anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Yoxo vs Vodafone Flex

FaraUnID
Campion certificat

Atat Vodafone Flex cat si Orange Yoxo se vor a fi “noi concepte” de abonamente 100% digitale, flexibile, cu resurse de voce si SMS nelimitate la nivel national, un pachet de date si perioada minima contractuala de 30 zile.

 

Aceste 2 tipuri de abonament ofera utilizatorului posibilitatea personalizarii pachetului de resurse in functie de nevoile sale reale de comunicare, adaugand pachete suplimentare de voce si date in functie de preferinte, direct din aplicatie.

 

Cam ceea ce este Revolut in zona serviciilor financiare digitale se vor a fi Orange Yoxo, respectiv Vodafone Flex. Produse asupra carora tu detii control si pe care sa pe personalizezi dupa nevoile tale, fara a fi nevoie de vizita in magazin sau apeluri la serviciul clienti.

 

In teorie ambele se pot activa online din aplicatiile My Vodafone in cazul Flex si aplicatia dedicata Yoxo in cazul Orange, fara a fi necesara prezenta fizica in magazin si fara a fi nevoie de semnarea unui contract.

Am spus in teorie pentru ca lucrurile nu stau tocmai asa si au fost semnalate probleme din partea utilizatorilor care doreau activarea unui astfel de abonament.

 

Atat in cazul Vodafone Flex cat si in cazul Orange Yoxo este necesara inrolarea in aplicatie a unui card bancar prin intermediul caruia se va efectua plata abonamentului.

 

1. DESPRE ORANGE YOXO

 

A fost lansat pe piata undeva pe la inceputul toamnei 2020 fara a oferi prea multe informatii despre ce si cum, lasand sa planeze un nor de incertitudini aspura lui.

 

Pagina oficiala https://www.yoxo.ro/

 

Pentru a avea acest tip de abonament trebuie sa detineti deja un numar in reteaua Orange (abonament clasic iesit din perioada minima contractuala sau cartela prepay) sau sa comandati un SIM nou din aplicatie, in momentul in care se deschide contul.

In cazul in care aveti deja un abonament sau cartela prepay si vreti sa migrati catre acest Yoxo, TOATE BENEFICIILE EXISTENTE PE CONT SE VOR STERGE. Mai exact, se pierd punctele OTY, creditul acumulat prin Phone Credit, vechimea in retea, orice alt bonus existent pe cont.

 

1.1 Pachetul de baza Yoxo costa in momentul de fata 19 lei lunar (pret redus de la 25 lei lunar) si include urmatoarele resurse:

  • Nelimitat Minute si SMS national;
  • 20 GB de internet national;

1.2 Pachetul intermediar Yoxo ofera in schimbul sumei de 29 lei lunar (pret redus de la 35 lei lunar) acces la urmatoarele resurse:

  • Nelimitat Minute si SMS national;
  • 60 GB de internet national;

1.3 Pachetul de top Yoxo cu resurse in roaming, pentru 39 lei lunar (pret redus de la 45 lei lunar) aveti acces la:

  • Nelimitat Minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE;
  • 100 GB de date nationale
  • din care 4,52 GB se pot utiliza in roaming SEE;

1.4 Pe langa pachetele standard se pot activa urmatoarele optiuni extra:

  • 20 GB de internet pentru 5 lei;
  • 5 euro credit pentru numerele cu tarif special (parcari, trecere pod, jocuri, concursuri);
  • 100 minute internationale catre destinatii din SEE pentru 5 lei;
  • Optiunea Roaming Worlwide (100 de minute sau SMS-uri și 1 GB pentru călătoriile tale în afara spațiului Uniunii Europene (zona SEE) în Argentina, Armenia, Australia, Belarus, Camerun, Canada, Republica Democrata Congo, Guinea, Israel, Coasta de Fildes, Kuwait, Madagascar, Mali, Mexic, Modova, Monaco, Muntenegru, Niger, Puerto Rico, Federatia Rusa, Arabia Saudita, Senegal, Serbia, Elvetia, Thailanda, Turcia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite) pentru 125 lei;

 

In cazul Yoxo perioada de gratie este de 48 de ore, iar singura bonificatie existenta este data de faptul ca se primesc bani inapoi pentru internetul neconsumat. Mai exact 0,25 lei (adica 25 bani) pentru fiecare 1GB de date ramas intreg si neconsumat la finalul perioadei de facturare. Banii sunt folositi pentru a scadea valarea facturii urmatoare sau sunt returnati pe card daca se inchide abonamentul.

 

Serviciul de asistenta Yoxo este exclusiv online, apelul la Serviciul Clienti 300 fiind taxabil, iar din feedback-ul celor care utilizeaza acest produs reiese faptul ca zona de suport a Yoxo cam lasa de dorit.

 

De asemena ceea ce la un prepay Orange sau in cazul abonamentelor clasice este oferit in mod gratuit, in cazul acestui Yoxo fie lipseste cu desavarsire, fie este oferit contra cost.

 

In cazul Orange Yoxo foarte multi utilizatori se plang de faptul ca s-au trezit cu abonamentul suspendat pentru neplata desi aveau bani in cont, iar contul fusese debitat.

 

2. DESPRE VODAFONE FLEX

 

Vodafone Flex este raspunsul replicata data de Vodafone pentru Orange Yoxo, fiind un serviciu lansat relativ recent.

