anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Separare retea din 5 în 2.4

Andreiarina
Junior

Bună ziua . Am achiziționat un router Huawei model B530-336, și am nevoie să schimb rețeaua din 5 în 2.4, pentru un robot Rowenta, pentru ca nu mă lasă să îl conectez la telefon.. 

6 Răspunsuri 6

Vio73
#StarMember

Salutare!

Pentru a selecta rețeaua de 2,4 GHz pe un router mobil Huawei B 530, trebuie să intri în interfața routerului  de pe un calculator ( de preferintă), la  192.168.1.1 Apoi, intri la setările Wi-Fi pentru a vedea dacă rețelele de 2,4 GHz și 5 GHz sunt separate sau combinate, și, dacă este cazul, pentru a le denumi diferit și a dezactiva funcția de "smart connection" (dacă există) pentru a le separa. 

Și apoi te conectezi la cea dorită. 

Eu am avut un B 535, dar am și acum un B 525 și tot cam așa ar trebui să fie.

Baftă!

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Pe lângă recomandarea lui Vio, poți instala AiLife a celor de la Huawei. Ai opțiuni similare direct din telefon.

Din păcate, aplicația nu ma lasă să fac screenshot din selecția dintre 2.4Ghz și 5Ghz, dar așa arată selecția pentru accesarea diverselor produse:

Screenshot_20251115_122653.jpg

Andreiarina
Junior

IMG_8702.png

IMG_8693.jpeg

 cum separ cele 2 benzi?? 

Salutare! 

Acum ți-am văzut topicul. Din ce vad pe etichetă, cele doua frecvențe sunt deja separate? Adică apare una cu Wifi 5 la final? 

Dacă apare doar fără, conectează-te la 192.168.8.1 (adresa ip a routerul) și introdus parola (rugăminte, să o și schimbi).

De acolo urmează pașii recomandări pe topicul celălalt. 

https://comunitate.orange.ro/t5/echipamente-si-setari/cum-schimb-conexiunea-din-5hgz-in-2-4/m-p/2028...

Salutare, 

pentru a separa cele două benzi Wi-Fi (2.4 GHz și 5 GHz), trebuie să intri în setările routerului și să le configurezi cu nume (SSID) diferite. Pașii pot varia puțin în funcție de modelul routerului.

Dacă routerul tău are opțiunea Smart Connect, (band steering) aceasta unește automat cele două benzi sub un singur nume.Trebuie să o dezactivezi, altfel nu vei putea separa benzile. 

Salutare!

Ai un video mai jos ce explică modul de separare a benzilor.