Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Google aplică pentru o licenţă de colaborare cu Huawei

După declaraţii care sugerau utilizatorilor de dispozitive Huawei fără servicii Google să nu încerce instalarea acestora din surse neoficiale - detalii aici https://comunitate.orange.ro/questions/2242340-google-aplicatiile-functiona-corect-dispozitive-huawei-necertificate - Google a confirmat că a aplicat în sfârşit pentru o licenţă din partea autorităţilor americane, care să le permită să continue colaborarea cu Huawei. Această veste este foarte ciudată, având în vedere că astfel de licenţe au fost disponibile încă din vara anului trecut, iar Google, cel mai important partener american Huawei, abia acum a depus o astfel de cerere.

 

Pentru că a fost inclusă pe Entity List, compania Huawei nu poate acum să mai lucreze cu companii americane „la liber”. Autorităţile americane au creat un sistem de licenţe care sunt verificate şi aprobate manual pentru fiecare companie în parte. Regula pentru aprobare este ca serviciile şi produsele pe care companiile americane le oferă către Huawei să nu pună în pericol securitatea naţională a Statelor Unite ale Americii.

 

Până acum, companii precum Qualcomm şi Microsoft au primit astfel de licenţe, însă nu am auzit nimic despre Google. Se pare însă că motivul pentru care Google nu a primit încă o astfel de licenţă este că nu a cerut una. Acum, faptul că a depus o cerere nu înseamnă că autorităţile americane o vor şi aproba. De asemenea, nu este clar când va primi Google un răspuns din partea Departamentului de Comerţ din SUA.

 

Cel mai probabil, în cazul în care această licenţă va fi aprobată, aceasta va fi acordată cândva după lansarea noilor telefoane Huawei P40 şi P40 Pro. Chiar şi în eventualitatea în care telefoanele ar fi lansate după o astfel de decizie, probabil că nu ar fi destul timp la dispoziţie pentru a pre-instala serviciile Google pe acestea.

 

De altfel, nu este tocmai clar dacă Huawei încă doreşte să depindă de Google la nivel software. Reprezentanţii companiei au declarat în trecut că nu mai vor să se întoarcă la Google, pentru că accesul la serviciile şi aplicaţiile companiei ar putea dispărea în orice moment din diverse motive care ţin sau nu de Google sau Huawei.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/business/google-aplica-pentru-o-licenta-de-colaborare-cu-huawei-la-mai-bine-de-jumatate-de-an-de-la-pornirea-acestui-program-18898313/

 

Se pare ca Google a pus mai presus interesul propriu decat interesele lui Trump.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Google isi vede interesul, a inteles ca pierde mai mult daca Huawei nu va mai avea nevoie de ei... si Huawei, probabil va face la fel, si-si va vdea de treaba :)

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Sa pierzi licența și bani pe o companie a cărei vinde dispozitive mobile multe, nu este de colea. 40$xcateva sute de mii de telefoane, înseamnă pierderi mari pentru google.

E bine că există portițe! Încet, încet, lucrurile se așează și reintră în normal.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Google si Huawei nu au de ce sa se impace, din simplul fapt ca nu au fost certati nici macar 1 secunda. Toata aceasta despartire a fost provocata de Samsung si Apple cu ajutorul lui Trump.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!