anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Inregistrare prin modul CI+

curios1111
Junior

Buna ziua

Momentan am IPTV (OROC), cu STB-uri. Acestea permit inregistrarea pe HDD conectat la USB.

De cca 1 an sunt sunat periodic sa trec la tehnologia "noua" cu cablu coaxial (desigur am refuzat si pana e posibil raman pe tehnologia "invechita" IPTV). Am inteles ca "in vara aceasta" se va inchide IPTV si voi fi nevoit sa trec pe cablu coaxial.

Pe https://www.orange.ro/love/echipamente/#cablu este mentionat ca prin STB-ul pe cablu este permisa inregistrarea prin USB, insa la modulul CI+ nu este specificat. Cei care aveti modul CI+ puteti sa ma ajutati cu o verificare, daca permite inregistrarea pe un stick introdus in USB-ul de la TV?

Modulul CI+ are vreun avantaj vs STB? (in afara de faptul ca folosesc telecomanda TV-ului si eliberez un port HDMI - acestea nu sunt importante pentru mine)

Multumesc

12 Răspunsuri 12

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Înregistrarea prin CI+ este dependentă de disponibilitatea funcției pe televizor. De fapt, dacă televizorul permite PVR (Personal Video Recorder/înregistrare externă pe stick sau HDD/SSD extern), atunci nu ai nicio problemă.

Și avantajul CI față de STB este dat de folosirea unei singure telecomenzi și a lipsei unui aparat suplimentar lângă televizor (și ocupare de spațiu). 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Depinde foarte mult de modelul tv-ului. Eu folosesc ci+ pe mai multe modele de tv gen:  Samsung, LG, Sony, TCL, Hisense și nu am avut probleme pe niciunul.

Avantaje sunt mai multe: economie de curent ( față de un stb), folosirea unui singure telecomenzi, mai puțin spațiu, cabluri, etc.

Dacă tv-ul/ urile sunt LCD sau LED, ar trebui să funcționeze ( în principiu).

Oricum, dacă nu funcționează, tehnicianul trebuie să îți pună stb. El are la el și una și alta. Poți specifica de la început și tu că, dacă nu funcționează, să ți se pună stb ( receptor).

Baftă!

Multumesc! Intr-o postare mai veche (https://comunitate.orange.ro/t5/tv/cam-modul-ci-la-abonament-orange-tv-satelit/m-p/88354) era mentionat "Pe CAM 1.3 pentru Orange nu merge PVR" si am vrut sa verific care e situatia actuala.

Din câte îmi amintesc, acel topic era pentru tv satelit, ceea ce nu este cazul la tine. 

teacher_
#StarMember

Salut! Și eu am modul CI+, nu mi-a solicitat nici o înregistrare pe stick, totul a fost super ok de la început, am pus modulul CI+ care a fost activat și atât. Consider și eu că este mult mai bine așa decât cu încă un alt receiver. 

Prin inregistrare nu inteleg un pas suplimentar la activarea modulului CI+. Inregistrarea pe stick sau HDD USB inseamna ca poti urmari ulterior o emisiune salvata pe acel dispozitiv. Acum, prin HDD-ul conectat la receiver pot face acest lucru. Exemplu: in ghid pot seta sa inregistreze o emisiune care va incepe la ora 16, iar pe urma ma uit doar seara la ora 22 sau in alta zi la emisiunea inregistrata.

Vreau sa aflu daca acest lucru este posibil prin modulul CI+, adica daca introduc un stick/HDD in USB-ul televizorului, ghidul imi permite sa inregistrez o emisiune pe acel dispozitiv si sa ma uit mai tarziu la ea?

Nu are legătură înregistrarea modulului CI+ cu înregistrarea emisiunilor pe un HDD. E vorba de recunoașterea de către tv a acelui cam.

Stiu ca nu are, asa cum am scris mai sus.

Revenind la intrebarea initiala: m-ar ajuta daca un utilizator de modul CI+ ar fi amabil sa verifice daca functioneaza sau nu inregistrarea unei emisiuni pe un stick sau HDD.

Ce anume ai vrea sa verifice? Pune un stick în televizor vezi dacă înregistrează. Acel CI+ e doar un decodor de semnal. Nu face altceva. Dacă înregistrezi direct din TV, orice înaintea lui este irelevant ce face. 

Televizoarele permit inregistrarea doar de pe semnalul decodat de tuner-ul intern, nu poti sa inregistrezi de pe portul HDMI. La IPTV nu exista CI+, functioneaza doar prin STB, legat la un port HDMI la TV. Din acest motiv am apelat la ajutorul comunitatii. Scuzati deranjul, ramane sa verific personal dupa ce voi trece pe coaxial

Eu am inregistrarea prin USB-ul televizorului, de asta ziceam sa verifici direct in televizorul tau.

Prin portul HDMI n-am incercat niciodata. Nu stiu sa se poata inregistra prin el, iar prin STB, daca are functia de DVR, da, se poate inregistra (am avut un astfel de STB de la UPC cu HDD de vreo 120GB cred si mai inregistram diverse filme pe care doream sa le vad si nu eram acasa).

merge sa inregistregi programe prin card ci+ dar atentie!!!: televizoarele mai noi an 2024 si 2025 de la lg si samsung au scos aceasta optiune pe tara romania! ca sa ai pvr activ trebuie sa intri in meniul service al televizorului sa o activezi!!! pe televizoarele mai vechi merge fara nicio problema!