anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Review] Samsung Galaxy S24 Onyx Black 256GB

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

FLo1_0-1726426158519.jpeg

De ceva vreme am încercat câteva teste ale unui Samsung Galaxy, model S24 și, ca orice provocare în fața unei noi ”jucării”, experiențele se lasă cu emoții, curiozități, dar și ... pretenții.

Plec de la început cu mențiunea că telefonul vine doar cu cablul USB TypeC (la ambele capete), deci fără încărcător sau căști cu fir. De asemena, sunt un utilizator nu foarte convins de diferențele de procesor existente. De ce? Pentru că deși pe GSMArena, atât S24 cât și S24+ (sau ultra) nu apar cu detalieri (diferențe) între SnapDragon 8Gen3, și Exynos 2400, pe alte forumuri (bloguri) părerile sunt împărțite între cele două modele. Adică plusurile aduse de un model sunt compensate de minusurile pe de altă parte ale modelului celuilalt. Din câte se pare, exceptând USA/Canda/China, restul pământenilor sunt binecuvântați cu utilizarea Exynos2400.

FLo1_1-1726426158525.png

În rest modelul BlackOnyx cu 256GB memorie internă evaluat aici a fost o trecere și o adaptare uimitoare de la un model middle-range (A5x).

Fără a intra în multe detalii (la îndemâna tuturor de altfel), modelul a adus ca noutate (pentru mine) posibilitatea de a testa 5G-ul (ca noutate pe partea de network), dar și o cameră foto triplă de 50MP (wide), 12MP (ultrawide), iar camera frontală 12MP. Cu un zoom optic de la 0,6X – 10X și terminând cu un SpaceZoom de 30X, diferența față de un model anterior care nu știa mai mult de 5X... este enormă.

Memoria de 8GB este suficientă pentru acest model pentru a se ”mișca” suficient de bine cât să nu ...zboare din mână, dar nici să nu fie prea greu de suportat.

Bateria de 4000mAh Li-Ion, cu încărcare rapidă pe wired de 25W are posibilitatea încărcarii la 15W Wireless, inclusiv cu funcție de ”shared charge wireless”, netestată de mine, dar care îmi pare ceva ”new age”.

Ca porturi, are doar portul USB TypeC, atât pentru căști / date / încărcare wired, deci adio port jack pentru căști. De asemenea, o altă schimbare: lipsă slot de memorie, deci adio SD Card.

Constatări mai importante? AI-ul încearcă să acapareze multe dintre funcții, dar pe multe doar dacă i se permite. Altfel nu își face de cap exagerat. Bateria spre 20-30%.... nu îți dă emoții (deocamdată) că te ”lasă baltă” în câteva ore de utilizare. De asemenea, pentru o utilizare cu marii consumatori activi (BT, GPS, WiFi, Date).... nu s-a descărcat chiar repede, deci pot considera că se comportă satisfăcător. La o utilizare fără exagerări, nu are nevoie de încărcare zilnică, ceea ce e de bine.

Ca idee, două teste de viteză pe 5G, poate relevante, poate nu. Unul este național (în zona Cluj Arena), iar unul este în Paris (adică roaming). Ambele sunt făcute indoor, dar în zona unui geam (adică nu între multe betoane).

FLo1_2-1726426158529.jpeg

FLo1_3-1726426158537.jpeg

Pentru alte detalii despre acest model puteți consulta: https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-s24/

Vreți să observați diferențele față de modelul S24+ Ultra? Vedeți mai jos unele referințe și concluziile vor veni singure.

https://zonait.ro/specificatii-galaxy-s24-plus-ultra/

https://comunitate.orange.ro/t5/review-uri/review-samsung-galaxy-s24-ultra/td-p/151178

Pentru alte detalii revin cu detalii în funcție de curiozități. Dacă doriți foto la diverse momente ale zile și/sau zoom de asemenea pot reveni. Ca o concluzie de final: Dacă vrei să utilizezi ca telefon altceva, atunci încearcă GalxyS24. De ce? Nu pictezi cu el (deși poți), nu te joci cu el (deși ai putea), dar dacă vrei un profesionist alături de tine pe care să te bazezi, atunci îți recomand Galaxy S24.

