Din cate pot eu sa-mi dau seama, e o problema de hardware. Revenirea la setarile de fabrica nu doar ca sterge toate datele, dar are exact 0 efect asupra problemei. Nu rezolvi o problema de hardware cu un reset sau update de software.
Cu toate astea, s-ar putea ca in momentul in care duci telefonul in service, sa trebuiasca sa-i dai o revenire la setarile din fabrica. In general e procedura standard pentru intrarea unui telefon in service. Si consider ca e o chestie cat se poate de buna. Deci recomandarea mea ar fi sa-ti faci backup la tot ce ai important pe el, si abia dupa aia sa-l duci in service.
Parerea mea sincera e ca telefonul tau are nevoie de un nou display. Din pacate la modelele mai noi, nu stiu sa se mai poata inlocui doar digitizer-ul, astfel incat singura optiune este inlocuirea ansamblului cu totul.
Cat timp? Stiu ca, in general, termenul standard legal pentru service este de 15 zile. Acuma, depinde unde il trimiti, daca il trimiti prin curier sau nu, daca au sau nu piesa pe care trebuie s-o inlocuiasca in stoc (sau in cat timp pot face rost de ea), cate alte comenzi mai are service-ul respectiv in asteptare pana sa ajunga la tel tau, si tot asa. Cel mai bine iei legatura direct cu ei sa-ti dea un ETA mai apropiat de realitate.
Daca telefonul e inca in garantie, recomandarea mea ar fi sa-l duci la service-ul dedicat. Daca nu, orice service GSM cu review-uri decente, din zona, si care are sau poate face rost de componenta respectiva intr-un timp rezonabil, e ok.
Poti merge pentru un diagnostic si la ei, si poate problema nu e display-ul in sine (si atunci atat costurile cat si timpul de reparatie pot sa difere), dar din ce-mi spui, as tinde sa cred ca aia e.