anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google: „Aplicaţiile noastre nu vor funcţiona corect pe dispozitive Huawei necertificate”

FaraUnID
Campion certificat

Au trecut nouă luni de când Huawei a fost inclus pe Entity List, documentul care o impiedică să colaboreze cu companiile din SUA. Între timp, câţiva parteneri precum Microsoft şi Qualcomm au reuşit să îşi dobândească licenţe prin care pot să continue relaţiile cu Huawei, în timp ce Google, probabil cel mai important partener american al producătorului chinez nu a reuşit. Acum însă, Google rupe tăcerea şi avertizează utilizatorii împotriva instalării aplicaţiilor şi serviciilor sale pe telefoane care nu au fost aprobate oficial, făcând referire directă la modelele Huawei.

 

 

Pe forumul de suport Android, Tristan Ostrovski, Legal Director pentru Android şi Google Play, a publicat un articol lung şi detaliat în care explică de ce nu este o idee bună să instalezi software-ul Google din surse greu de verificat pe dispozitive care nu au fost aprobate în acest sens. Acesta spune că aplicaţiile şi serviciile nu vor funcţiona într-un mod pe care să te poţi baza şi că aplicaţiile nu sunt disponbile într-o manieră oficială pentru instalare pe dispozitivele Huawei lansate după data de 16 mai 2019.

 

 

„Pentru a proteja intimitatea, securitatea datelor, dar şi întreaga experienţă de utilizare a utilizatorului, Google Play Store, Google Play Protect şi aplicaţiile Google de bază (care includ Gmail, YouTube, Maps şi altele) sunt disponibile doar pe dispozitive certificate Play Protect.

 

 

Dispozitivele cu certificare Play Protect trec prin teste de securitate riguroase şi teste de compatibilitate, realizate de Google, pentru a asigura că datele utilizatorilor şi informaţiile din aplicaţii sunt ţinute în siguranţă. De asemenea, acestea vin din fabrici care sunt echipate cu software-ul Google Play Protect, care asigură protecţie împotriva compromiterii securităţii.

 

 

Aceasta a fost abordarea noastră atunci când vine vorba despre securitate şi intimitate a datelor şi este aplicată consistent în toată industria şi pentru toţi producătorii

 

 

Din cauza restricţiilor guvernului, noile dispozitive Huawei lansate pe piaţă după data de 16 mai 2019 nu au putut să treacă prin procesul de securitate şi nici nu au software-ul Play Protect pre-instalat. Astfel, ele sunt considerate „necertificate” şi nu vor putea să utilizeze aplicaţiile şi serviciile Google.

 

 

De asemenea, aplicaţiile Google instalate pe acestea nu vor funcţiona corect, pentru că nu permitem acestor servicii să funcţioneze pe dispozitive necertificate, unde securitatea ar putea fi compromisă. Instalarea aplicaţiilor vine şi cu riscul de a instala aplicaţii care au fost alterate în moduri care pot compromite securitatea utilizatorului.”

 

 

Se pare că atât Huawei, cât şi Google încearcă să convingă utilizatorii să nu instaleze aplicaţiile Google în mod neoficial. Huawei are de câştigat faptul că poate să pună bazele unui nou ecosistem software în jurul Huawei Mobile Services, în timp ce Google încearcă să îşi protejeze utilizatorii de eventualele probleme care pot apărea din cauza unor instalări neadecvate.

 

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/google-rupe-tacerea-aplicatiile-noastre-nu-vor-functiona-corect-pe-dispozitive-huawei-necertificate-18881157/

 

Sursa 2 - https://support.google.com/android/thread/29434011?hl=en

 

 

Daca va intrebati de ce a iesit Google cu o asemenea declaratie, raspunsul este cat se poate de simplu: Au fost identificate metode prin care terminalele Huawei motorizate de Android dar fara acces la Google Services sa poata beneficia de toata gama de produse si servicii Google ca orice alt dispozitiv de pe piata care ruleaza Android si care nu este in conflict cu Trump.

 

14 Răspunsuri 14

Ascary
Campion certificat
Huawei se laudă deja că sistemul său va fi mult mai rapid și mai bun ca Android, iar alianța dintre compania chineză și alți mari producători de telefoane din Asia, care ar adopta noul sistem pe telefoanele lor, ar fi o lovitură sub centură pentru Google. Gigantul american ar pierde astfel parteneri care până acum cumpărau Android, prin urmare, din nou, ar pierde foarte mulți bani.Cam asta ar fi cauza reală ale declarațiilor Google.

Jay
Campion certificat
Adică scopul scuza mijloacele sau orice e permis in vreme de razboi.. Si, chiar dacă la figurat si indirect, google este în razboi cu huawei.. Deci, încearcă să câștige, indiferent de mijloace..

Ascary
Campion certificat
Exact Jay, Google cu al său Android este practic singurul sistem de operare disponibil în prezent pentru dispozitive mobile în afară de iOS de la Apple, s-a trezit brusc amenințat de perspectiva unui nou concurent pe această zonă.

RecenziiPeBune
Explorator entuziast
iOS si Android au avut nevoie de ani de dezvoltare si zeci de miliarde de dolari pentru a ajunge unde sunt. Nici cei mai optimisti nu s-ar gandi ca Huawei va reusi asta in 2-3 ani. Personal, ma incanta ideea unui al treilea sistem de operare major pe piata, competitia a fost mereu benefica pentru noi, utilizatorii. Apropo, Huawei intr-un comunicat oficial a declarat ca nu sustine instalarea Gapps, dar in magazinele Huawei angajatii le instaleaza ei pentru clienti..

Vio73
#StarMember
Sunt curios ce va ieși, dar din contradicție a ieșit progresul. Așa că un al treilea competitor, nu poate fi decât ceva bun.

Anonim
Neaplicabil
Ce nu înțeleg eu este: De ce SUA nu a interzis toate companiile chineze ci doar Huawei? Fără nicio dovadă! Mie chiar îmi plac produsele Huawei. Și am să mă încăpățânez să nu cumpăr Samsung. :))

Ascary
Campion certificat
Ai raspuns singur, cocolosh, tuturor le place Huawei, iar asta e un pericol pentru companiile rivale americane.

Anonim
Neaplicabil
Da, @Ascary, Huawei sunt o amenințare economică. Și așa știu americanii să "rezolve problema"! :))

FaraUnID
Campion certificat
@cocolosh De ce Huawei are restrictionat accesul la serviciile Google, dar Trump nu vede o problema in faptul la laptop-urile Huawei utilizeaza serviciile Microsoft? Pentru ca Apple si-a vazut suprematia ameninata si s-a dus fuguta la fratele mai mare Trump sa-i spuna ca a venit un nene din China si l-a plesnit peste fata chiar la el acasa.

Anonim
Neaplicabil
@FaraUnId, "distracția" continuă! :))) Și mă întreb: dacă celor de la Huawei "le iese"?

FaraUnID
Campion certificat
Huawei are 2 optiuni: - fie reusesc sa cada la pace cu americanii si sa reia colaborarea cu Google; - fie esueaza lamentabil si se reintorc pe piata din China unde sunt nr 1 si unde oricum serviciile Google sunt banate de autoritatile locale si trebuie gasite mijloace ocolitoare prin care sa le accesezi; Prima varianta este cea mai plauzibila si datorita faptului ca Google a depus o solicitare de licenta in vederea reluarii colaborarii cu Huawei. Partea cu utilizarea propriului sistem de operare - acel Harmony OS sau ceva de genul - pe terminalele Huawei este putin probabila, prin prisma faptului ca acest sistem de operare este la momentul actual "din topor" si va avea nevoie de cativa ani buni sa ajunga la maturitate. In ultima instanta si daca nu ajung la un numitor comun cu americanii, Huawei se poate alia cu dusmanul americanilor, adica Rusia, si poate utiliza sistemul propus de acestia Aurora OS. Aceasta din urma alternativa a fost sugerata de cateva ori in cercuri restranse si tind sa cred ca Trump, oricat de plecat ar fi, nu ar accepta asa ceva.

Anonim
Neaplicabil
Google va pierde o căruță de bani dacă nu vor mai colabora cu Huawei. Dar și chinezii sunt orgolioși și caută soluții proprii.

Ascary
Campion certificat
Sa-i lasam sa caute,astfel cine stie ce tehnologii mai descoperă aceștia si astfel beneficiem si noi. Oricum in multe privinte chinezii au cam luat "fața" brandurilor celebre si asta doar în câțiva ani dar ia sa ne gandim unde vor fi peste 10. Cam pierde teren concurenta in fața lui Huawei iar asta-i doare pe competitori,de aici si bețele puse in roți chinezilor 🙂

Vio73
#StarMember
Nu cred că va dura prea mult și sigur se vor găsi soluții!