la 19-11-2023 02:14 PM
Fie ele servicii fixe sau mobile, pre-paid sau post-paid, individuale sau la pachet, LUNAR (cel puțin o dată), cu o plată fiecare dintre noi este ”dator”. Așadar, indiferent de tipul serviciilor alese (utilizate), avem de plătit o factură sau de achitat o reactivare / reîncărcare pentru servicii pre-paid.
În acest context, voi cum preferați să faceți acestă plată și de ce?
Avem de ales între o multitudine de variante, fiecare cu avantaje și dezavantaje. Astfel, ca o enumerare pe scurt, putem plăti o factură CASH / CARD/ TRANSFER BANCAR. Dacă ultima este folosită mai mult în sectorul privat, o persoană fizică va alege de obicei cash sau card. De ce CASH? De ce CARD?
CASH: De ce la un terminal de plăți (pay-point, un-doi etc), de ce la bancă, de ce într-un magazin Orange, fie el Orange Shop sau Partener Orange?
CARD: De ce să plătești prin oricare variantă enumerată anterior, dar utilizând cardul bancar și de ce să plătești online (sau să NU alegi să plătești online)? ORANGE încurajează pentru confortul tău plata online, utilizând cardul bancar.
INFO: Știați că pentru servicii prepaid, plata online cu cardul este aducătoare de beneficii DOAR utilizând contul MyOrange? Știați că doar așa veți beneficia de beneficii ca bonificație ”date mobile”? Detalii aici. Nu ai un cont MyOrange? Crează-ți unul aici și acum. Mai mult, și valabil inclusiv pentru abonamente: știați că utilizând aplicația MyOrange pentru efectuarea plăților aferente facturii de abonament / reîncărcării conturilor prepaid beneficiați de puncte în Pinata Party, puncte cu care, pe lângă participarea la concursul cu premii în telefoane și alte device-uri beneficiați de bonificații la alegere, de la minute naționale și date mobile nelimintate, până la activarea unei opțiuni lunare ORANGETVGO? Ba mai mult, primiți chiar și discount-uri sub formă de voucher pentru achiziția unui telefon sau pentru device-uri la alegere.
JUSTIFICARE: Acest topic a fost deschis atât pentru informare, cât și pentru a vă exprima opinia: De ce aș alege o metodă de plată în detrimentul alteia? De ce aleg personal să plătesc printr-o anumită modalitate de plată? De ce sunt deranjat să plătesc o factură online utilizând cardul bancar, dar sunt încântat și nu am reținere la a face achiziții online de Black Friday? Există vreo diferență între metodele de plată? Dacă DA, care? Dacă NU, atunci de ce se preferă alternativa?
Și pentru că nu fac excepție, personal prefer plata facturii/reîncărcarea contului prepaid în mod online, utilizând aplicația MyOrange. De ce? Motivele, lesne de înțeles, le-am enumarat mai sus. Vă mulțumesc pentru feedback, oricare ar fi el. 📝
la 29-11-2023 07:02 AM
la 22-11-2023 03:39 PM
@Andrei416: Mulțumesc pentru răspuns. Pomenind de "oferte personalizate" te referi la abonamente sau pentru clienții cu prepay? Încarci si conturi ppy din MyOrange web sau app sau doar plată de factură din aplicația MyOrange?
la 10-12-2023 02:13 PM
Am incarcat si nre ppy, tot ptr bonus pinata party, dar acum au migrat spre abonamente, asa ca platesc abonamente in app My orange cu card de credit cu optiunea „ plata recurenta”.
la 22-11-2023 10:04 AM
Platesc mereu cu cash, la un punct Paypoint. E cel mai simplu pentru mine, fiindca tot asa imi platesc si restul facturilor, deci le achit pe toate odata
la 22-11-2023 10:33 AM
@Blue12: Mulțumesc de răspuns. Utilizezi servicii Orange cu abonament? Și fixe sau doar mobile? Faptul de a achita mai multe facturi la un anumit moment este singurul motiv pentru care apelezi la serviciile Pay-point-ului? Sau înțeleg că nu faci de obicei plăți online ci doar cash (cu numerar)?
