anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Review] Samsung Galaxy S24 Onyx Black 256GB

FLo1
#StarMember

FLo1_0-1726426158519.jpeg

De ceva vreme am încercat câteva teste ale unui Samsung Galaxy, model S24 și, ca orice provocare în fața unei noi ”jucării”, experiențele se lasă cu emoții, curiozități, dar și ... pretenții.

Plec de la început cu mențiunea că telefonul vine doar cu cablul USB TypeC (la ambele capete), deci fără încărcător sau căști cu fir. De asemena, sunt un utilizator nu foarte convins de diferențele de procesor existente. De ce? Pentru că deși pe GSMArena, atât S24 cât și S24+ (sau ultra) nu apar cu detalieri (diferențe) între SnapDragon 8Gen3, și Exynos 2400, pe alte forumuri (bloguri) părerile sunt împărțite între cele două modele. Adică plusurile aduse de un model sunt compensate de minusurile pe de altă parte ale modelului celuilalt. Din câte se pare, exceptând USA/Canda/China, restul pământenilor sunt binecuvântați cu utilizarea Exynos2400.

FLo1_1-1726426158525.png

În rest modelul BlackOnyx cu 256GB memorie internă evaluat aici a fost o trecere și o adaptare uimitoare de la un model middle-range (A5x).

Fără a intra în multe detalii (la îndemâna tuturor de altfel), modelul a adus ca noutate (pentru mine) posibilitatea de a testa 5G-ul (ca noutate pe partea de network), dar și o cameră foto triplă de 50MP (wide), 12MP (ultrawide), iar camera frontală 12MP. Cu un zoom optic de la 0,6X – 10X și terminând cu un SpaceZoom de 30X, diferența față de un model anterior care nu știa mai mult de 5X... este enormă.

Memoria de 8GB este suficientă pentru acest model pentru a se ”mișca” suficient de bine cât să nu ...zboare din mână, dar nici să nu fie prea greu de suportat.

Bateria de 4000mAh Li-Ion, cu încărcare rapidă pe wired de 25W are posibilitatea încărcarii la 15W Wireless, inclusiv cu funcție de ”shared charge wireless”, netestată de mine, dar care îmi pare ceva ”new age”.

Ca porturi, are doar portul USB TypeC, atât pentru căști / date / încărcare wired, deci adio port jack pentru căști. De asemenea, o altă schimbare: lipsă slot de memorie, deci adio SD Card.

Constatări mai importante? AI-ul încearcă să acapareze multe dintre funcții, dar pe multe doar dacă i se permite. Altfel nu își face de cap exagerat. Bateria spre 20-30%.... nu îți dă emoții (deocamdată) că te ”lasă baltă” în câteva ore de utilizare. De asemenea, pentru o utilizare cu marii consumatori activi (BT, GPS, WiFi, Date).... nu s-a descărcat chiar repede, deci pot considera că se comportă satisfăcător. La o utilizare fără exagerări, nu are nevoie de încărcare zilnică, ceea ce e de bine.

Ca idee, două teste de viteză pe 5G, poate relevante, poate nu. Unul este național (în zona Cluj Arena), iar unul este în Paris (adică roaming). Ambele sunt făcute indoor, dar în zona unui geam (adică nu între multe betoane).

FLo1_2-1726426158529.jpeg

FLo1_3-1726426158537.jpeg

Pentru alte detalii despre acest model puteți consulta: https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-s24/

Vreți să observați diferențele față de modelul S24+ Ultra? Vedeți mai jos unele referințe și concluziile vor veni singure.

https://zonait.ro/specificatii-galaxy-s24-plus-ultra/

https://comunitate.orange.ro/t5/review-uri/review-samsung-galaxy-s24-ultra/td-p/151178

Pentru alte detalii revin cu detalii în funcție de curiozități. Dacă doriți foto la diverse momente ale zile și/sau zoom de asemenea pot reveni. Ca o concluzie de final: Dacă vrei să utilizezi ca telefon altceva, atunci încearcă GalxyS24. De ce? Nu pictezi cu el (deși poți), nu te joci cu el (deși ai putea), dar dacă vrei un profesionist alături de tine pe care să te bazezi, atunci îți recomand Galaxy S24.

113 Răspunsuri 113

S24 nu are posibilitatatea decât a permisiunii blocării încărcării peste 80% sau să i se permită să fie încărcat până la 100%. dar modalitatea cum este încărcat (mai repede sau mai lent) depinde doar de această variabilă: încărcare pe 15W (rapidă) sau 25W (ultrarapidă). Peste 25W ... comportamentul lui S24 nu diferă la încărcare, ci doar al încărcătorului: nu se încălzește atât de tare.

