la 11-03-2026 11:34 AM
Salutare! În data de 15 ianuarie 2026 am fost în Orange Shop Mega Mall cu solicitarea de a cesiona abonamentul unui nr. de telefon client business Orange Romania Communications SA către client persoană fizică (administratorul firmei), întrucât firma urma să fie dizolvată. Consultantul mi-a spus că procedurile interne nu permit cesionarea directă a abonamentului, dar că există opțiunea de a porta nr de telefon de la persoana juridică către persoana fizică. Am primit o cartelă SIM pe care urma să fie transferat nr. de telefon în data de 21 ianuarie, iar pe email urma să primesc contractul (nu s-a întâmplat acest lucru). Portarea nu s-a realizat, cererea fiind respinsă (nu știu din ce cauză, dar am aflat aceasta apelând serviciul clienți, nu mi s-a comunicat pe email sau în alt mod).
Între timp, am reușit să portez fără probleme nr de telefon către un competitor Orange.
Pe 25 februarie am primit o înștiințare de plată din partea Veraltis că am facturi neachitate către Orange, aferente unui nr. de telefon pe care nu îl recunosc, evident că nu l-am folosit vreodată și bineînțeles nu este numărul pentru care am solicitat portarea.
Explicația pe care o am pentru această întâmplare este că, probabil, consultantul Orange a bifat FĂRĂ ACORDUL MEU, o opțiune de genul "dacă portarea este respinsă, vreau totuși să devin client Orange", ceea ce nu am solicitat niciodată. Nu m-a întrebat despre asta, căci aș fi zis explicit că nu sunt de acord - intenția mea era să păstrez nr de telefon, nu să-mi prelungesc relația contractuală cu Orange. Mai mult, dacă aș fi primit pe email contractul, posibil să fi sesizat aceasta și să semnalez în timp util eroarea (ca să nu zic înșelăciunea). Dar eu nu am primit niciun document din partea Orange!!
Am încercat să iau legătura cu un operator Orange uman la nr. de telefon 0734.300.300 ca să explic situația și să solicit stingerea debitelor acumulate fără acordul meu și este imposibil. În localitatea de domiciliu nu există nici măcar un magazin partener Orange căruia să mă adresez pentru a soluționa. Am trimis un email către reclamatii@orange.ro, dar înțeleg că termenul de soluționare este de 60 de zile.
Există un angajat Orange care citește această postare și mă poate ajuta să clarific situația (respectiv stingerea creanței fictive și anularea contractului fictiv) cu celeritate?
Vă mulțumesc.
la 11-03-2026 11:43 AM
Salut! Bun venit în Comunitate!
Îmi pare rău pentru situația pe care ne-ai descris-o :((
Ai cumva numărul sesizării să întrebăm și noi colegii care este statusul ei?
la 11-03-2026 01:28 PM
Bună și mulțumesc pentru răspunsul prompt! Deocamdată am primit doar un reply automat, fără nr de înregistrare:
"Salut,
Iti multumim pentru mesajul trimis. Vom analiza solicitarea ta si vom reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil.
Cu prietenie,
Echipa Orange"
la 11-03-2026 02:10 PM
Mulțumesc și eu pentru detalii. Ne poți trimite în mesaj privat numărul de telefon în cauză și/ sau codul de abonat?
la 11-03-2026 04:03 PM
V-am trimis mesaj privat, mulțumesc!
la 11-03-2026 04:53 PM
Îți pot confirma că situația ta este în atenția colegilor noștri spre verificare și analiză și îți recomand să aștepti răspunsul lor legat de soluționare. Sper să se rezolve cât mai repede și te așteptăm să revii cu vești bune în Comunitate.
la 11-03-2026 05:16 PM
Mulțumesc. Voi reveni cu răspunsul final. O zi frumoasă!
la 18-03-2026 10:28 AM
@EI, s-a rezolvat situația?
la 18-03-2026 11:03 AM
Bună! Încă nu m-a contactat nimeni din partea Orange...
la 11-03-2026 08:40 PM
La fel si mie mi-au facut abonament fara voia mea. Niste mizerii. Ăstia trebuiesc reclamati peste tot pentru mizeriile astea.
la 11-03-2026 08:42 PM
La fel am patit si eu. Mi-au facut abonament fara voia mea. Una au spus si alta au facut, iar acum dupa multe sesizari nu reusesc sa reziliez 2 contracte.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor