâmplat până la urmă!

Re subscriu  și eu pt dark mode !

Dark mode tine de browser. Eu folosesc Firefox și am activat modul întunecat din setările browserului.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Nu tine de browser. E o chestie de design al site-ului. Dar da, unele browsere pot simula anumiti parametri ai paginii si oferi un pseudo dark mode. Nu e acelasi lucru cu un design special facut de cineva pentru site-ul asta. Dar e un inlocuitor relativ ok in caz ca lipseste. 

Client Orange

Eu am browserul pe dark și degeaba, tot Alba ca zăpada e Comunitatea. 

La mine e ok...

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Pai da. Pentru ca nu interfata browserului trebuie sa fie setata pe Dark Mode. Site-urile trebuie sa fie setate pe Dark Mode. E o setare de browser, intr-adevar. Sau un add-on. Depinde de caz. Dar nu e setarea de interfata a aplicatiei. Nu tema browserului e cea care conteaza. Conteaza setarile pe care le foloseste pentru afisarea site-urilor.

Pentru Firefox, optiunea este in Settings > Language & Appearance > Manage Colors > check box for "Use System Colours" > Override colours > Always.

Pentru Chrome, e o setare (enable-force-dark) in chrome://flags/. Mai multe detalii aici.

Pentru Edge, aparent este o setare numita Auto dark mode for web content. Mai multe detalii aici.

Dar toate astea sunt aproximari, sunt interpretari ale browserului. Nu e acelasi lucru cu o tema dark facuta de cineva pentru site-ul respectiv.

De exemplu, in cazul cumunitatii, nu vor inlocui niciodata portocaliul cu albastru, asa c u m  o face Firefox, de exemplu. Pentru ca e Orange. Si asta e culoarea de accent a site-ului. Deci, un eventual dark mode autentic ar folosi un gri inchis pentru background, alb sau gri foarte deschis pentru texte (eventual portocaliu pe alocuri), si probabil portocaliu pentru butoane. Sau oricum, undeva va avea si portocaliu ca si culoare de accent. Nu va folosi albastru, pentru ca "spiritul" site-ului nu contine nicaieri albastru. Cam asta e diferenta intre ceea ce fac browserele cu acele setari, si o tema autentica dark, creata de cineva, special pentru site-ul respectiv.

Client Orange

Corect ! Dacă site-ul nu e calibrat pe dark , browserul va forța cumva nota, și de obicei apar niște aberații cromatice de nu mai înțelegi nimic și la final ești și cu ochii praf. 

Nu au făcut ei aplicația și cu opțiunea dark mode și voi vreți site-ul cu așa ceva? 🙂

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, pe de alta parte, aplicatia are probleme mai mari (de functionalitate) decat tema. :)) Deci acolo chiar inteleg sa se prioritizeze intai functionalitatea si apoi design-ul.

Dar ai dreptate. Si acolo am cerut un dark mode. Si am ramas cu cerutul. 😂

Ca idee, s-ar putea folosi ceva apropiat de culorile de baza de pe header (background negru sau gri inchis, text alb, butoane portocalii, white/light grey iconset).

arsradu_0-1664432477581.png

 

Sau altfel spus: bg: 000000, logo: ff7900, text: ffffff

Eventual se poate folosi ca bg color alternativ: 1d1e1f (gri inchis). E doar o idee.

Unele culori se pot refolosi (am vazut niste gri-uri deschise care in functie de background, s-ar putea sa fie ok asa c u m sunt.) Adica nu stiu, n-ar trebui sa fie foarte greu. Numai sa se vrea. 😀

Client Orange