anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Desfasurator convorbiri mesaj catre 3838

Nico6
Explorator

Bună ziua! Va rog, ma puteți ajuta?

Pe desfășurătorul convorbirilor îmi apare ca am trimis mesaj către un număr scurt , în speță 3838, iar când am cautat numărul pe internet apare intr-o lista in serviciile de marketing Digi. Nu vad legătură, eu sunt titularul abonamentului orange și nu am solicitat nici un serviciu de marketing nimănui. Lucrează Orange împreună cu Digi și aloca servicii fără știrea noastră?

Va mulțumesc!

1 Soluţie acceptată‚

Salut,

Numarul 0374741364 apartine colegilor nostri din departamentul de Reclamatii, care se ocupa de rezolvarea sesizarilor. In ceea ce priveste numarul scurt 3838, acesta apartine operatorului partener SMS Highway, care te poate ajuta cu detalii suplimentare daca apelezi numarul de contact 0742089882; prin Orange se face doar taxarea pentru serviciile oferite de acest operator partener.

Vizualizare soluţie în postul original

48 Răspunsuri 48

Anonim
Neaplicabil

Salut,

Numărul 3838 nu aparține Digi.

Este un serviciu terț SVA (serviciu cu valoare adăugată) la care te-ai abonat involuntar.

https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjikdnB2qiHAxWwVEEAHcznBRQQFnoECA8QAQ&url=ht... 

Ia legătura cu serviciul clienți aferent numărului și cere dezabonare.

Mulțumesc! Eu l am găsit într o alta lista

FLo1
#StarMember

@Nico6: Ca să clarificăm situația, trebuie să analizezi în ce context ai trimis vreun mesaj text (SMS) către numărul 3838. Un indiciu poate fi momentul (data și ora mesajului), acea acțiune fiind de fapt cea care a făcut ca acel număr să apară pe desfășurător. Numărul 3838 este un număr SVA (număr scurt cu valoare adăugată) și poate fi utilizat de mai multe entități pentru colectarea de mesaje de la utilizatori, în general pentru abonare la diverse servicii, dar și pentru confirmarea anumitor acțiuni. De aceea ar fi util să îți amintești ce doreai să faci la acel moment (dată/oră) când a fost trimis SMS-ul. Puțin probabil ca SMS-ul să se fi transmis singur.

În lista mea de mesaje nu exista pentru ca nu am trimis la ora aceea nici un mesaj, exista doar în desfășurătorul Orange. Am făcut o sesizare scrisa către Orange , dar nu mi s a răspuns încă. Similar în trecut îmi apărea frecvent un număr lung pe factura ( ca as fi sunat eu - doar câteva secunde) iar când am contactat telefonic furnizorul de servicii- Orange- m am izbit de refuzul total de am da detalii despre acel număr necunoscut mie.

Mulțumesc,  dar depășește nivelul meu de înțelegere!

Anonim
Neaplicabil

Sincer îl depășește și pe al meu.

Probabil sunt singurul din comunitate care nu înțelege cum te poți abona la aceste servicii fără să trimiți un SMS.

Daca îți oferă Orange răspunsul te rog să ni-l transmiți și noua.

Tocmai am încercat și mi spune robotul ca numărul nu e alocat

Uite!

1000002378.jpg

 Iar despre mesajul care apare in desfasuratorul Orange , nu și în lista mea în mesagerie pt ca nu am trimis , deci nu avea cum , uite!

1000002233.jpg

 Scrie clar ca aparține altei rețele, deci nu Orange...Nu fabulez, crede ma!

Anonim
Neaplicabil

Mă refeream că nu este un serviciu oferit de Digi ca furnizor.

In lista oferita de ( @svetalex ) Telekom apare alt număr

MCostel_0-1721042967270.png

Mă refeream că multe răspunsuri aici in comunitate afirma că o simplă apăsare a unei reclame duce la automat la abonare (ceea ce eu nu cred).

Nu cred în astfel de abonari încât sa ți apară în desfasurator " mesaj în alte retele"

Anonim
Neaplicabil

Tratam efectul dar nu știm cauza.

Nu este un lucru normal.

Orange și restul furnizorilor ar trebui sa ia masuri pentru protejarea clienților de aceste numere SVA.

Bună! Da, am fost contactata și mi s a dat numărul lung pe care încercasem eu, sunt încă în așteptare pt ca mi s a spus ca va transmite către un alt departament. Între timp tocmai găsii un link aici... dacă ne luam și după prefix...cam iese...dar nu vad legătură cu desfasuratorul de la Orange...Oricum, mulțumesc tuturor celor care încercați sa ma ajutați!

1000002611.jpg

Anonim
Neaplicabil

Nu are relevanță al cărui furnizor apartine acel număr, important este cine îl folosește (firma etc).

Mulțumim pentru informații!

Știu, dar eu nu am trimis SMS , iar afaceri nu am( ca nu e de la coduri prin SMS de conectare la conturi)

Anonim
Neaplicabil

Știu, de aceea eram curios de răspunsul primit.

Acel site (portabilitate.ro) nu face altceva decat sa-ti spuna in ce retea este un anumit numar. In cazul asta, e un numar de Digi in reteaua Digi. Nimic deosebit pana aici. 🙂 Nu are legatura cu subscrierea ta. Eu pot sa am o firma care ofera servicii de genul asta, cu suprataxa, pentru toti clientii. In cazul Orange, te va taxa Orange, in cazul Digi te va taxa Digi, si tot asa. Iar desubscrierea, se face apeland acel numar pe care l-ai cautat mai sus.

Deci, ce vreau sa spun e ca, faptul ca acel numar este de Digi (dupa prefix), si nu este portat, nu este un detaliu important, sau relevant pentru cazul asta. Nu inseamna decat ca acea firma care ofera serviciile alea, are ca linie de suport, un numar de Digi.

Client Orange