anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Deces Abonat

Rosie
Junior entuziast

Bună seara Comunitate,

Mama a decedat la începutul lunii Ianuarie 2025.

Abonamentul Orange la adresa unde locuia include voce fixa si internet prin fibra - fibra i s-a impus vara trecuta când liniile de cupru au fost desfiintate in zona si pachetele de voce fixa si dobândit obligatoriu si internet.

Precizez la instalarea fibrei nu a semnat nici un contract nou, deși a intrebat la Serviciul Clienti (răspunsul a fost totul e online si ca nu e nevoie de semnatura), deci nu stiu pe ce durata este valabil acest contract.

Pe data de 2 Martie 2025 am trimis pe email o cerere de reziliere a contractului incepand cu data de 1 Aprilie 2025, însoțită de copii dupa certificatul de deces si actul meu de identitate.

N-am primit nici o confirmare ca emailul a fost primit, asa ca tot pe 2 Martie am trimis aceleasi cerere folosind formularul din sectiunea Contact (inclusiv copiile dupa acte).

La a doua cerere am primit confirmare cu nr de înregistrare în câteva minute.

Luni pe 3 Martie am primit in sfarsit confirmarea ca prima cerere a fost primită si înregistrată (cu alt numar).

Deci acum am 2 numere de înregistrare, unul datat 2 Martie si celalalt datat 3 Martie.

In emailul de pe 3 Martie mi s-a comunicat că 'cererea de reziliere la inițiativa abonatului se proceseaza cu un preaviz de 30 zile', deci teoretic încetarea contractului ar fi pe 2 Aprilie.

Am si eu 2 intrebari, avand in vedere ca abonata a decedat de aproape 2 luni:

- este legal sa se impuna o durata de preaviz pentru reziliere?

- este posibil sa mi se impuna taxe de reziliere (care ar fi ilegale conform Legii 193/2000)?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!

1 Soluţie acceptată‚

Buna, Rosie,
In cazul rezilierii din motiv de deces, aceasta se va programa fara preaviz de 30 de zile. Nu se vor aplica penalitati pentru abonamentele care sunt inca in perioada contractuala activa, indiferent de starea balantei contului de facturi, fie ca este achitata sau nu.
Pentru returnarea soldului pozitiv, mostenitorul legal poate suna la 300, unde va primi informatii despre procesul de returnare si documentele necesare. Echipamentele trebuie predate intr-un Shop Orange de catre mostenitor. Este important de mentionat ca nepredarea echipamentelor nu va afecta cererea de reziliere si nu vor fi taxe de despagubire pentru acestea.
Multumim!

Vizualizare soluţie în postul original

35 Răspunsuri 35

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Dacă este vreun aparat de predat ( router, etc), va trebui să îl predea cineva la un Orange Shop, pentru că altfel le vor imputa probabil din acele sume plătite în avans. În rest, nu cred că vor fi probleme!

Rosie
Junior entuziast

Stiu, o sa predau routerul luna aceasta

Buna, Rosie,
In cazul rezilierii din motiv de deces, aceasta se va programa fara preaviz de 30 de zile. Nu se vor aplica penalitati pentru abonamentele care sunt inca in perioada contractuala activa, indiferent de starea balantei contului de facturi, fie ca este achitata sau nu.
Pentru returnarea soldului pozitiv, mostenitorul legal poate suna la 300, unde va primi informatii despre procesul de returnare si documentele necesare. Echipamentele trebuie predate intr-un Shop Orange de catre mostenitor. Este important de mentionat ca nepredarea echipamentelor nu va afecta cererea de reziliere si nu vor fi taxe de despagubire pentru acestea.
Multumim!

Contractul Orange prevede clar ca in caz de deces încetarea contractului se face la data notificării decesului si fara alte formalități (fara preaviz).

Articolul 8 litera d.

Vedeți raspunsurile de mai sus, cu extrase din contractul tip.

Da, așa este, ai dreptate, este fără preaviz. Voi edita eu răspunsul de mai sus.

Rosie
Junior entuziast

Multumesc frumos pentru raspuns