Beneficiile aferente Pinata Party nu te interesează? Întucât sunt valabile doar prin achitarea facturii din aplicația My Orange.
la 22-11-2023 10:54 AM
Am servicii Orange pe abonament, atat fixe cat si mobile. Nu prea fac plati online, pentru ca paypoint-ul imi este in drum spre casa, unde oricum opresc pentru cumparaturi. Pentru Pinata Party imi strang suficiente puncte prin "accesare consum", "descarca factura", "verificare notificari" etc, incat sa activez bonusul de 20Gb pentru un numar Prepay. In rest, nu prea am nevoie de Pinata Party, avand abonament cu net nelimitat.
la 22-11-2023 11:07 AM
Am înțeles. Mulțumesc pentru detalii. Și da, am constatat că pentru abonați nu este o atât de mare atractivitate pentru plata din aplicația MyOrange. Dar în fond este decizia fiecăruia. Vis-a-vis de PinataParty, reușești să acumulezi de obicei cele 1000puncte pentru participare la concursul PinataParty?
la 22-11-2023 11:12 AM
Nu, nici gand. Vreo 600 strang intr-o campanie (cred ca 90 de zile dureaza) dar mai mult nu
la 22-11-2023 11:17 AM
🙂 Am înțeles. Întrebam, pentru că pentru Pinata, fără o plată de factură sau reîncărcări PPY (de minim 5euro) e mai dificil să faci mia de puncte în 3 luni. Era chiar.... amazing (ca să nu scriu ... magic). 🙂
la 22-11-2023 11:15 AM
Atractia prin aplicatie (la abonati, cel putin) s-ar putea sa fie data de motive multiple si Pinata (un beneficiu bun in opinia mea) s-ar putea sa fie in secundar prin prisma resurselor deja existente (negociate).
Eu foloseam punctele obtinute in Pinata pentru Orange Tv Go, nu pentru net, dar consumul meu este, in continuare, mic (sub 10GB lunar) deci acea bonificatie nu-si arata utilitatea pentru mine tranzactionarea punctelor pentru internet, dar, cu siguranta la alti abonati era mult mai util.
Ma gandesc ca poate ar fi bine (daca reusesti) sa extragi din contextul raspunsurilor si acest aspect (motivatia de a folosi [sau nu] acele bonificatii suplimentare).
la 22-11-2023 11:21 AM
Asta vroiam. Pentru că inclusiv în paradisul ”digitaliada” se pare că nu există o tendință nici clară și nici sigură. Despre utilizatorii offline... tristețe mare. Dar viața merge înainte cu fiecare în ritmul său.😇
la 22-11-2023 10:46 AM
😁 cat intreres pe subiect ....
eu personal platesc online de pe bowser(brave) de pe calculator - pot sa zic ca exclusiv online si calculator .
la 22-11-2023 11:12 AM
Mulțumesc Mihai pentru răspuns. Bănuiesc că ”online” din MyOrange WEB, nu dintr-o pagină de internet banking (deexemplu). De asemenea, nu sunt preocupări pentru PPY-uri, având abonament(e), iar de Pinata Party.... poate nu prezintă interes, ci doar timp în plus alocat. Corect? 😉
la 23-11-2023 10:11 AM
da da..MyOrange WEB direct din contul meu Orange - si precizez ca in 3 secunde (nu exagerez) am si confirmarea platii - si recomand sa o faceti exclusiv din pagina de web
la 23-11-2023 11:53 AM
Azi am făcut și eu o plată factura prin My Orange, varianta pt mobil, așa de dragul științei și studiului. A mers foarte repede, totul foarte clar și intuitiv. Am primit în câteva minute și confirmarea pe e-mail.
Să nu zici ca nu vreau să încerc ceva nou 😊
la 23-11-2023 12:05 PM
Excelent, îți mulțumesc. Am considerat mereu: ”există un început în toate”. Dar eu cred așa cum era reclama: ”ai făcut-o în numele științei” 😉
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor