la 12-07-2022 04:05 PM
Hello,
Am primit mai devreme urmatorul mesaj:
"Salut, te informam cu privire la intrarea in vigoare a Legii nr.198/2022 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul comunicatiilor electronice si pentru stabilirea unor masuri de facilitare a dezvoltarii retelelor de comunicatii electronice. Noile prevederi legale impun anumite modificari in termenii si conditiile de utilizare. Pentru detalii verifica http://www.orange.ro/termeni-si-conditii";
Intrebari:
1. Cu ce ma/ne afecteaza acele modificari?
2. Ce se modifica mai exact in termeni si conditii?
3. De ce nu avem un link direct catre documentul care a primit modificari? Orange stie de short URLs, nu? Si atunci?
4. De ce nu avem un sumar, scris pe intelesul tuturor, cu ceea ce se modifica? Cand intri pe pagina, sa ai frumos sumar, scris pentru oameni, in limba romana, si eventual link catre documentul/documentele care au primit modificari.
De asemnea, trebuie sa insist cu o rugaminte: cand trimiteti SMS-uri de genul asta, nu mai puneti link catre pagina principala de T&C! Nu ajuta pe nimeni. La fel de bine puteati sa puneti link catre http://www.google.com. E la fel de inutil. Am atasat screenshot cu pagina respectiva. Daca vi se pare clara si usor de navigat, cu siguranta problema e la mine.
Puneti, daca se poate, link direct catre documentul care s-a modificat, si cel mai bine, faceti un sumar pentru clientii care nu au absolvit facultatea de Drept, nu au studii de specialitate si nu sunt avocati de profesie, ca sa inteleaga toata lumea despre ce e vorba in acel mesaj. Altfel, de ce il mai trimiteti catre toata lumea? Trimiteti doar clientilor care au posibilitatea sa-l si inteleaga.
Personal n-am inteles nimic din prima parte a mesajului. Ceva lege in domeniul comunicatiilor electronice pentru modificarea UNOR acte normative (nu stim despre ce e vorba), pentru stabilirea UNOR masuri (nu stim ce masuri) de facilitare a dezvoltarii retelelor...
Ca sa-l citez pe maestrul Toma Caragiu: "l-a cautat pe dr*cu' si l-a gasit pe ta-su."
Foarte vag, nimic concret.
Dar avem o concluzie: trebuie modificati T&C. Mersi. Si?! Ce ar trebui sa fac cu acel link? Nu ma ajuta cu nimic. Nu-mi detaliaza absolut nimic. Nu-mi explica absolut nimic. Unde vad exact ce s-a modificat? Sau ar trebui sa incep sa deschid fiecare sectiune, sa dau click pe fiecare link si sa-mi petrec restul anului facand doar asta? De ce oare va place sa va bateti joc de timpul si de nervii oamenilor? Intreb doar. Pentru un prieten.
NU e ok asa. Daca va apucati sa dati mesaje de genul asta, faceti bine si:
1. puneti link direct catre documentul care se modifica.
2. faceti un sumar pentru cei mai necunoscatori, ca sa inteleaga TOATA lumea ce anume s-a modificat si cum sau daca ii afecteaza in vreun fel.
NU E OK sa faceti update la T&C, un document pe care ar trebui sa-l inteleaga si sa-l respecte TOATA lumea, si sa nu va asigurati ca modificarile sunt usor de gasit si de inteles de toata lumea.
Daca nu se aplica tuturor, si doar cei care il inteleg, trebuie sa-l si respecte, atunci nicio problema. Eu n-am inteles nimic. Ca atare, nici n-o sa-mi mai bat capul. Nu am timp de asa ceva. Nu stau sa-mi petrec timpul dand click pe link-uri si cautand prin documente pentru ca Orange-ului ii e prea lene sa puna la vedere si pe intelesul tuturor ce a modificat in Termeni si Conditii.
Am mai cerut chestiile astea si cu alta ocazie. Observ ca nu prea intereseaza pe nimeni ca T&C sa fie si intelese de toata lumea.
Update DanielaH (Moderator) - mai multe informații găsiți aici - https://www.orange.ro/help/articole/ce-este-codul-europea...
la 12-07-2022 04:32 PM
la 12-07-2022 04:42 PM
la 12-07-2022 05:00 PM
la 12-07-2022 05:08 PM
la 12-07-2022 05:25 PM
la 12-07-2022 05:40 PM
la 12-07-2022 05:52 PM
la 12-07-2022 05:53 PM
la 12-07-2022 06:44 PM
la 12-07-2022 07:00 PM
la 12-07-2022 07:28 PM
la 12-07-2022 07:30 PM