anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iOS18 RCS Messages

Si1viu
Începător

Conform site-ului Apple RCS Messages nu sunt încă disponibile la Orange România însă alte țări din UE au opțiunea aceasta.

Se poate anunța aici dacă și Orange lucrează să lanseze această opțiune?
Va funcționa și pe Orange și pe Yoxo din același moment?

37 Răspunsuri 37

Stiu. E "concurenta" iMessage ca ecosistem si este ideal pentru mesajele care contin si altceva decat mesaje text. Pacat ca Apple adopta tarziu (sau fortat) standarde din tabara adversa (desi, offtopic, pentru USB-C le aveau si pe tablete, si pe laptopuri pentru incarcare sau transfer de date).

Exista servere de retransmitere si sunt gazduite de Google prin serviciul Jibe. A fost solutia de compromis implementata de Google ca sa nu mai astepte dupa operatori iar versiunea actualizata a protocolului are suport E2EE (pe Android doar daca este folosita aplicatia Google Messages; de exemplu Samsung Messages nu are suport ptr E2EE).

Au au 🙂 Scrie RCS si functioneaza si cu E2EE, inclusiv la nivel de grupuri.

Nu am Android, deci nu pot sa ma pronunt ce scrie sau nu, insa asa cum a scris si @silviu001 Google are implementat un serviciu care este folosit de Google Messages ca sa transmita mesaje tip RCS. Mai in urma am postat un articol din 2017, insa de acolo nu reiese daca si acel Chat Messages de la Orange folosea serviciul oferit de Google sau au implementat un server dedicat. Acum in iOS cum e implementat, adica se poate folosi acel serviciu de la Google sau ii trebuie server dedicat, habar n-am, dar stiind cat de inchis este ecosistemul celor de la Apple, tind sa cred ca nu se conecteaza la serviciul Google. 😄

Cum nu are Digi RCS? Are si functioneaza foarte bine...

In urma cu vreo 5 ani nu aveau. De atunci nu mai folosesc telefoane cu servicii Google. Oricum, nu tin minte sa fi informat ca ofera acest serviciul.

RCS este un protocol. Daca iOS il implementeaza corect (si presupunem ca da) inseamna ca doar operatorul mai are de adaugat suport pentru el, adica sa-l activeze pentru terminalele cu SO iOS. Deci da, mingea e in terenul Orange acum sa actualizeze profilul de operator pentru iOS care sa includa si informatiile specifice RCS.

Revin la discutia cu Pixel si VoLTE la Orange? Sa vedem daca nu este doar o chestie de marketing la Apple: "Noi am introdus, doar ca operatorul nu vrea...". Sa nu ne ferim de cuvinte: Apple nu introduce o serie de caracteristici IOs 18 in UE din cauza impunerilor cerute de ... UE. M-as indoi ca un operator (in special de talia Orange) sa nu colaboreze indeaproape cu producatorii (in special Apple). La momentul actual, produsele Apple (IPhone, cel putin) sunt singurele produse la care se pot vizualiza resursele abonamentului fara a fi necesara instalarea aplicatiei proprii a operatorului.

Nu a spus nimeni ca Orange nu va introduce. Probabil ca odata aparuta versiunea stabila iOS 18 deja se lucreaza la asta dar este nevoie de suportul operatorului pentru activarea serviciului. Alti operatori au inceput sa implementeze suportul incepand cu versiunea beta (nu cred ca in RO).

Orange deja ofera RCS pe iOS 18 dar in Spania, inca nu au asta in tara mama Franta, probabil noi vom fi mai la coada in lista lor de prioritati

Destul de ciudat sa nu se inceapa cu "casa" operatorului (desi, la origini, Orange este britanic).

Apple il are activ inca din beta. Tine doar de operator sa actualizeze acel carrier profile. In Romania niciun operator nu s-a obosit sa testeze macar.

Tot din Beta este activ si Apple Intelligence, dar in UE (a nu se confunda cu intreg continetul) nu este activ. Tot din cauza operatorilor? Ma intreb cand a fost activat Apple Car Play in Romania, ca-mi scapa...

Ma astept sa fie modificari pe parcurs si sa apara treptat. Sa nu uitam ca Apple nu a oferit toate serviciile peste tot. Stiu, se cer o caruta de bani si nu are toate functiile active.

AI si Apple Car Play n-are nici o legatura cu operatorul. But nice try.

Lumea asteapta un raspuns de la Orange, nu de la cel mai mare fan Orange.

RstdWoo
Cunoscător

Salut.

Are cineva vesti de la Orange cu privire la activarea RCS in profilul de operator de pe IOS odata cu lansarea IOS 18?