BTW: La cel pe 15W.... poți face ochiuri :)))))

Cristinel01
Junior entuziast

Cel puțin Samsung lucrează la acest capitol.

Am văzut că S24 ultra suporta 45W

Da, suportă chiar și 65W, dar NU încarcă REAL la acea putere. E ca la priza din casă: degeaba ai o sursă de putere mai mare dacă ai conectat un consumator care nu consumă pe măsura Watt-ilor pe care sursa îi poate asigura.

Cristinel01
Junior entuziast

Întotdeauna va incarca la puterea indicata de producător.

Mă voi informa cu privire la produsele Samsung mai de top și voi reveni cu întrebări mai relevante.

Tocmai că NU 🙂 Ai două echipamente: o sursă A (cu o putere evacută de X watt) și un consumator B (cu o putere absorbită Y Watt). Fără prea multă știință și formule, crezi că acest consumator (B) va absorbi peste puterea fixată de producătorul acestuia, până la limita impusă de sursa (A)? Eu zic că... NU. 🙂

FLo1
#StarMember

Referitor la rețea și utilizarea acesteia, e bine să știți că nu veți avea probleme cu 4G în timpul unui apel, conexiunea a rămas permanent în minim 4G în timpul unui apel. Aceasta spre deosebire de Galaxyul A50 utilizat anterior, la care în timpul unui apel rețeaua "cădea" în 2G indiferent de locație, moment, antenă sau eventuale configurări ale telefonului.

Deci pentru această constatare, din partea mea S24 are un big like. 👍

Și cu apelul Wifi cum e? La mine se întâmplă o chestie ciudată cam din vară (cel puțin atunci am sesizat că se manifestă). Același telefon, la Digi pica VOLTE (rămâne 4G), dar Orange rămâne pe VOLTE. Deși apelul Wifi mai cade la amândouă, VOLTE rămâne stabil doar la Orange (indiferent de serviciu folosit prepaid, pospaid sau Yoxo). 

Am înțeles și este ceva normal. Adică în timpul unui apel pe Orange..... Digi cade (2 SIMuri, dar un singur modem). Și invers: utilizând un apel pe Digi... VoLTE Orange .... cade. Pe VoWiFi nu are ce să cadă, pentru că datele rămân pe WiFi, iar pe SIM serviciile de voce.

Screenshot_20240921_202501_com.android.incallui.jpg

VOLTE rămâne activ în cazul unui apel pe celalalt număr, doar ca în standby pică (sau chiar la momentul apelului).

La semnal este pe numărul inactivat de apelul pe al doilea număr. Apelul e de pe numărul Yoxo. 

La partea de "icon" depinde atât de operator cât și de telefon. De exemplu Orange și Digi au pictogramă diferită de VoLTE. Dar știu că în timpul unui apel pe unul dintre SIMuri apelul cade pe celălalt SIM. Desigur, există opțiunea de utilizare date de pe un SIM când celălalt e blocat. Asta apropos de VoLTE și direcționarea unui apel de pe SIM2 pe SIM1 atunci când SIM1 e ocupat cu un apel în desfășurare. 

Am văzut ca iconița de VOLTE rămâne activă, indiferent de sim-ul cu apelul. Telefonul e un Huawei Nova 8i. 

Eu am avut inclusiv o situație și mai banală: utilizarea datelor mobile de pe un SIM, cu un apel pe celălalt SIM ce la sincron.... primește ton de ocupat. Despre apel nu mai vorbesc, adică având un apel pe un SIM celălalt SIM să fie disponibil.

Astea sunt setările mele. Dacă ma sun de pe un număr pe altul, dă ocupat. Dacă ma suna altcineva, depinde pe care număr ma sună. Pe cartela prepaid nu face redirecționarea (serviciu incompatibil).

Screenshot_20240921_210511.jpg

Sunt setările VoLTE standard, exceptând ultima, care pentru a beneficia de 4G la un apel pe un SIM se comută datele pe celălalt SIM pentru că altfel ar fi datele în 2G.

LE: Da, PPY nu are implicit suport pentru "redirecționare". Doar la abonament. 

@Pololică: Am verificat un VoLTE pe DIGI: Cu „Apel VoLTE 4G” lăsat neactivat, 4G-ul de la Digi .... dispare subit în timpul unui apel. Interesant că pe Orange nu era la fel. Adică să ”dispară” conexiunea de date în cazul în care nu activezi ”Apel 4G”. Dacă apelul 4G este activ, conexiunea de date nu dispare, ba mai mult, rămâne în 4G fără probleme, indiferent de operator. Pe WiFi nu e problemă, întrucât conexiunea de WiFi este permanentă în timpul apelului. Cel puțin ca VoWiFi nu am avut nici altădată probleme.