anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review ceas hibrid Casio Edifice ECB-900MP (după 1 an)

Radutuby
Cunoscător

4178.jpg

4176.jpg

 ​Salut! Am ceasul ăsta de 1 an și m-am gândit să zic ce cred despre el. Când l-am luat, nu știam mare lucru despre ceasuri, voiam doar ceva care să arate mai elegant și să nu trebuiască să-i fac nimic.

Primul lucru: arată super fain. Zici că e de pe bordul unei mașini de curse, mai ales modelul ăsta cu albastru și portocaliu. E din metal, se simte greu și serios la mână, nu e vreo jucărie de plastic.

Ce îmi place cel mai mult la el (chestii simple):

​Se conectează la telefon. Asta e cea mai tare parte. Înseamnă că:

​Nu trebuie să-i potrivesc ora. Niciodată! De 1 an de zile, nu am umblat la butoane să setez ora. Când se schimbă ora (vara/iarna), se schimbă singur. Dacă plec în altă țară, deschid aplicația pe telefon, apăs un buton și ceasul își ia singur ora de acolo. E genial de simplu.

​Are o funcție să-ți găsești telefonul. Apeși pe un buton de pe ceas și sună telefonul, chiar dacă e pe silent. M-a ajutat de câteva ori.

​Se încarcă singur la lumină. Asta e a doua chestie super tare. Are un fel de panou solar mic pe față și se încarcă de la orice lumină, chiar și de la becul din casă. Rezultatul? Am uitat complet de incarcat smartwatch-ul. În primul an n-am avut nicio treabă cu asta. Stă mereu pe "Full".

Alte chestii faine:

​Are cronometru, pe care îl mai folosesc la sală sau când gătesc ceva.

​Se aprinde foarte tare noaptea. Apeși un buton și vezi ora perfect, chiar și în beznă.

​Cum s-a păstrat în primul an?

​Foarte bine. E ceasul meu de zi cu zi, deci l-am mai atins, l-am mai lovit ușor. Are câteva zgârieturi foarte fine pe brățară, dar asta e normal la orice ceas de metal pe care îl porți. Geamul e încă intact, fără zgârieturi mari. Deci, e rezistent.

​Pe scurt:

​Ce e fain (PRO):

​Arată foarte bine și e solid.

​Nu îi schimbi bateria niciodată.

​Ora este MEREU exactă, fără să faci tu nimic.

​E un ceas rezistent pentru viața de zi cu zi.

Ce nu e așa fain (CONTRA):

​Fața ceasului e cam încărcată, are multe linii și numere pe ea.

​Atenție: Nu e smartwatch! Nu primești mesaje sau apeluri pe el. E doar un ceas normal, dar mai deștept.

​Brățara de metal se mai poate zgâria, ca la orice ceas.

​Deci, merită?

​Da, clar. Dacă ești ca mine și vrei un ceas serios, care arată bine, dar fără bătăi de cap, e perfect. E genul de ceas pe care îl pui la mână și gata. Nu te stresezi cu ora, nu te stresezi cu bateria. Doar îl porți și te bucuri de el. Pentru un începător, e o alegere excelentă.

5 Răspunsuri 5

Pololică
#StarMember

Calibru 52? 👀

Revenind: desi imi plac ceasurile clasice, parca seria Edifice mi se pare cam incarcata. Nu stiu de ce, dar in ultimii ani parca toti producatorii au incarcat ceasurile cam mult (nu mai zic de faptul ca prea putine modele mai aduc ceva nou, diferit).

Adevărat,  nu aduc mare lucru în plus față de versiunile anterioare,  dar trebuie să ai ceva pitici ca mine să iubești genul ăsta de ceasuri. 

La un moment dat imi faceau cu ochiul modelele skeleton.

Totusi, Richard Mille nu te-a atras? (niciun portofel nu a avut de suferit, evident... 🤣)

😄 Da Richard Mille m-a atras dar când m-am trezit mi-am dat seama din ce categorie socială fac parte 😂. Casio skeleton pare prea finuț. Îmi plac mai butucănoase, mari ca și unele modele de G-shok de exemplu. 

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Hei, @Radutuby

Frumos ceas și rezistent! Cunosc și eu un fan cu o colecție de Casio, cu tot felul de tehnologii diferite - își setează singur ora, măsoară altitudinea, presiunea atmosferică (în baza căreia iei umbrela cu tine sau nu), dar partea de conectare via bluetooth cu telefonul mi-a fost omisă. Deocamdată port un G-Shock, dar clar îmi trebuie unul care să mă ajute cu găsirea telefonului, pe care mereu îl pun într-un loc sigur și după uit locul respectiv! 😄