anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

YOXO in roaming pe termen lung

Laurul23
Junior
Salut.
Am un abonament YOXO si urmeaza sa ma mut o vreme din tara (mai mult de 3 luni). Nu imi este clar ce se va intampla cu abonamentul meu dupa cele 3 luni dupa care nu voi mai avea consum de resurse in RO (inteleg ca trebuie ca dupa 3 luni de consumat resurse in afara trebuie sa consum 3 luni in tara).
Daca plec 3+ luni (in SEE), ce se va intampla cu abonamentul meu incepand cu a patra luna? Il voi mai putea folosi? Voi fi taxat diferit pe apel/SMS/MB? Cel mai important, voi putea plati in continuare abonamentul pt a-mi pastra numarul de telefon de RO?
La Orange Shop nu am primit prea multe raspunsuri pt ca, avand YOXO, doamna din store nu avea acces la datele mele sau la termenii contractuali.
Multumesc
1 Soluţie acceptată‚

delfinas
#StarMember
Bun venit in Comunitate, Laurul23!!! O soluție ar fi ca, după maximum 3 luni, să treci pe Prepay și sa încarci cu credit, din care vei consuma la prețul standard din roaming, doar ca să-ți păstrezi numărul Orange, altfel costul va fi prea mare. Dacă vei sta mai mult în străinătate, mai bine îți iei o cartelă de acolo, pt a avea costuri mai mici.

Vizualizare soluţie în postul original

9 Răspunsuri 9

delfinas
#StarMember
Bun venit in Comunitate, Laurul23!!! O soluție ar fi ca, după maximum 3 luni, să treci pe Prepay și sa încarci cu credit, din care vei consuma la prețul standard din roaming, doar ca să-ți păstrezi numărul Orange, altfel costul va fi prea mare. Dacă vei sta mai mult în străinătate, mai bine îți iei o cartelă de acolo, pt a avea costuri mai mici.

Laurul23
Junior
Salut delfinas, Mulțumesc pentru raspuns. Voi avea desigur un abonament local, insa imi doresc in primul rand sa imi pastrez numarul de telefon din RO. Inteleg de la tine ca daca il portez pe pre-pay si incarc credit astfel incat sa nu imi expire SIM-ul este suficient?

delfinas
#StarMember
Da, doar că trebuie să ai grijă sa încarci credit in asa fel încât să nu pierzi numărul, adică să ai o perioadă de grație suficientă. Dacă vrei să îl și folosești, trebuie reîncarcat lunar. Detalii despre utilizarea roamingului pe Prepay: https://www.orange.ro/roaming/prepay/

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Salut Laur, Perioada de gratie la prepaid (si da, si eu sunt de parere ca ar fi mai util, daca nu vrei sa pierzi numarul, si nici sa platesti aiurea abonamentul, sa-l treci pe prepaid) este de 360 de zile, conform site-ului Orange: https://www.orange.ro/help/ce-nseamn-perioad-de-activitate-i-perioad-de-graie-47 Deci, in principiu, daca tu iti treci abonamentul pe prepaid, si nu mai faci nicio incarcare, intrucat iti iei oricum o cartela de acolo, si n-are rost s-o mai incarci si pe asta, ar trebui sa ai 360 de zile in care numarul e activ, doar ca vei putea doar sa primesti apeluri. Cred ca 1 an e mai mult decat suficient pentru ce ai tu nevoie.
Client Orange

delfinas
#StarMember
Când primești apeluri, fiind în roaming, nu trebuie sa ai creditul activ, că să-ți ia bănuți din credit?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
@delfinas, cred ca ai dreptate. Mi-a scapat acest aspect. :D Da, daca vrei sa si primesti apeluri pe numarul respectiv, in roaming, cel mai probabil o sa ai nevoie de credit. Si mai e o chestie. Daca nu ma insel....si pentru a efectua si pentru a primi apeluri, oricum ai nevoie de o optiune cu roaming (minim 10 Euro parca?). Deci...intai de toate, iti trebuie serviciul activ. Daca in lipsa incarcarilor, serviciul se dezactiveaza, atunci n-ai decat o singura solutie: cartela/abonament de la un operator local. Ceea ce as fi eu curios este daca primirea de apeluri, chiar si pe credit, in roaming, poate cauza probleme legate de politica utilizarii rezonabile... Pentru ca ma uitam aici: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828 Si la capitolul "Care sunt indicatorii obiectivi pe care ii urmareste Orange Romania", avem si asta: "indicatori obiectivi privind inactivitatea unei Cartele SIM pe teritoriul național, asociată unei utilizări preponderente sau chiar exclusive în roaming" Sunt curios daca primirea de apeluri, intra tot la "utilizarea serviciilor", sau doar consumul efectiv de resurse in roaming. Cred ca cel mai bine, in momentul in care ti-ai facut rost de un numar de acolo, scoti frumos cartela din telefon si o lasi deoparte pana cand esti pregatit sa te intorci. Oricum, daca telefonul e single-SIM, nici nu prea ai alta varianta, decat daca ai doua telefoane diferite. Eventual, folosesti roaming-ul cat se poate, dupa care anunti lumea ca ai un alt numar de telefon pe perioada sederii acolo, si ca n-o sa-l mai folosesti pe cel "vechi". In felul asta, nu mai platesti pentru apelurile primite, dar cei care vor vrea sa te sune, vor trebui sa aiba apelurile internationale activate, si minute/credit suficient pentru efectuarea apelului. Din fericire, exista WiFi. Asa ca, pentru folosirea zilnica, servicii precum Whatsapp/Skype/Google Meet etc, probabil ca vor fi varianta cea mai buna si cea mai ieftina de comunicare cu cei de acasa.
Client Orange

delfinas
#StarMember
Da, asta e și ideea, sa țină numărul măcar in perioada de grație, ca să nu-l piardă.

Laurul23
Junior
Salut tuturor, Multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar, gasesc WiFi peste tot aici si am deja un numar local cu un plan de date. Am insa numarul de telefon asociat la multe conturi online (ca masura de securitate), plus ca este acelasi numar pe care il am dintotdeauna si nu imi doresc sa il pierd. Voi ramane pe YOXO cele 3 luni pe care le am la dispozitie, apoi voi explora posibilitatea de a muta numarul pe cartela si de a vedea care este minimul de plata pentru a pastra numarul activ si utilizabil. Numai bine tuturor 🙂

delfinas
#StarMember
Cu drag!!! Ne bucurăm că ți-am putut fi de folos, de aceea există această Comunitate. Te mai așteptăm aici!!!