anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iOS vs Android 2024

alexeugeniu
Explorator

Salutare,

As dori sa abordam subiectul "iOS vs Android 2024" si sa mentionam cu argumente,care sistem de operare este mai bun din punct de vedere calitate/pret al echipamentelor,ce minusuri si plusuri au fiecare sistem.

iOS, sistemul exclusiv pentru dispozitivele Apple și Android, sistemul open-source dezvoltat de Google și utilizat de mai mulți producători de telefoane, oferă experiențe unice și funcționalități avansate.

Eu folosesc telefoane doar cu sistem de operare "Android" deoarece m-am obisnuit cu acest sistem si in plus ca si pret la telefoane este mai "Ok".

Da,stiu ca o sa ziceti multi ca Apple oferă actualizări software pentru iOS pe o perioadă mai lungă decât majoritatea producătorilor de telefoane Android, adesea până la 5-6 ani. Aceasta înseamnă că utilizatorii iOS au acces la cele mai noi funcții și îmbunătățiri de securitate, chiar și pe dispozitive mai vechi.

Si mai jos aveti un review intre doi giganti: iPhone 16 Pro Max(iOS) vs. Samsung Galaxy S24 Ultra(Android)

Astept parerile voastre: iOS / Android?

7 Răspunsuri 7

vladut12am
Cunoscător certificat

Salutare!

Android oferă mai multă libertate și flexibilitate, fiindcă îți poți instala aplicații de la terți, îi poți face root și îți poți instala custom ROM-uri.

Iar acum, din ce în ce mai mulți producători de telefoane Android oferă chiar și 5 ani de suport cu update-uri de securitate, totodată oferindu-se 4 versiuni noi de Android (1 pe an), așa cum este în cazul Xiaomi.

FLo1
#StarMember

Într-un loc unde părerile sunt subiective, preferința este pentru acel care mă ajută mai mult pentru mai puțin. Ai ghicit? Dacă nu, atunci mai menționez că flexibilitatea o prefer mai mult decât rigiditatea, adaptabilitatea unuia o prefer limitărilor anumitor funcții ale celuilalt. Adică mai bine Androidul cu folos, decât să (a)iOS de boss.

Shadow1
Explorator

Prefer android, mai multa libertate și simplitate. De exemplu pe android setezi un ton de apel preferențial mult mai ușor. Pe iPhone dacă vrei sa setezi ca ton de apel o melodie luata de pe net, este ceva bătaie de cap ca să o setezi ca ton de apel, tocmai de aceea 99% din utilizatorii de iPhone au tonul standard de apel pt ca nu știu sa seteze un ton preferențial.

Am folosit iPhone vreo 3 luni și am revenit înapoi pe android din obișnuință.

Numai zic de viteza de încărcare, pe android ai viteze mult mai mari de încărcare a bateriei 

Vio73
#StarMember & November Problem Solver

Salutare!

Eu cred că ține foarte mult și de obișnuită. Dacă eu folosesc de mult timp acest sistem și sunt mulțumit de el, de ce m-aș apuca să îl schimb? Pentru mine, android este preferat pentru că este simplu și îmi oferă libertatea să îmi aleg cam tot ce vreau și cum m-am obișnuit.

Mulțumim pentru topic!

Pololică
#StarMember

Salutare!

Ma astepatm sa se deschida Cutia Pandorei... O sa incerc sa trec in mare o parte din avantajele (si dezavantajele) prin prisma viziunii mele:

  • IOs este un sistem inchis (atat ca sistem de operare, cat si ca produse fizice). Ca idee, mi se pare foarte bine pus la punct (cine are IPhone, IPad, IPod, Watch, Mac, stie cat de buna este comunicarea acestor produse intre ele). In momentul de fata, Huawei mi se pare cel mai apropiat de acest ecosistem (comunicarea foarte buna intre produsele care folosesc Harmony/EMUI), dar si ei au ceva hibe. Ma asteptam ca Microsoft sa-i sufle in ceafa, dar...
  • Android ofera, by default, o mai mare disponibilitate la personalizare si nu necesita in mod express un magazin propriu de aplicatii (similar cu Windows: se pot instala aplicatii din surse terte).
  • Modul de actualizare este destul de diferit: daca la IOs, un telefon poate primi actualizari de securitate si dupa cei 5-6 ani de upgrade (da, cuvantul upgrade este folosit corect), la Android, dupa actualizarile de versiune, nu prea se mai primesc actualizari de securitate
  • Securitatea este tratata destul de diferit: din cate stiu, IOs foloseste instalare de tip "sandbox", adica fiecare aplicatie are "un patratel", iar virusarea s-ar rezuma doar la zona aplicatiei, nu la intreg sistemul (motiv pentru care un antivirus nu prea este util).
  • Integrarea celor doua sisteme cu alte produse este discutabila. Momentan folosesc Android, dar am folosit si IPhone (cu IOs 16 ca ultima iteratie) si o sa dau un exemplu: Whatsapp. Cand conectez telefonul la sistemul audio al masinii (radio Dacia) aplicatia se comporta diferit. Daca ma suna cineva, pe Android (cu sau fara GMS) trebuie sa raspund de pe telefon. Pe IOs pot raspunde direct din satelitul masinii (de unde raspund cand sunt sunat "pe normal" la telefon).
  • Pretul cerut are o gama extrem de mare pentru telefoanele noi (comparativ la lansarea noii versiuni a sistemului de operare). Totusi, de tinut cont ca aplicatiile pot merge pe versiuni mai vechi de IOs sau Android.

@Pololică chiar îmi place cum ți-ai spus punctul de vedere 😀

Ce am mai observat eu,că diferența de preț este destul de mare la telefoanele noi lansate IPhone 16 vs Samsung S24 ca să comparăm brandurile mari.

S-ul de la Samsung echivaleaza cu IPhone, dar, in functie de colaborarea cu Google, pot "cere" un pic mai mult.

Stiu, IPhone a venit intotdeauna cu intarzieri de implementare (in 2007, tin minte ca motivul pentru care IPhone nu a fost dotat cu antene 3G din "simplul" motiv ca tehnologia [3G] inca nu fusese testata indeajuns). Totusi, dupa implementarea diverselor tehnologii, rar au dat ratee.

O chestie care imi place la IPhone: aceeasi actualizare la toate telefoanele. Daca un telefon are IOs X, toate actualizarile ajung la toate telefoanele. Caz concret: daca un IPhone primeste IOs 16, toate telefoanele (de la X si dupa) vor primi IOs 16.5 simultan (sau care va fi ultima versiune inainte de 17. Nu o sa includ telefoanele care se vor opri la 16, intrucat vor continua cu 16.X.1...2...3... etc pentru securitate). La Android nu prea se intampla (avantaj/dezavantaj daca versiunea ajunge pe mai multe modele), nu mai zic ca nu este simultan.