@delfinas, cred ca ai dreptate. Mi-a scapat acest aspect. :D
Da, daca vrei sa si primesti apeluri pe numarul respectiv, in roaming, cel mai probabil o sa ai nevoie de credit.
Si mai e o chestie. Daca nu ma insel....si pentru a efectua si pentru a primi apeluri, oricum ai nevoie de o optiune cu roaming (minim 10 Euro parca?). Deci...intai de toate, iti trebuie serviciul activ. Daca in lipsa incarcarilor, serviciul se dezactiveaza, atunci n-ai decat o singura solutie: cartela/abonament de la un operator local.
Ceea ce as fi eu curios este daca primirea de apeluri, chiar si pe credit, in roaming, poate cauza probleme legate de politica utilizarii rezonabile...
Pentru ca ma uitam aici: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828
Si la capitolul "Care sunt indicatorii obiectivi pe care ii urmareste Orange Romania", avem si asta:
"indicatori obiectivi privind inactivitatea unei Cartele SIM pe teritoriul național, asociată unei utilizări preponderente sau chiar exclusive în roaming"
Sunt curios daca primirea de apeluri, intra tot la "utilizarea serviciilor", sau doar consumul efectiv de resurse in roaming.
Cred ca cel mai bine, in momentul in care ti-ai facut rost de un numar de acolo, scoti frumos cartela din telefon si o lasi deoparte pana cand esti pregatit sa te intorci. Oricum, daca telefonul e single-SIM, nici nu prea ai alta varianta, decat daca ai doua telefoane diferite.
Eventual, folosesti roaming-ul cat se poate, dupa care anunti lumea ca ai un alt numar de telefon pe perioada sederii acolo, si ca n-o sa-l mai folosesti pe cel "vechi". In felul asta, nu mai platesti pentru apelurile primite, dar cei care vor vrea sa te sune, vor trebui sa aiba apelurile internationale activate, si minute/credit suficient pentru efectuarea apelului.
Din fericire, exista WiFi. Asa ca, pentru folosirea zilnica, servicii precum Whatsapp/Skype/Google Meet etc, probabil ca vor fi varianta cea mai buna si cea mai ieftina de comunicare cu cei de acasa.
Client Orange