la 21-04-2026 03:57 PM - editat ultima oară la 21-04-2026 04:00 PM de DanielaH
Bună ziua,
Sunt reprezentantul unei firme (persoană juridică) și mă confrunt cu o situație bizară în urma resemnării contractului din data de 21.10.2025.
La momentul achiziției unui terminal, am primit și am agreat Fișa de Sinteză nr. 658976573, care stipulează clar la secțiunea "Durata contractului": 24 luni. Conform acestui document, perioada minimă ar trebui să expire în Octombrie 2027.
Cu toate acestea, în sistemul Orange și în comunicarea cu suportul, mi se transmite că perioada minimă expiră abia în anul 2029 (o durată de aproape 4 ani!), invocându-se o cumulare cu perioade anterioare care nu a fost menționată în oferta acceptată.
Întrebările mele pentru comunitate și echipa Orange sunt:
Cum poate sistemul să afișeze o perioadă de 4 ani, când legea și documentul precontractual (Fișa de Sinteză emisă conform Directivei UE 2018/1972) prevăd 24 de luni?
De ce Fișa de Sinteză, care este documentul oficial care obligă furnizorul, nu este respectată în detrimentul unei setări automate din sistem?
A mai reușit cineva să rectifice această „stivuire” de perioade contractuale fără a ajunge la ANCOM?
Menționez că am încercat deja canalele clasice de suport, dar primesc răspunsuri robotice despre „perioade adunate”, ignorându-se complet documentul semnat.
Mulțumesc!
la 22-04-2026 07:17 AM
Salut! Trimite un mail la Orange in care sa sesizezi problema. Scrie Nr fisei de sinteză, odată cu secțiunea durata contractului care trebuie sa fie de 24 de luni. Cred că cei de la suport (telefonic) nu au autoritate sa modifice acea fișa de sinteză, astfel că trebuie să ajungi puțin "mai sus". În plus, soția mea mereu spune când întâmpină o problema, in general, " o să le dau un mail". Te sfătuiesc și pe tine. Dacă chiar se ajunge la 4 ani, poate fi considerată clauza abuzivă...
Sper că adresa pe care o dau mai este buna, eu nu am folosit-o demult:
serviciul.clienti@orange.ro
la 21-04-2026 04:35 PM
Salutare!
Ce contracte ai avut pana si ce modificari s-au facut pana acum? Fiind PJ, contractele pot avea diferente fata de cele standard.
la 22-04-2026 09:26 AM
Am avut inainte un contract tot de 24 Luni care nu expirare mai aveam perioada contractuala de minim 12 luni. Dar nu cred ca fara informare din Parte Orange se pot cumula abonamentele...daca semnez contract pe 24 Luni nu il poti duce abuziv la 36 luni..fara a mentiona asta.
la 22-04-2026 10:02 AM
Stiu ca la PJ se aduna, dar se aduna doar lunile ramase, nu intreg contractul (in cazul tau, din cele 24 initiale trec 12, asta inseamna ca cele 12 ramase se adauga la cele 24 noi si rezulta 36). Totusi, ar trebui sa fie un articol care sa specifice asta (ori in contract, ori in Conditiile Generale).
la 28-04-2026 12:22 PM
Am rezolvat situatie, au adims ca au gresit. Daca contractul este 24 luni..nu se poate cumula fara a se mentiona in contract.
la 22-04-2026 07:17 AM
Salut! Trimite un mail la Orange in care sa sesizezi problema. Scrie Nr fisei de sinteză, odată cu secțiunea durata contractului care trebuie sa fie de 24 de luni. Cred că cei de la suport (telefonic) nu au autoritate sa modifice acea fișa de sinteză, astfel că trebuie să ajungi puțin "mai sus". În plus, soția mea mereu spune când întâmpină o problema, in general, " o să le dau un mail". Te sfătuiesc și pe tine. Dacă chiar se ajunge la 4 ani, poate fi considerată clauza abuzivă...
Sper că adresa pe care o dau mai este buna, eu nu am folosit-o demult:
serviciul.clienti@orange.ro
la 22-04-2026 09:27 AM
Am trimis un email, imi spun ca se cumuleaza cu cele ramase din urma..dar eu am semant contract pe 24 Luni..nu mai mult. Am trimis sesizare la Ancom.
la 22-04-2026 05:00 PM
Salut, Valentin!
Am expus și noi situația ta colegilor noștri de la departamentul pentru persoane juridice și ne-au comunicat că există deja o sesizare deschisă în curs de verificare și analiză. Termenul de soluționare este de 7 zile lucrătoare și îți recomandăm să aștepți răspunsul colegilor. Te așteptăm să revii cu vești bune să ne spui cum s-a rezolvat. Mulțumim.
la 28-04-2026 12:20 PM
A existat si o sesizare acum cateva luni la care Orange a spus clar ca lunile se cumuleaza.
Acum am primit raspuns pozitiv, contractul semnat pe 24 luni nu poate include si lunle din contractul trecut...dar era nevoie de ANCOM ca sa se rezolve..
la 28-04-2026 01:31 PM
Ne bucurăm că s-a rezolvat. Mulțumim pentru confirmare și feedback și te mai așteptăm în Comunitate.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor