la 15-07-2024 12:05 PM - editat ultima oară la 15-07-2024 02:51 PM de MihaelaA
Bună ziua! Va rog, ma puteți ajuta?
Pe desfășurătorul convorbirilor îmi apare ca am trimis mesaj către un număr scurt , în speță 3838, iar când am cautat numărul pe internet apare intr-o lista in serviciile de marketing Digi. Nu vad legătură, eu sunt titularul abonamentului orange și nu am solicitat nici un serviciu de marketing nimănui. Lucrează Orange împreună cu Digi și aloca servicii fără știrea noastră?
Va mulțumesc!
la 11-09-2024 01:14 PM
Salut,
Numarul 0374741364 apartine colegilor nostri din departamentul de Reclamatii, care se ocupa de rezolvarea sesizarilor. In ceea ce priveste numarul scurt 3838, acesta apartine operatorului partener SMS Highway, care te poate ajuta cu detalii suplimentare daca apelezi numarul de contact 0742089882; prin Orange se face doar taxarea pentru serviciile oferite de acest operator partener.
21-07-2024 10:53 AM - editat 21-07-2024 10:54 AM
Atât timp cât nu aflam cauza, nu facem decât să tratam efectul .
In toate cazurile prezentate în comunitate rezolvare a fost dezabonarea.
In schimb nu sa putut constata cauza și măsurile necesare pentru a putea evita pe viitor aceste situații.
Afirmații de genul : "am dat click pe o reclamă" nu țin .
Sinura modalitate pe care o văd de abonare este sms-ul trimis automat în urma unei acțiuni (poate un click al unei reclame).
Un sfat ar fi ca utilizatori să restricționeze trimitere sms-urilor premium sau macar sa seteze funcția întreaba înainte de a trimite.
Din păcate eu nu am pățit niciodată un astfel de lucru fapt pentru care nu pot spune ce măsuri de siguranță se pot lua.
Am cerut un link prin care te poți abona prin click, însa din păcate nu am primit niciunul.
la 21-07-2024 11:53 AM
Bună!
Crede ma ca am făcut setările corect la orice- întreabă înainte, nu permite/ acces limitat, auto Block on pentru descărcări, etc în funcție de aplicatie ( și găseam altele , chiar și aplicații instalate și net consumat deși erau datele mobile inchise) dar dispozitivul meu sunt convinsa ca e gestionat de aceea trece peste mine si de aceea tu nu ai pățit și eu pățesc , apoi se da vina pe hackeri ; aiurea furnizorul de internet știe ce se petrece
Mulțumesc!
21-07-2024 11:59 AM - editat 21-07-2024 12:04 PM
Recomand revenire la setarile din fabrica. Telefonul tau pare ca a luat un malware, un virus sau ceva. Aplicatii care se auto-instaleaza am mai vazut (nu fara sa dai tu click pe ceva, dar am mai vazut). De asemena, recomand un adblocker pentru browser. Ca sa fii sigura ca nu-ti mai apar reclame aiurea.
Dar inainte de toate, factory reset.
Dupa aceea, putem discuta, intr-un alt topic, fiecare problema in parte. De asemenea, nu uita ca furnizorul de internet este diferit in cazul datelor mobile, sau a unui WIFI hotspot. Deci…nu e chiar asa. Sunt mult mai multe variabile de luat in calcul inainte sa ajungi la concluzia ca furnizorul stie ce se petrece pe telefonul tau. Sunt sanse infinit mai mari sa fi descarcat o aplicatie (pare ca e cazul) decat ca cineva de la Orange sa iti umble tie pe telefon.
la 21-07-2024 12:03 PM
Ca o completare la cele spuse de @arsradu poți folosi un dns privat cu adbloker și de asemenea poți instala un antivirus.
Daca tu crezi acest lucru soluția ar fi schimbarea telefonului.
Însă un dispozitiv poate fi controlat și după factory reset doar daca sa modificat softul (costum rom).
la 23-07-2024 07:06 PM
Bună! Nu am zis ca îmi umbla cei de la Orange , ci am zis ca știu ce se întâmplă. Resetarea din fabrica am încercat o de atâtea ori și nu functioneaza , iar abonarea involuntara e o scuza, spre exemplu ca să ți instalezi un VPN trebuie sa descarci un certificat nu I asa? Întreb și eu ca nu știu, ca nu am făcut asta.
Mulțumesc!
la 23-07-2024 07:09 PM
Nu, nu e nevoie de certificat. Instalezi aplicatia si asta e tot.
Dupa cum spuneam, putem incerca sa vedem de unde ar putea sa fie problemele pe care le intampini, dar as recomanda sa deschidem un topic nou, ca sa nu amestecam cele doua chestii.
la 23-07-2024 09:53 PM
Mulțumesc mult! Dar dacă pana acum nu am găsit soluția aici, prefer sa aștept răspunsul autorizat la sesizarea mea.
O seara plăcută îți doresc!
la 15-07-2024 02:07 PM
Mulțumesc de răspuns. Doar în urma unei analize a situației împreună cu o persoană din Serviciul Clienți sper să afli concret ce a reprezentat acel mesaj. Poți încerca oricare modalitate de contact, dar îți recomand chat-ul Djingo cu mențiunea ”transfer operator”. Numai bine.
Și DA, dar din păcate acel GDPR nu va permite furnizarea detaliilor despre identitatea numerelor apelate.
la 15-07-2024 04:58 PM
Dar de ce sa nu permită identitatea numerelor apelate dacă apare pe desfasuratorul meu în condițiile în care eu nu am sunat pe acel număr si nu l cunosc, eu nu le cer informații despre cine m a sunat- e o diferență. Oricum telefonul meu are un comportament de dispozitiv gestionat de la distanta
Mulțumesc mult!
la 15-07-2024 07:42 PM
Pentru că apelând un număr se presupune că nu apelezi întâmplător, deci cunoști destinatarul. Pe de altă parte poți apela întâmplător, ceea ce nu înseamnă că și cunoști destinatarul apelului, deși apare pe desfășurător ca număr apelat.
Te înțeleg, dar sunt reguli naționale. Nu sunt nici ale Orange și nici aplicabile doar ție. Sunt aplicate tuturor de către toți.
la 16-07-2024 09:51 PM
Mulțumesc, dar nu cred ca poți apela întâmplător de zeci de ori , luni întregi; și dacă tu titularul abonamentului sesizezi...Oameni dragi, apare pe desfasuratorul meu și nu l cunosc, eu sunt convinsa ca se ascunde ceva
la 16-07-2024 08:03 AM
Dacă tu bănuiești că telefonul tău este gestionat de la distanță, poate ai agățat un virus de pe undeva...un mail, i reclama, un mesaj... Așa că îți recomand să-l aduci in setarile din fabrică, poate așa scapi de intruși.
la 16-07-2024 06:04 PM
Mulțumesc! Am făcut asta de multe ori , nu funcționează. Îmi zicea cineva ca și furnizorul de servicii poate sa te restrictioneze/ gestioneze și am verificat lucrul acesta cu o cartela în alta rețea, și da s a confirmat în cazul meu
la 15-07-2024 12:44 PM
vezi dacă poți obține informații de la 031 860 47 58
la 15-07-2024 04:59 PM
Mulțumesc!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor