anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google Chrome extinde suportul AR cu opţiuni pentru NFC

FaraUnID
Campion certificat

Google continuă să îmbunătăţească suportul AR din browserul Chrome, adăugând noi elemente API care asistă susţinerea prezentărilor bazate pe Realitate Augmentată.

Spre exemplu, un nou API numit Web NFC permite citirea şi programarea cu telefonul mobil a tag-urilor NFC, determinând ce informaţii suplimentare să fie afişate în modul AR la apropierea de obiectul identificat cu tag-ul respectiv.

De asemenea, Chrome 81 actualizează şi API-ul WebXR Device adăugând suport pentru realitate augmentată. Un alt element de noutate este WebXR Hit Test, un API care permite dezvoltatorilor să creeze experienţe imersive pentru utilizatori, plasând obiecte virtuale în lumea reală cu ajutorul camerei telefonului.

Pe lista îmbunătăţirilor din versiunea Chrome 81 mai intră şi suport pentru urmărirea poziţiei în sesiunile de redare media, permiţând afişarea butoanelor media şi bara de derulare direct în interfaţa browserului web.

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/software/google-chrome-extinde-suportul-ar-cu-optiuni-pentru-citirea-si-programarea-tag-urilor-nfc-18854939/

Sursa 2 - https://blog.chromium.org/2020/02/chrome-81-near-field-communications.html

Pentru cine nu este foarte ancorat in tehnologie:

1. Realitatea virtuală te ”transportă” pe tine, utilizator, într-o lume virtuală, în timp ce realitatea augmentată doar ”suprapune” elemente virtuale în lumea ta reală.

2. Realitatea augmentată permite utilizatorului să vadă exact mediul în care se află, pe care sunt proiectate anumite elemente digitale, fără să fie nevoie de un dispozitiv special, ci doar prin intermediul camerei foto a smartphone-ului sau tabletei.

Un exemplu de realitate augumentata poate fi vizualizat in clipul de mai jos

https://www.youtube.com/watch?v=cdv0b0nBqPk

3 Răspunsuri 3

teacher_
#StarMember
Foarte buna ideea celor de la Google. Mi se pare super ca vor exista optiuni NFC

TheSpecialist
Maestru
Nu pot decât sa îmi imaginez aplicabilitatea acestor lucruri. Gândiți-vă cum ar fi sa vizitezi o cetate medievala și sa o vezi prin telefon animata și vie asa cum era ea acum câteva sute de ani? Sau sa vedeți o proiecție peste niște fosile de dinozauri?! Și exemplele pot continua

Jay
Campion certificat
Scarry si interesant, in acelasi timp.. si tehnologia, dar si imaginile..