79 Răspunsuri 79

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Da, întradevăr, încă mai există echipamente a căror performanță inițială este încetinită de eventuale actualizări soft ulterioare, atât ca memorie ocupată, dar și ca procese rulate.

Toate au o prrformanta incetinita, insa ca la Android rar mia fost sa vad. iphone au probleme cu spatiul de stiocare mai ales cele cu 128 sau cele cu 64 la se. Dar afara de baterie unde absolut toate au probleme, la Apple ai 6 ani de update de software si functii cum la Android nu vezi. Iar Samsung nu exceleaza in update de software deloc. 2ani si gata. 

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Deocamdată la o mică atingere....S24 zboară. Nu mă pot plânge. Comparativ cu cele din seria A utilizate în ultimii ani, revenirea la S a fost chiar excelentă. 

Cât va ține? Voi vedea.... dar eventuale probleme le voi expune și aici.

Unul din motivele pentru care am iubit Lumia (640 în special): zbura pe lângă un android similar (dacă nu identic) ca arhitectură fizică. Chiar și când am actualizat la Windows 10, după ce își făcea "nevoile" de stabilizare, în 2-3 zile era ce trebuie. 

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Da, era mai simplu și ”curat” inclusiv datorită faptului că aveau o ”moștenire” venită dinspre modele de Nokia, preferate de mulți cândva. Însă Microsoft nu a prea investit în partea de soft după preluarea Nokia, iar de aici până la decădere nu a mai fost mult. 

Si Microsoft avea in spate doua motoare bune: Nokia si Windows... Din pacate, au reusit s-o greseasca intr-un mod extrem de simplu: licentierea era gratuita pe telefoanele Nokia/Microsoft si contra cost pentru ceilalti. Si ideea era extrem de buna: o interfata comuna intre laptop si tablete/mobile (desi versiunea de PC a cam fost hulita ceva timp dintr-un motiv... de soc vizual si indepartare de interfata traditionala).

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Da, a fost acea trecere în care s-a impus interfeței de desktop un "facelift" de tabletă. 🤣🤣 Dar ne-am obișnuit și cu această trecere, oarecum impusă de tendințele vremii.

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Și ca un făcut, ieri tocmai ce am primit primul update la UI-ul implicit. 

1000005877.jpg

Xiaomi oferă de asemenea actualizări de 4 ani cel puțin pentru modelele pe care le-am avut.

Orice producător serios face acest lucru.

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Înainte am utilizat un A50: Încă după mai bine de 4 ani mai primește actualizări, chiar dacă cele de UI au fost mai rare. Deci nu mă plâng.

Ar fi ideal sa ne spuna cei cu modele mai vechi (S10, S20...) cum se comporta dupa mai multe actualizari de Android.

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

@Pololică : Să ai un S10 cu Android14? 😉 Sau actualizări doar de UI? 

Ar fi ideala o comparatie intre ele. Eventual cu diferentiere (daca se poate face) intre UI X.1 si Android Y.1 (vad ca echivalenta este Android 14=OneUI 6).

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Eh, când va fi... revin. Dar deocamdată nu pare să se impună. Iar ca pentru un start la drum, las acest print de amintire:

1000005842.jpg

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Ca o completare, că părea să trezească o pasiune aspectul cu ”BATERIA”, o modalitate de încărcare, utilizare și combinare cu AI-ul cel nou (pentru mine), ca un Bixby mai avansat, pare să înceapă a modela consumul și încărcarea în funcție de momentele din zi în care este utilizat mai intens (sau cu pauză - de exemplu peste noapte) momente în care să nu se încarce telefonul la un nivel maxim (în cazul în care este lăsat la încărcat). De exemplu o păstrare sau o încărcare permanentă de până în 100% poate duce la o deteriorare muuult mai rapidă a bateriei, la fel cum nu este indicată nici o descărcare repetată până la un nivel de sub 10%. Și să nu uităm bateriile sunt Li-Ion, nu mai au nevoie de cicluri complete de încărcare - descărcare, ca pe vremurile cu 10-15 ani în urmă.