anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iOS18 RCS Messages

Si1viu
Începător

Conform site-ului Apple RCS Messages nu sunt încă disponibile la Orange România însă alte țări din UE au opțiunea aceasta.

Se poate anunța aici dacă și Orange lucrează să lanseze această opțiune?
Va funcționa și pe Orange și pe Yoxo din același moment?

26 Răspunsuri 26

Pololică
#StarMember

Salutare!

Daca Apple doreste asta, cu siguranta si Orange va fi printre operatorii care vor oferi acest serviciu.

Legat de implementarea in toate serviciile: depinde de mai multi factori.

Cum adica "daca Apple doreste asta"? Unii deja in iOS 18 beta au avut RCS.

Beta nu inseamna si final. Stiu ca RCS au in SUA. De UE stiu ca au limitari de soft si nu stiu cat vor dura.

Ca fapt divers: Digi nu are RCS (chiar era o gluma la un moment dat: RDS nu are RCS), nu mai spun ca implementarea de diverse optiuni in IOs au fost introduse foarte tarziu.

Deci, in functie de implementarea soft a producatorului, se va implementa si la nivel de operator.

Stiu foarte bine ca Beta nu inseamna si final. Inseamna ca "Apple doreste asta". 
Deci intrebarea initiala era bine pusa, adica catre operator.

Te cam ascunzi in spatele intrebarii. Iti amintesc ca o parte din optiunile de soft prezentate de Apple sunt inexistente la ora actuala pe IPhone 16, iar unele sunt "market dependent". Si telefonul este in perioada de precomanda... (pe romaneste: se vinde un telefon care nu este "complet" functional).

Da, daca Apple va dori sa dea drumul si in Romania, sunt ferm convins ca Orange va face demersurile necesare pentru implementarea in retea, asa cum sunt VoLTE si VoWiFi (si era in perioada in care Apple nu facea diferente intre modele si "credea" in premisa: ori pe toate, ori pe niciunul).

PS: ca o comparatie cu Google Pixel (telefon de casa al Google). Daca nu ma insel, Pixel 4a a ratat VoLTE in reteaua Orange din cauza unui actualizari netrimise de Google (si e fix cea care la care s-au oprit actualizarile pentru modelul respectiv). "Cat i-ar fi costat" pe cei de la Google sa mai trimita in 1 sau 2 actualizari sa fie anul intreg?

PS 2: oare de ce Apple nu ma lasa sa aleg pe ce reteaua in vreau sa stea telefonul? Un Iphone 4G nu ma va lasa sa tin telefonul in 2G, chiar daca este singura retea disponibila, La fel si un Iphone compatibil cu 5G, nu va putea selecta retele 2 si 3G. Fix din cauza de soft impus de Apple (adica producator).

Nu Apple limiteaza ca tu sa nu poti selecta 2G,3G... ci operatorul prin acel carrier config. Pe iphone am si Orange si Digi, iar pe Digi am optiunile complete: 2g,3g,4g,5G, pe Orange doar 4G,5G. Ca Apple lasa la latitudinea operatorului sa poata bloca aceste optiuni, asta e partea a doua dar si Google are la fel, un carrier config unde se pot bloca tot felul de optiuni din meniul de Cellular Data.

Ai uitat sa specifici ca Digi nu are acord oficial cu Apple pentru configurare de operator (carrier config). Din moment ce pe Android apar toate frecventele la toti operatorii (am android cu Digi si Orange), deduc ca impunerea vine de la Apple.

Cum nu are Digi RCS? Are si functioneaza foarte bine...

In urma cu vreo 5 ani nu aveau. De atunci nu mai folosesc telefoane cu servicii Google. Oricum, nu tin minte sa fi informat ca ofera acest serviciul.

RCS este un protocol. Daca iOS il implementeaza corect (si presupunem ca da) inseamna ca doar operatorul mai are de adaugat suport pentru el, adica sa-l activeze pentru terminalele cu SO iOS. Deci da, mingea e in terenul Orange acum sa actualizeze profilul de operator pentru iOS care sa includa si informatiile specifice RCS.

Revin la discutia cu Pixel si VoLTE la Orange? Sa vedem daca nu este doar o chestie de marketing la Apple: "Noi am introdus, doar ca operatorul nu vrea...". Sa nu ne ferim de cuvinte: Apple nu introduce o serie de caracteristici IOs 18 in UE din cauza impunerilor cerute de ... UE. M-as indoi ca un operator (in special de talia Orange) sa nu colaboreze indeaproape cu producatorii (in special Apple). La momentul actual, produsele Apple (IPhone, cel putin) sunt singurele produse la care se pot vizualiza resursele abonamentului fara a fi necesara instalarea aplicatiei proprii a operatorului.

Nu a spus nimeni ca Orange nu va introduce. Probabil ca odata aparuta versiunea stabila iOS 18 deja se lucreaza la asta dar este nevoie de suportul operatorului pentru activarea serviciului. Alti operatori au inceput sa implementeze suportul incepand cu versiunea beta (nu cred ca in RO).

Orange deja ofera RCS pe iOS 18 dar in Spania, inca nu au asta in tara mama Franta, probabil noi vom fi mai la coada in lista lor de prioritati

Destul de ciudat sa nu se inceapa cu "casa" operatorului (desi, la origini, Orange este britanic).