 

Pagina oficiala https://www.vodafone.ro/flex/

 

Spre deosebire de Yoxo, acest Vodafone Flex permite portarea numarului de telefon direct din aplicatie. Adica nu esti conditionat de existenta unui numar de telefon aflat deja in reteaua lor. UN MARE PLUS FATA DE YOXO.

 

2.1 Cel mai ieftin pachet Vodafone Flex costa 7 euro lunar (cca 34 lei la un curs de 4,9 lei / euro) si ofera acces la urmatoarele resurse:

  • 30 GB de internet national 5G;
  • Nelimitat Minute + SMS natinal;
  • 100 minute internationale;

2.2 Pachetul intermediar Vodafone Flex costa 9 euro lunar (cca 44 lei) si ofera acces la urmatoarele resurse:

  • 100 GB de internet national 5G;
  • Nelimitat Minute + SMS national;
  • 400 minute internationale;

2.3 Pachetul de top Vodafone Flex cost 12 eurp lunar (cca 58 lei) si ofera acces la urmatoarele resurse:

  • NELIMITAT INTERNET NATIONAL 5G;
  • Nelimitat Minute + SMS national;
  • 1000 minute internationale;
  • 5,76 GB de internet in roaming SEE;

 

Acuma… treba cu acoperirea 5G este asa cum o stim cu totii in momentul de fata, si anume mai mult marketing si mai putin lucruri concrete.

 

Ca si optiuni extra disponibile in Vodafone Flex, avem asa:

  • 100 GB internet 5G național din care 2.4 GB internet în roaming SEE pentru 5 euro;
  • 1 GB internet 5G + 100 minute și SMS-uri în Australia, Canada, Elveția, Hong Kong, India, Indonezia, Israel, Japonia, Jersey, Kenya, Kuweit, Malaezia, Macedonia, Republica Moldova, Qatar, Serbia, Singapore, SUA, Thailanda, Turcia și Vietnam pentru 15 euro;
  • 25 minute și SMS-uri internaționale în Arabia Saudită, Australia, Egipt, Elveția, China, India, Iran, Israel, Japonia, Noua Zeelandă, Qatar, Singapore, Thailanda, Turcia pentru 3 euro;
  • 250 minute și SMS-uri internaționaleîn țările din UE + Norvegia pentru 3 euro;

 

Cred ca este destul de evident faptul ca desi Vodafone Flex este ceva mai scump in comparatie cu Yoxo, acest Flex este net superior atat din punct de vedere al resurselor incluse in pachetele de baza cat si al extra-optiunilor disponibile.

Faptul ca Flex ofera posibilitatea potarii numarului din telefon direct din aplicatie + acces 5G + internet mobil nelimitat national sunt principalele atuuri ale Vodafone Flex.

In cazul Vodafone Flex optiunea Roaming WorldWide costa cca 74 de lei, pa cand la Orange Yoxo aceeasi optiune costa 125 lei

Nu stiu exact daca Vodafone Flex intra in programul de loialitate Vodafone Club https://comunitate.orange.ro/questions/2634849-orange-thank-you-vs-vodafone-club care si acesta este peste Orange Thank You unde Yoxo nu intra in acest program de loialitate.

 

Ambele aplicatii sunt disponibile in Google Play, App Store si Huawei AppGallery.

8 Răspunsuri 8

Anonim
Neaplicabil
Intra si Flex in Club, am eu personal. 🙂 Dupa upgrade-ul recent al retelei in orasul meu pot sa zic ca rosiaticii ''rup'' la viteza.

FaraUnID
Campion certificat
Super, deci inca un +1 pentru Flex! @Reteaua #1 Voi ce o sa faceti in continuare, in afara de a investi in reclame idioate Orange Money?

Vio73
#StarMember
Fiecare are posibilitatea să aleagă, ceea ce nu poate fi decât un mare plus pentru el. Eu la Vodafone, în casa de la țară, nu sar de 2 Mbps viteză pe 4g, în condițiile în care la Orange am de vreo 10 ori mai.mult. Restul e destul de atractiv, dar asta este!

Neaplicabil
Lăsați prostiile și treceți la lucruri mai serioase: m-a mâncat în dos să testez Flex că tot au 30 de zile de mocangeală... acum nu mai pot să-l dezactivez nici mort. Mă cert cu cei de la suport și nu rezolv nimic... nu se poate dezactiva decât din aplicație iar în aplicație informațiile nu pot fi afișate momentan... eroare celebră.

FaraUnID
Campion certificat
Partea cu "testeaza gratuit" nu este chiar gratuita deoarece iti lasi datele cu caracter personal + card bancar inrolat in aplicatie. Practic testarea gratuita o faci oferindu-ti datele personale.

Neaplicabil
@FaraUnID oricum aveam datele mele de ceva timp, inclusiv datele cardului bancar, dar pe cartelă alegeam eu când să fac reîncărcare... la Flex trece luna se ia banul... așa că am blocat cardul până se rezolvă.

Florin725
Junior
Sunt în favoarea lui YOXO, ma avantajează la acoperire și e exact ce am nevoie. Nu îmi trebuie min internaționale, nici prea mult roaming. Referitor la viteza am avut o mare surpriza plăcută sa crească viteza unde merg la rude. Acasă am 200Mbps down și 40Mbps up, și la tara de la 15down și 5 up, acum e 100down și 30up. Ma avantajează.

Florin725
Junior
O idee de marketing ptr YOXO orange. Fibra e acum în buzunarul tău. O familie are consum mediu de 60GB net. Dacă ai un abonament de fibra cu 60Mbps down și 60up, poate ca e mai avantajos la 30 de lei un YOXO de 60GB.